Smartphones

Samsung Galaxy Note 10: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Τώρα που κυκλοφόρησε το Samsung Galaxy S10 όλοι αναμένουμε το επόμενο flagship της εταιρείας, το Samsung Galaxy Note 10. Όπως είναι λογικό να leaks οργιάζουν και ας ήμαστε μήνες μακριά από την κυκλοφορία του. Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες και φήμες σε ένα σημείο για εσάς.

Όνομα και ημερομηνία κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την κορεάτικη εφημερίδα The Bell, το κωδικό όνομα του Samsung Galaxy Note 10 είναι “Da Vinci” και ο αριθμός μοντέλου είναι ο “SM-N975F”. Από πλευράς Samsung όμως ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το όνομα “Galaxy Note 10”, διότι πριν 7 χρόνια είχε κυκλοφορήσει το Samsung Galaxy Note 10.1, οπότε αν ονομάσει το νέο της phablet ως “Note 10” ίσως μπερδέψει του καταναλωτές ή έχει προβλήματα στην προώθηση του.

Επιπλέον, η Samsung κυκλοφορούσε πάντα μόνο μία έκδοση του Note, φέτος όμως σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πολλαπλές εκδόσεις, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εταιρεία να δημιουργήσει μία εξ ολοκλήρου καινούργια σειρά από phablets. Όπως και να έχει, άσχετα με το τελικό όνομα του, το Samsung Galaxy Note 10 δεν θα είναι διαθέσιμο στην αγορά πριν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

Σχεδιασμός

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της συσκευής, πιστεύουμε ότι θα είναι ιδιαίτερα διαφορετικός από αυτών των Samsung Galaxy S10. Αυτή η άποψη στηρίζεται στο γεγονός ότι η Samsung έλαβε αρκετά αρνητικά σχόλια επειδή τα Galaxy S9 και Note 9 ήταν ουσιαστικά ίδια, απλώς με διαφορετικές διαστάσεις.

Επίσης, αναμένουμε το Samsung Galaxy Note 10 να έχει in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και κατά πάσα πιθανότητα punch hole. Βέβαια, σύμφωνα με φήμες, ίσως το Samsung Galaxy Note 10 να μην έχει κανένα cutout ή notch, ούτε καν bezels, και η selfie κάμερα του να είναι pop-up.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ETNews, το Samsung Galaxy Note 10 δεν θα έχει φυσικά κουμπιά, αντ’ αυτού θα έχει capacitive buttons όπως το HTC U12 Plus.

Χαρακτηριστικά

Πάμε τώρα να ρίξουμε μία ματιά στα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy Note 10. Σύμφωνα με το SamMobile θα κυκλοφορήσουν αρκετές διαφορετικές εκδόσεις, με τρεις διαφορετικού μεγέθους οθόνες. Η μεγαλύτερη έκδοση θα έχει οθόνη 6,7 ιντσών όπως το Samsung Galaxy S10 5G. Επίσης, η οθόνη της μιας από τις μικρές εκδόσεις, ίσως το Samsung Galaxy Note 10e, θα είναι 6,4 ίντσες.

Με βάση κάποια leaks, η Samsung θα κυκλοφορήσει και 5G έκδοση του Note 10, και συνολικά να υπάρχουν 3 εκδόσεις, με βάση τη δυνατότητα σύνδεσης. Αν η Samsung κινηθεί όπως και με το Galaxy S10, τότε το Note 10 θα έχει μία 4G LTE με μεγάλη οθόνη, μία 4G LTE με πιο μικρή οθόνη και μία 5G έκδοση.

Στο εσωτερικό του Samsung Galaxy Note 10 θα υπάρχει ένας Snapdragon 855, 8GB μνήμη RAM και τουλάχιστον 128GB αποθηκευτικός χώρος. Επίσης, η συσκευή θα υποστηρίζει wireless charging, όπως και κάθε flagship της εταιρείας εδώ και χρόνια.

Οι φήμες θέλουν το Samsung Galaxy Note 10 να έχει τέσσερις πίσω κάμερες και η βελτιωμένη έκδοση του S Pen να λειτουργεί με Bluetooth.

Τιμή

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά την τελική αξία του Samsung Galaxy Note 10. Αλλά, σύμφωνα με τις τιμές των προηγούμενων Samsung Galaxy Note και των Samsung Galaxy S10, μάλλον η τιμές για το Note 10 θα ξεκινούν από 1.000€ και θα ξεπερνούν τα 1.200€. Να σημειώσουμε ότι η τιμή της 5G έκδοσης του Samsung Galaxy S10 δεν είναι ακόμη γνωστή οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιες εκτιμήσεις.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Απριλίου 2019 12:22

Σχόλια

  • Οι φήμες θέλουν το Samsung Galaxy Note 10 να έχει τέσσερις πίσω κάμερες, κάμερες της συσκευής φημολογείται να είναι 4, και η βελτιωμένη έκδοση του S Pen να λειτουργεί με Bluetooth.

    Ή είναι αργά και δεν βλέπω από τη νύστα ...
    Ή δεν ξέρω να διαβάζω ...
    Ή δεν ξέρετε να γράφετε ...

    • Alex, παίζει και το άλλο. Να έχουμε κάνει λάθος εμείς και εσύ να μην έχεις τρόπους.

      • Δεν το λες και ότι δεν έχω τρόπους αν σε κάθε άρθρο υπάρχουν ΠΑΝΤΑ λάθη
        μάλλον δεν ξέρετε να γράφετε ή να αντιγράφετε

        ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ

    • Παρεξηγήθηκε ο Άλεξ. Να μαζευτούμε ολοι μαζί να του ζητησουμε συγνωμη. Κωστα, αστον αδερφέ, δεν ξερει που απευθύνεται οταν απανταει σε εσενα ετσι.

      • Φίλε George_gr8 δεν παρεξηγήθηκα, την άποψη μου λέω και σε οποίον αρέσει...
        Το ότι δεν ξέρω σε ποιον απευθύνομαι πως το εννοείς:::
        Έχει ο Κώστας κάτι διαφορετικό από όλους τους άλλους:

        Όταν κάτι μου αρέσει το επικροτώ όταν δεν μου αρέσει το λέω επίσης .Δεν χαϊδεύω τα αυτιά κανενός...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.