Mars Curiosity, Ένα κατατοπιστικό βίντεο που συνδυάζει όλα τα άλλα μαζί

Μπορεί να καθίσατε να παρακολουθήσετε το live feed της NASA από την αποστολή του Curiosity στον Άρη, να βλέπατε ξανά και ξανά το simulation video των 7 λεπτών της καθόδου του και της προσεδάφισής του στον “κόκκινο πλανήτη”, ή να περάσατε όλη την Δευτέρα μπροστά στον υπολογιστή περιμένοντας το ρομποτικό όχημα να στείλει τις πρώτες εικόνες από εκεί, αλλά τώρα έχετε τη δυνατότητα να τα δείτε όλα αυτά μαζί.

Το video που παρουσιάζουμε εδώ έχει όλα τα feeds μαζί, δηλαδή την εικόνα από το NASA JPL, την εικόνα που μετέδιδε το live feed της αποστολής, το simulation της καθόδου και τις πραγματικές εικόνες που μετέδιδε το σκάφος. Μάλιστα, είναι όλα συγχρονισμένα σωστά, έτσι ώστε να πάρετε μια καλή ιδέα για το κοσμοϊστορικό γεγονός που συνέβη την περασμένη Κυριακή και έβαλε ξανά στην ημερήσια ατζέντα την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Απολαύστε το…

Πηγή

Σχόλια

  • Φαντάζεστε να γινόταν κάτι λάθος...!? :>>> χεχεχε....

    Πάντως πολλά μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν στο να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί αυτό το καταπληκτικό ρομπότ.....2 δις δεν ήταν και λίγα...Φαντάσου την ανακούφιση που θα ένιωσε ο επικεφαλής της ομάδας μόλις άκουσε πως η προσγείωση ήταν επιτυχής..!!

  • Ένα -ακόμα- βήμα μπροστά για την ανθρωπότητα.

    Για όσους θέλουν να παρακολουθούν τα προγράμματα της NASA, έχουν βγάλει ένα πολύ ωραίο app για android:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=gov.nasa

    Κακός mode on:
    (btw εμένα τα 2δις του προγράμματος μου φαίνονται λίγα, άλλοι ξοδεύουν περισσότερα σε υποβρύχια που γέρνουν)

  • Αν κάτι πήγαινε στραβά δεν είχαμε τρόπο επέμβασης αφού ο Άρης βρίσκεται 15 λεπτά φωτός μακρυά περίπου. Όλα ήταν προγραμματισμένα να γίνουν αυτόματα από τους υπολογιστές του σκάφους.Ευτυχώς όλα πήγαν όπως έπρεπε και τους επόμενους μήνες θα δούμε αρκετές φανταστικές φωτογραφίες και νέες ανακαλύψεις. Μείνετε συντονισμένοι.

  • Πολλά τα λές από την άποψη ότι αν κάτι πάει στραβά δεν έχεις κανένα έλεγχο στο όχημα. Τα σήματα απο΄τη Γη (και αντίστροφα) κάνουν 15 λεπτά να φτάσουν (ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φώτός).Αυτές οι αποστάσεις βέβαια, δεν είναι σταθερές, αφού οι πλανήτες ταξιδεύουν γύρω από τον Ήλιο σε ελλειπτικές τροχιές΄...

  • τι 15 λεπτα φωτος λετε , η Γη απο τον Ηλιο απαιχει 8.5 λετα φωτος απο τον Αρη 4 και πολλαλεω!

  • @Διάστημα .... το θέμα είναι ότι αυτό είναι η μέση απόσταση... γιατί η γη και ο Άρης δεν έχουν ίδια τροχιά και ταχύτητα... σίγουρα δεν γινόταν να το διορθώσουν βέβαια :)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.