Internet

Για κυβερνοεπίθεση ετοιμάζεται η Γερμανία εν όψει του G20

Έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε είδους επίθεση, ακόμη και διαδικτυακή, φαίνεται να είναι η Γερμανία, εν όψει της Συνόδου των G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 7-8 Ιουλίου.

Εκτός από τους 20.000 αστυνομικούς, τα λαγωνικά, τα άλογα και τα ελικόπτερα, το Reuters αναφέρει ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι Γερμανοί δεν θα δεχτούν διαδικτυακή επίθεση, η κυβέρνηση της χώρας θα έχει σε ετοιμότητα και την “αφρόκρεμα» των ειδικών σε ζητήματα κυβερνοεπίθεσης.

Σύμφωνα με τον Arne Schönbohm, Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πληροφοριών, η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όπως είναι για παράδειγμα οι κυβερνοεπιθέσεις από ομάδες όπως οι Anonymous και Lulzsec ή οι επιθέσεις από κυβερνήσεις άλλων χωρών όπως η Ρωσία.

Ο Schönbohm δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για συγκεκριμένες κυβερνοεπιθέσεις, αλλά η υπηρεσία διεξάγει τις λεγόμενες δοκιμές διείσδυσης, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι θα σχετίζονται ή θα χρησιμοποιηθούν στη σύνοδο.

Εκτός όμως από τη Γερμανία, ο Schönbohm ανέφερε ότι και οι αντίστοιχοι αξιωματούχοι για ζητήματα ασφαλείας άλλων χωρών του G20 βρίσκονται σε επαφή προκειμένου να προστατευθούν τα δίκτυα, οι κάμερες ασφαλείας και ο υπόλοιπος εξοπλισμός ασφαλείας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Ιουλίου 2017 18:39

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.