Η απάντηση της Xiaomi για την συλλογή δεδομένων των χρηστών

, Η απάντηση της Xiaomi για την συλλογή δεδομένων των χρηστών

Προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, μία αναφορά που είδε τα φώτα της δημοσιότητας υποστήριζε ότι η Xiaomi συνέλεγε από τα smartphone της δεδομένα ιστορικού αναζήτησης και άλλα. Η εταιρεία αποφάσισε να πάρει θέση στο θέμα την οποία και δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες.

Η Xiaomi δηλώνει απογοητευμένη από το άρθρο που δημοσίευσε το Forbes και ισχυρίστηκε ότι το απόρρητο των χρηστών καθώς και η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι υψίστης σημασίας για την εταιρεία. Επιπλέον, η Xiaomi υποστηρίζει ότι “συμμορφώνεται πλήρως με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς”.

Στην συνέχεια η Κινεζική εταιρεία δήλωσε ότι η συλλογή δεδομένων από τα smartphone είναι συγκεντρωτική και αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση των ατόμων και ισχυρίστηκε ότι το Forbes παρουσίασε λανθασμένα τα γεγονότα.

Λίγο αργότερα η Xiaomi ανακοίνωσε ότι μία ενημέρωση που θα έρθει στα Mi Browser και Mint Browser θα επιτρέψει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν την συγκεντρωτική συλλογή δεδομένων όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί το incognito mode. Σήμερα, η ενημέρωση αυτή έχει ήδη γίνει διαθέσιμη μέσα από το Google Play Store.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Άλκης

Δικηγόρος δεν είμαι, την Πολιτική Απορρήτου του Redmi 5A μου δεν την έχω διαβάσει πλήρως, αλλά ως εκεί που τη διάβασα λέει ξεκάθαρα πως συλλέγει δεδομένα. Οι περισσότερες εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες δεν ανοίγουν αν δεν τους δώσεις πρόσβαση στις επαφές σου ή/και στην τοποθεσία σου (π.χ. η αριθμομηχανή θέλει πρόσβαση στις επαφές, αλλιώς αρνείται να ανοίξει, ή το ημερολόγιο).

Παρ’ όλα αυτά, ναι, ας κάνω τον έκπληκτο (με την άγνοια του κόσμου).

George

Οπως και σε κάθε κινητό και μάρκα.. Δεν συμφωνώ αλλά συμβαίνει

Troy

Από τη μία “συμμορφώνεται πλήρως με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς” και από την άλλη, μετά την ενημέρωση (αφού πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη) επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τη συλλογή δεδομένων που στην Ευρώπη τα pre-ticked boxes (προ-τσεκαρισμένα κουτιά/πεδία) απαγορεύονται. Όλες ίδιες πια.

Panos Christak

Ψάχνουν να βρουν τρόπο να χτυπήσουν την Xiaomi καθώς έρχεται το i phone se που θα έχει midrange τιμή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.