Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί την τεχνολογία AI για να δημιουργεί άπειρα ψεύτικα πρόσωπα

Ίσως να γνωρίζατε ήδη ότι η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) μπορεί να τοποθετήσει πραγματικά πρόσωπα σε διάφορα φανταστικά σενάρια, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόσωπα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Μία ιστοσελίδα το αποδεικνύει περίτρανα.

Ο προγραμματιστής Phillip Wang δημιούργησε έναν ιστότοπο, ThisPersonDoesNotExist, που χρησιμοποιεί AI για να δημιουργήσει μια φαινομενικά άπειρη ποικιλία από ψεύτικα αλλά πιθανά πρόσωπα. Το εργαλείο του χρησιμοποιεί είναι ένα δίκτυο γενετικών αντιθέσεων, που έχει σχεδιαστεί από τη NVIDIA (όπου οι αλγόριθμοι διασταυρώνονται μεταξύ τους για να βελτιώσουν την ποιότητα των αποτελεσμάτων) με στόχο να δημιουργήσουν πρόσωπα χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κατάλογο φωτογραφιών ως υλικό “εκπαίδευσης” των αλγορίθμων.

AI, Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί την τεχνολογία AI για να δημιουργεί άπειρα ψεύτικα πρόσωπα

Τα αποτελέσματα έχουν ατέλειες προς το παρόν (κοιτάξτε την περιοχή γύρω από τα μάτια της γυναίκας στη παραπάνω φωτογραφία), αλλά φανταζόμαστε πως όταν οι μικροδιορθώσεις ολοκληρωθούν, θα είναι τόσο ρεαλιστικό σε βαθμό που μπορεί να μην μπορούμε να διακρίνουμε αν ένα άτομο είναι φανταστικό ή όχι.

Η Nvidia χρησιμοποιεί την AI και δημιουργεί ανθρώπινα πρόσωπα μέσα από φωτογραφίες ανθρώπων

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη υπολογιστική ισχύ. Ο Phillip Wang ανέφερε στην ιστοσελίδα “Motherboard”, ότι χρησιμοποιεί μια GPU της NVIDIA σε έναν ενοικιαζόμενο server για να δημιουργήσει ένα τυχαίο πρόσωπο κάθε δύο δευτερόλεπτα. Αυτό δεν είναι τόσο ένα τεράστιο τεχνολογικό επίτευγμα όσο μια προσπάθεια να αυξηθεί η προσοχή στην ικανότητα της AI τεχνολογίας να “χειραγωγεί” εικόνες.

Το εν λόγω σύστημα δεν περιορίζεται στα πρόσωπα. Η τεχνολογία της NVIDIA μπορεί να χειριστεί ήδη φωτογραφίες από αυτοκίνητα, γάτες ακόμη και υπνοδωμάτια. Είναι ένα απλό project στην πραγματικότητα, αλλά δείχνει τα πιθανά πλεονεκτήματα και τις παγίδες της τεχνολογίας. Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν ρεαλιστικοί χαρακτήρες σε μια ιστορία, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και για απάτες που βασίζονται σε πλαστές ταυτότητες ή ψεύτικους μάρτυρες.

Στην καλύτερη περίπτωση, ένας ιστότοπος όπως αυτός προωθεί τη συζήτηση σχετικά με τη δεοντολογία και την ηθική γύρω από την διαχείριση και αναπαραγωγή εικόνων μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, πριν αυτή ξεφύγει και είναι αργά για διορθώσεις και περιορισμούς.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.