Γερμανική νομοθεσία ζητά από τα sites να δίνουν δεδομένα επισκεπτών

, Γερμανική νομοθεσία ζητά από τα sites να δίνουν δεδομένα επισκεπτών
Η νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους στην Γερμανία εγείρει ερωτήματα αναφορικά με ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Πολλές είναι οι ανησυχίες ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα θα βοηθήσει την αστυνομία να ξεκινήσει να διατηρεί βάσεις δεδομένων των χρηστών του Internet.

Οι περισσότεροι επικριτές θεωρούν ότι ο νόμος κατά της ρητορικής του μίσους στη Γερμανία είναι ήδη αυστηρός και με τις νεότερες προσθήκες εκτιμάται ότι θα γίνει ακόμα πιο αυστηρός. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter και άλλα θα καλούνται να προωθούν το ύποπτο περιεχόμενο απευθείας στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, κάτι σαν το γερμανικό FBI.

Εν συντομία, ο νόμος αυτός είναι γνωστός ως NetzDG, εμφανίστηκε πρώτη φορά στη Γερμανία το 2017 και τώρα αναμένεται να εμπλουτιστεί περαιτέρω με πιο αυστηρές διατάξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσες εταιρείες δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του, κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωπες με πολύ αυστηρά πρόστιμα που δεν αποκλείεται να φτάσουν έως και τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει έντονη κριτική στο νόμο αυτό, αλλά θα πρέπει να τονιστεί ότι δίνει και μεγαλύτερες δυνατότητες στους απλούς χρήστες που ενδέχεται να αιτηθούν την επανεμφάνιση ενός post στο Internet που είχε σβηστεί από κάποια πλατφόρμα.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kakalos

Χούντα

Αλέξανδρος

Όλα για την “ρητορική μίσους”………
Ξαφνικά θέλουν το καλό μας…………….χαχαχαχα
Έχουν τελειώσει με την εξοντωτική φορολογία, με τους πολέμους, με την ανεργία, με την ανισότητα και τους ενδιαφέρει η ρητορική μίσους. Μάλιστα!
Το κακό που υπάρχει στην κοινωνία μας και την φτώχεια και την παράνοια που βγαίνει από το “γυαλί” με την πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν, ψιλά γράμματα.
Όλο και περιορίζεται η ελευθερία μας ΑΛΛΑ ……..για το καλό μας.
Αν μας τσιπάρουν αναρωτιέμαι η ελεύθερη βούληση θα υπάρχει ή θα είναι σαν το βίντεο στο Youtube;
Μάλλον θα είναι ……χειρότερα, τουλάχιστον γράφω τώρα που μπορώ (ελπίζω).

Κινητομανής®

Δεν κόβουν τα κακά τους χούγια οι νεοναζί του Βερολίνου. Ντε και καλά να βάλουν λογοκρισία στην ελεύθερη έκφραση. Ρε ουστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.