Internet

Hacker αποκαλύπτει ευαίσθητα στοιχεία από το Guns.com

Σε μια εποχή που επανέρχεται η συζήτηση για τις συνέπειες της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, μία διαρροή δεδομένων από Hacking πυροδοτεί νέο κύμα ανησυχίας. Ένας hacker κατάφερε να αντλήσει ευαίσθητες πληροφορίες από το Guns.com και τους πελάτες του.

Τα δεδομένα που αντλήθηκαν από το Guns.com ήταν πολλά, πέρα από τις φυσικές διευθύνσεις των πελατών του διαδικτυακού καταστήματος πώλησης όπλων. Ο hacker ή η ομάδα hackers που προκάλεσαν τη διαρροή κατάφεραν να μάθουν το ιστορικό των πωλήσεων, στοιχεία επικοινωνίας και τραπεζικούς λογαριασμούς όσων είχαν κάνει κάποια συναλλαγή με το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα είχαν αντληθεί στα τέλη του 2020 και έγιναν αντικείμενο αγοραπωλησίας μέσω Telegram ή μέσω dark web, αμέσως μετά. Μαζί με τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω, έγινε και διαρροή των στοιχείων εισόδου των χρηστών της πλατφόρμας του Guns.com.

Προφανώς και εγείρονται ερωτηματικά αναφορικά με το τι συνέπειες θα μπορούσαν να υπάρξουν από το γεγονός ότι έγινε διαρροή δεδομένων σε μαζική κλίμακα από έναν “ευαίσθητο” χώρο πώλησης προϊόντων στις ΗΠΑ, όπως είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα πώλησης όπλων.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.