Facebook και Instagram μειώνουν την ποιότητα του βίντεο στην Ευρώπη

Facebook, Facebook και Instagram μειώνουν την ποιότητα του βίντεο στην Ευρώπη

Η μία μετά την άλλη, όλες οι υπηρεσίες παροχής streaming περιεχομένου, και όσες σελίδες επιτρέπουν το ανέβασμα βίντεο, μειώνουν την ποιότητα στην Ευρώπη. Τώρα, προστέθηκαν στη λίστα το Facebook και το Instagram.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Παράλληλα, με στόχο την αποφυγή ή έστω τη μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του ιού, όλοι έχουμε κλειστεί σπίτι. Το να μένουμε κλεισμένοι σπίτι δεν είναι εύκολο, και ως εκ τούτου αναζητούμε διαρκώς τρόπους να περάσουμε την ώρα μας.

Η επιβάρυνση των δικτύων και η μείωση στην ποιότητα

Πρόσφατα στοιχεία απέδειξαν ότι η ενασχόληση με το gaming είδε αύξηση. Ταυτόχρονα, η κίνηση στα δίκτυα των παρόχων έχει αυξηθεί αισθητά, κάτι που είναι απόλυτα λογικό. Με στόχο να μειώσουν την πίεση που δέχονται τα δίκτυα, αρκετοί ιστότοποι κλειδώνουν την ποιότητα του βίντεο περιεχομένου που φιλοξενούν.

Η αρχή έγινε με το Netflix, το οποίο ανακοίνωσε ότι περιορίζει την ποιότητα του streaming ώστε να μειωθεί ο φόρτος στα Ευρωπαϊκά δίκτυα. Μετά, ακολούθησε το Amazon που δήλωσε ότι περιορίζει την ποιότητα του περιεχομένου στο Prime Video. Εν τέλει, κλείσαμε με το YouTube το οποίο δήλωσε ότι οι χρήστες της Ευρώπης δεν θα μπορούν να δουν τα βίντεο σε ανάλυση μεγαλύτερη από 480p.

Ακόμα περισσότεροι περιορισμοί

Τώρα, σύμφωνα με το Engadget, εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει να μειώσει τον φόρτο των δικτύων στην Ευρώπη, ο οποίος είναι ιδιαίτερα μεγάλος λόγω του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, η εταιρεία μειώνει προσωρινά την ποιότητα του βίντεο περιεχομένου τόσο στο Facebook, όσο και στο Instagram.

Αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστεί η ποιότητα των βίντεο που δημοσιεύονται στις δύο πλατφόρμες, η ποιότητα των livestream που πραγματοποιούν οι χρήστες, καθώς και των stories τα οποία περιέχουν βίντεο περιεχόμενο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.