Πρόβλημα ασφαλείας στον Internet Explorer

Πριν από λίγο έλαβα Δελτίο Τύπου της Microsoft αναφορικά με ένα πρόβλημα ασφαλείας που έχει προκύψει στον Internet Explorer. Η αλήθεια είναι ότι από το περασμένο Σάββατο που αγόρασα τον πρώτο μου υπολογιστή Apple, έναν iMac 20″ δεν έχω ξανα-ανοίξει το PC οπότε και δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί. Στο Δελτίο Τύπου, η Microsoft διαψεύδει “ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης” που “εκ παραδρομής” ανέφεραν ότι η ίδια συνιστά την αντικατάσταση με άλλους browsers.

Τι ακριβώς έχει συμβεί, όποιος γνωρίζει ας αφήσει σχόλιο.

Το Δελτίο Τύπου της Microsoft
Σχετικά με τις αναφορές ασφάλειας για τη λειτουργία του Internet Explorer, η Microsoft σημειώνει ότι εργάζεται εντατικά για τη διάθεση μιας ολοκληρωμένης λύσης προς τους χρήστες, την οποία και θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες. Διευκρινίζουμε ότι έχουμε ήδη ενημερώσει τους συνεργάτες μας για το θέμα που έχει προκύψει. Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούμε την αντικατάσταση του Internet Explorer από άλλους browsers, όπως εκ παραδρομής αναμεταδόθηκε από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επισημαίνουμε ότι ο Internet Explorer συνεχίζει να αποτελεί το ασφαλέστερο εργαλείο περιήγησης στο Διαδίκτυο.

Προς το παρόν, συστήνουμε σε όλους τους χρήστες, να ενημερώνουν τακτικά τις λύσεις anti-virus που διαθέτουν και να διατηρούν στο υψηλότερο επίπεδο τις ρυθμίσεις ασφαλείας στον Internet Explorer, για να έχουν μια όσο το δυνατόν ασφαλέστερη πλοήγησή στο διαδίκτυο. Επισημαίνουμε ότι θα ακολουθήσουν μέσα στην ημέρα ενημερώσεις προς τους χρήστες αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του θέματος, τόσο μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και μέσα από τα Automatic Updates και το Microsoft Update.

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα της Microsoft https://www.microsoft.com/technet/security/advisory/961051.mspx

Επεξεργάστηκε την 17 Δεκεμβρίου 2008 17:49

Σχόλια

  • Έβγαλαν πάλι ανακοίνωση σήμερα από τη Microsoft:

    "Πρόσφατα η Microsoft εντόπισε ένα κενό ασφαλείας στον Internet Explorer. Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, μετά από εντατικές προσπάθειες, η εταιρία διέθεσε μία ολοκληρωμένη λύση που παρέχει την απαιτούμενη προστασία από τις κακόβουλες επιθέσεις.

    Η λύση αυτή παρέχει προστασία μόνο εφόσον εγκατασταθεί στον υπολογιστή. Συγκεκριμένα εάν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “Αυτόματες Ενημερώσεις” (Automatic Updates) τότε θα πραγματοποιηθεί αυτόματα η εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μεταβείτε από την επιλογή “Προγράμματα” στην “Ενημέρωση των Windows” (“All Programs” =>“Windows Updates”) και να ελέγξετε τις καινούργιες ενημερώσεις ώστε να τις “κατεβάσετε” στον υπολογιστή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε την ενημέρωση ασφαλείας και μέσω του link: https://update.microsoft.com

    Ο Internet Explorer συνεχίζει να αποτελεί το ασφαλέστερο εργαλείο περιήγησης στο Διαδίκτυο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούμε την αντικατάσταση του Internet Explorer από άλλους browsers.

    Oι καταναλωτές που θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα ασφάλειας μπορούν να αποταθούν στο link: https://www.microsoft.com/hellas/protect/default.mspx όπου και διατίθενται περισσότερες πληροφορίες για την ενίσχυση της ασφάλειας του υπολογιστή σας.

    Σε κάθε περίπτωση, συστήνουμε σε όλους τους χρήστες, να ενημερώνουν τακτικά τις λύσεις anti-virus που διαθέτουν και να διατηρούν στο υψηλότερο επίπεδο τις ρυθμίσεις ασφαλείας στον Internet Explorer, για να έχουν μια όσο το δυνατόν ασφαλέστερη πλοήγηση στο διαδίκτυο.

    Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα της Microsoft https://www.microsoft.com/technet/security/advisory/961051.mspx ".

  • Επειδή και εγώ δουλέυω με mac εχω ξεχάσει τί είναι πρόβλημα και ιός μου θυμίζει κάποιος....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.