FBI: Δεν ξεκλείδωσε ακόμη το iPhone από την επίθεση στη Florida

FBI, FBI: Δεν ξεκλείδωσε ακόμη το iPhone από την επίθεση στη Florida

Οι αξιωματούχοι του FBI δεν κατάφεραν ακόμη να ξεκλειδώσουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό iPhone το οποίο είναι προστατευμένο με κωδικό πρόσβασης. Πρόκειται για το smartphone που οι ερευνητές πιστεύουν ότι ανήκε στον Mohammed Saeed Alshamrani, τον δράστη της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε σε ναυτικό σταθμό στη Florida τον Δεκέμβριο.

Ακόμη προσπαθούν να το ξεκλειδώσουν

Η αποκάλυψη έγινε από τον διευθυντή του FBI, Christopher Wray, σε πρόσφατη ακροαματική συνεδρίαση της House Judiciary Committee. Ο Wray δήλωσε ότι το FBI βρίσκεται επί του παρόντος σε συνεχή επικοινωνία με την Apple, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να τους βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του smartphone.

Τον περασμένο μήνα, το FBI ζήτησε τη βοήθεια της Apple για μπορέσει να ξεκλειδώσει το συγκεκριμένο iPhone, μέσω μιας επιστολής που απέστειλε στην επικεφαλής δικηγόρο της εταιρείας, Katherine Adams.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, και ο γενικός εισαγγελέας, William Barr, ζήτησαν από την Apple να βοηθήσει το FBI να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του iPhone, ώστε να μπορέσει να τα συγκρίνει με τα στοιχεία που διαθέτει.

Εδώ και αρκετό καιρό, οι αρχές ζητούν από την Apple να δημιουργήσει κάποιου είδους backdoor στο iOS. Ωστόσο, ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino αρνείται να κάνει κάτι τέτοιο, διότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα και να αποτελέσει κίνδυνο ακόμα και για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple βρίσκεται σε παρόμοια θέση. Το 2016, ένας ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ διέταξε την εταιρεία να βοηθήσει το FBI να ξεκλειδώσει ένα iPhone που ανήκει στον Syed Farook, έναν από τους σκοπευτές που συμμετείχαν στις επιθέσεις του Δεκεμβρίου του 2015, στο San Bernardino της California.

Τότε, η εταιρεία είχε ταχθεί και πάλι ενάντια στο ξεκλείδωμα του smartphone, γιατί όπως είχε δηλώσει θα δημιουργούσε “επικίνδυνο προηγούμενο”, όπως αναφέρεται στους νομικούς κύκλους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosman

Όλοι να βάζετε alphanumeric κωδικό και δεν το ξεκλειδώνουν παρά μόνο μετά θάνατον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.