Internet

H Europol κατηγορείται για υπερβολική συγκέντρωση δεδομένων

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων θεωρεί ότι η Europol έχει στην κατοχή πολλά περισσότερα δεδομένα από όσα πρέπει. Για το λόγο αυτό ζητά από την Ευρωπαϊκή Αστυνομία να διαγράψει όσα δεδομένα πολιτών δεν σχετίζονται με εγκληματική δραστηριότητα.

Η εντολή της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής (EDPS) είναι να διαγράφονται όλα τα δεδομένα των πολιτών που βρίσκονται στην κατοχή της Europol για περισσότερους από έξι μήνες και δεν συνδέονται με κάποιου είδους εγκληματική δραστηριότητα. Οι ευρωπαϊκές Αρχές εκτιμάται ότι έχουν συλλέξει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος προσωπικών δεδομένων πολιτών, ειδικά στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να συλλέγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχουν θεσπιστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα από τον φορέα που τα συλλέγει. Η Europol καλείται να δίνει τακτικές αναφορές τόσο για τα δεδομένα που συλλέγει όσο και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα δεδομένα αυτά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.