Το FBI υπερασπίζεται την Apple, αναφέρει ότι βοηθά στο ξεκλείδωμα iPhone

Apple, Το FBI υπερασπίζεται την Apple, αναφέρει ότι βοηθά στο ξεκλείδωμα iPhone

Τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε επίθεση στο Pensacola Naval Air Station. Κατά τη διάρκεια εξιχνίασης της υπόθεση, ζητήθηκε από την Apple να ξεκλειδώσει τα iPhone των δραστών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γενικός Εισαγγελέας, William Barr, είπε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός αρνήθηκε να συμμετέχει και να ξεκλειδώσει τα επίμαχα smartphones. Ενώ λίγο αργότερα, ο πρόεδρος Trump κατηγόρησε την Apple, σχετικά με την φερόμενη άρνηση της να ξεκλειδώσει τα iPhone.

Η Apple αντέκρουσε τα λεγόμενα του Barr και του πλανητάρχη λέγοντας ότι έχει συνεργαστεί στενά με το FBI, παρέχοντας σχετική αναφορά με στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεργασία αυτή.

Η υποστήριξη από τους πράκτορες

Τώρα, φαίνεται ότι κάποιοι πράκτορες του FBI υποστηρίζουν τη θέση της εταιρείας με έδρα το Cupertino, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους έκπληκτους από τις δηλώσεις του Barr.

Κάποιοι άλλοι πράκτορες, ανησυχούν ότι η διαρκής απαίτηση των αρχών από την Apple να ξεκλειδώσει τα iPhone ή να δημιουργήσει backdoor που θα παρέχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, θα μπορούσε να βλάψει τη σχέση της εταιρείας με το FBI.

Άνοιγμα backdoor και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Η εταιρεία έχει αναφέρει ότι δεν θα δημιουργήσει κανενός είδους backdoor, διότι θα μπορούσε κάτι τέτοιο να επιτρέπει τη διαρκή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Επίσης, σημειώνει ότι ένα backdoor θα μπορούσε να γίνει εργαλείο στα χέρια αυτών που απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Όσα αναφέρει η Apple βρίσκουν σύμφωνους αρκετούς ειδικούς ασφαλείας, οι οποίοι θεωρούν ότι η δημιουργία backdoor το οποίο θα χρησιμοποιούνταν για την επιβολή του νόμου, θα μπορούσε να μετατραπεί σε εφιάλτης για τους πολίτες και την ιδιωτική τους ζωή.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.