Internet

H Verizon συνεχίζει να μας προσφέρει επιχειρήματα εναντίον του 5G

Θα περίμενε κανείς να είναι διαφορετική η κατάσταση, αλλά η Verizon δίνει στοιχεία που συνηγορούν υπερ του 4G και όχι του 5G. H Verizon σημειώνει ότι το 4G κυριαρχεί έναντι του 5G σε επίπεδο ανάπτυξης, κάτι που δεν έχει αλλάξει ακόμα.

Η κατάσταση αυτή πιστοποιεί σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να προχωρήσει το 5G, καθώς το 4G παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στο πεδίο του Mobile Internet. To δεδομένο που προκύπτει από δοκιμές που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι ότι δεν είναι λίγοι οι χρήστες που επιλέγουν να κλείνουν τη συνδεσιμότητα 5G στο smartphone τους επιλέγοντας το 4G, απλώς και μόνο για να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας.

Η Verizon εχει επενδύσει στην απόκτηση επιπλέον φάσματος το οποίο ονομάζει CBRS και προσφέρει αρκετά ικανοποιητικές ταχύτητες στη σύνδεση στο Internet. Η Verizon επένδυσε αρκετά χρήματα στην αδειοδότηση του φάσματος αυτού, ενώ έλεγχοι ταχύτητας δείχνουν ότι το συγκεκριμένο φάσμα δίνει αρκετά καλή σύνδεση στο mobile Internet, κάνοντας το 4G δελεαστικό σε σχέση με το 5G.

Επεξεργάστηκε την 9 Μαρτίου 2021 16:49

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.