Internet

Θα μπορούσε ο Zuckerberg να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ;

Στα 33 του χρόνια ο Mark Zuckerberg, ο συν-ιδρυτής του Facebook έχει καταφέρει να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχός των social media, έχοντας στην κατοχή του και άλλες υπηρεσίες όπως Instagram και WhatsApp. Τι σκέφτεται όμως για το μέλλον;

Ο ίδιος έχει ερωτηθεί πολλές φορές αν θέλει να κατέβει στην πολιτική, αλλά έχει δηλώσει πως κάτι τέτοιο δεν τον ενδιαφέρει. Ωστόσο η νέα του κίνηση πυροδότησε τις φήμες για πιθανή υποψηφιότητα του Zuckerberg για την προεδρία των ΗΠΑ και κινεί πολλές υποψίες.

Ο Mark Zuckerberg και η σύζυγός του Priscilla Chan, προσέλαβαν τον Joel Benenson, για το ίδρυμα Chan Zuckerberg. Ο Benenson ήταν πρόσωπο κλειδί για τη προεκλογική εκστρατεία της Hillary Clinton το 2016 και κορυφαίος σύμβουλος του Barack Obama, στο παρελθόν.

Η συνεργασία με τον δημοσκόπο, κάνει πολλούς να θεωρούν πως ο Zuckerberg στρώνει σιγά σιγά τον δρόμο για τα μελλοντικά σχέδιά του. Η πρόσληψη, από πολλούς θεωρείται ως μια δοκιμή για τον ίδιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Politico, η εταιρεία του Benenson θα διεξάγει μια έρευνα για το ίδρυμα του ζευγαριού, το οποίο ξεκίνησε το φιλανθρωπικό του έργο το 2015.

Πρόσφατη έρευνα, είχε δείξει πως το 40% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε τον Zuckerberg σε μια υποθετική εκλογική διαμάχη ενάντια στον νυν πρόεδρο Donald Trump. Όμως ο ίδιος είχε γράψει: “Some of you have asked if this challenge means I’m running for public office. I’m not”. Βεβαίως, όπως λέει και ο λαός, ποτέ μην λες ποτέ, και το μέλλον θα δείξει αν ο Zuckerberg θα θέσει ποτέ υποψηφιότητα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Αυγούστου 2017 12:42

Σχόλια

  • Δλδ τι ρε στο καλό ρε φίλε !!! Άντε και κατεβαίνει ο zuck για πρόεδρος .... Τι καλό θα δούμε ;;; Λιγότερες διαφημίσεις στο φβ;; Άντε να κατεβάσουμε τότε και τον σφαλιάρας για πρωθυπουργό .... Να έχουμε να γελάμε με την κατάντια μας σαν άνθρωποι....

  • Τους έχω ικανούς μεχρι και ζώο να βγάλουν για πρόεδρο άμα δεν κάνω λάθος στην σε κάποια πολιτεία έχουν δήμαρχο ένα γατί ή σκύλο!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.