Τα προβλήματα του Internet Explorer, όλοι τα γνωρίζουμε, όμως ένα ακόμη ήρθε να προστεθεί στην λίστα, καθώς ανακαλύφθηκε κενό ασφαλείας, που επιτρέπει στους hackers να αποκτούν πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Πριν λίγες μέρες, ο ερευνητής ασφαλείας,John Page, εντόπισε ένα exploit στα αρχεία MHT του Internet Explorer. Σύμφωνα με τον Page, το συγκεκριμένο exploit, επιτρέπει στους hackers, να παρακολουθήσουν τον οποιοδήποτε χρήστη των Windows και να κλέψουν τα τοπικά αρχεία από τους υπολογιστή του.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Όταν αρχίζουν τα Windows, τα αρχεία MHT ανοίγουν κάνοντας χρήση του IE by default. Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν δεν κάνετε χρήση του συγκεκριμένου browser, από την στιγμή που υπάρχει στον υπολογιστή σας, υπάρχει και το πρόβλημα αυτό. Η λειτουργία του exploit, γίνεται από την στιγμή που πάτε να κάνετε κάτι πολύ απλό, όπως για παράδειγμα να ανοίξετε κάποιο email ή chat με τους φίλους σας.

Το πρόβλημα αυτό, επηρεάζει όσους έχουν Windows 7, Windows 10 και Windows Server 2012 R2. Στο βίντεο που σας δείχνουμε στην αρχή του άρθρου μας, μπορείτε να δείτε τον Page, να εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες του exploit.

Ο προγραμματιστής, προχώρησε στην δημιουργία του συγκεκριμένου βίντεο, καθώς η Microsoft αρνήθηκε να κυκλοφορήσει έκτακτο patch που να διορθώνει το πρόβλημα κι απλά ανέφερε, πως σε μελλοντικό update θα κάνει επιδιόρθωση του προβλήματος.

Πηγή