Internet

Google Chrome: Nέο update κάνει προεπιλογή το HTML5 για τις περισσότερες ιστοσελίδες

Η Google, τον περασμένο Μάιο είχε προτείνει να να γίνει το HTML5 προεπιλογή, αντί του Flash στον Chrome browser. Με το τελευταίο update, το Chrome 55, η Google σχεδόν ολοκλήρωσε την μετάβαση. Ο Chrome προεπιλέγει το HTML5 για όλες τις ιστοσελίδες, εκτός αν αυτή βασίζεται αποκλειστικά στο Flash ή αν είναι ένα από τα κορυφαία δέκα στο internet. Για κάθε άλλη ιστοσελίδα, θα σου ζητηθεί αν θέλεις να ενεργοποιήσεις το Flash όταν την επισκεφθείς.

Το HTML5 έχει διανύσει μεγάλη απόσταση για να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα. Πριν από δύο εκδόσεις, η Google άρχισε να μπλοκάρει το Flash που έτρεχε παρασκηνιακά. Η αλλαγή σε HTML5 θα οδηγήσει σε ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, μεγαλύτερη ασφάλεια και γενικά βελτιωμένη συνολική απόδοση. Το Chrome 55 θα περιλαμβάνει επίσης CSS Automatic Hyphenation, το οποίο θα βελτιώσει την εμφάνιση των text blocks και την αναδίπλωση των γραμμών.

Για τους χρήστες Android, η νέα έκδοση θα φέρει μεγαλύτερη ενσωμάτωση του download feature, με το οποίο μπορείς να κάνει offline προβολή ιστοσελίδων, εικόνων και βίντεο. Το update του Chrome για τα smartphones θα έρθει πολύ σύντομα, αλλά προς το παρόν μπορούμε να το δοκιμάσουμε σε MAC, Windows και Linux.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 2 Δεκεμβρίου 2016 21:03

Σχόλια

  • εγώ πιστεύω χρειάζεται ακόμα βελτίωση πάλι έχει κολληματάκια και πολύ χρήση τις ram...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.