Internet

Περισσότεροι από 60.000 οι στόχοι της επίθεσης στη Microsoft

H επίθεση στo Microsoft Exchange προκύπτει ότι έχει αρκετά μεγάλο εύρος θυμάτων που υπολογίζεται σε περισσότερους από 60.000 στόχους. Η επίθεση αυτή εκτιμάται ότι προέρχεται από Κινέζους hackers, ενώ επηρεάσε μέχρι και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η υποδομή εταιρικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Microsoft, το γνωστό Microsoft Exchange, επλήγη από μία ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη επίθεση hacking που επηρέασε πάρα πολλά συστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλούς στόχους να ανήκουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες, κυρίως των ΗΠΑ. Ο αριθμός των υποθέσεων που δείχνει να έχουν επηρεαστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από τη συγκεκριμένη επίθεση hacking υπολογίζεται σε 60.000 σε παγκόσμια κλίμακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους στόχους συγκαταλέγεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και άλλοι φορείς σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Μάλιστα, οι hackers εκτιμάται ότι είχαν καταφέρει να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία επίθεσης στα τελικά στάδια. H Microsoft θεωρεί ότι πίσω από την επίθεση αυτή κρύβεται η ομάδα hackers της Κίνας με το όνομα Hafnium, ενώ η επίθεση αυτή κράτησε για μήνες.

Η Κινεζική Κυβέρνηση απορρίπτει όλες τις αιτιάσεις που θέλουν να κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις και κυβερνητικός δάκτυλος. Αυτή είναι ακόμα μία περίπτωση, μετά την επίθεση SolarWinds που θεωρήθηκε ότι έχει ρωσική ανάμιξη σε κακόβουλα διαδικτυακά σχέδια.

Επεξεργάστηκε την 9 Μαρτίου 2021 16:49

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.