Η Σελήνη θα έχει 4G κάλυψη το επόμενο έτος

Η Σελήνη θα έχει 4G κάλυψη το επόμενο έτος, Η Σελήνη θα έχει 4G κάλυψη το επόμενο έτος

Η Σελήνη θα έχει 4G κάλυψη το επόμενο έτος, 50 χρόνια μετά την πρώτη αποστολή των αστροναυτών της NASA που περπάτησε στην επιφάνεια της. Η Vodafone σχεδιάζει να δημιουργήσει το πρώτο δίκτυο 4G στη Σελήνη για να υποστηρίξει την αποστολή της PTScientists το 2019, επιλέγοντας τη Nokia ως τεχνολογικό συνεργάτη της.

Η εταιρία PTScientists, με έδρα το Βερολίνο, συνεργάζεται με τη Vodafone Γερμανίας και την Audi για να επιτύχει την πρώτη ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη προσγείωση στη Σελήνη. Η αποστολή στη Σελήνη προγραμματίζεται για το 2019 με εκτόξευση πυραύλων SpaceX Falcon 9 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Η τεχνογνωσία της Vodafone θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του πρώτου δικτύου 4G στη Σελήνη, που θα συνδέει τα δύο διαστημικά οχήματα Audi lunar Quattro, με το σταθμό βάσης στην Αυτόνομη Μονάδα Προσελήνωσης και Πλοήγησης (ALINA). Η Nokia, μέσω των Nokia Bell Labs, θα δημιουργήσει μία Υπέρ-συνεπτυγμένη, ειδικά προσαρμοσμένη για το διάστημα Δικτυακή Υποδομή, η οποία θα είναι η ελαφρύτερη που έχει ποτέ αναπτυχθεί, ζυγίζοντας λιγότερο από ένα κιλό.

Το δίκτυο 4G θα δώσει τη δυνατότητα στα δύο διαστημικά οχήματα Audi lunar quattro να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μεταφέρουν επιστημονικά δεδομένα και βίντεο υψηλής ευκρίνειας, ενώ θα προσεγγίζουν προσεκτικά το σεληνιακό όχημα Apollo 17 της NASA που χρησιμοποιήθηκε από τους τελευταίους αστροναύτες που περπάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης (οι Κυβερνήτες Eugene Cernan και Harrison Schmitt) για την εξερεύνηση της κοιλάδας Taurus-Littrow τον Δεκέμβριο του 1972.

Σύμφωνα με τις δοκιμές της Vodafone, ο σταθμός βάσης θα είναι σε θέση να εκπέμπει 4G χρησιμοποιώντας τη ζώνη συχνοτήτων 1800 MHz και να μεταδώσει την πρώτη ζωντανή εικόνα υψηλής ευκρίνειας από την επιφάνεια της Σελήνης, η οποία θα φθάνει σε παγκόσμιο κοινό μέσω διαστήματος και θα διασυνδέεται με τον διακομιστή της PTScientists στο Κέντρο Ελέγχου της Αποστολής στο Βερολίνο.

Ένα 4G δίκτυο είναι εξαιρετικά αποδοτικό από ενεργειακή άποψη σε σχέση με την αναλογική ραδιοεπικοινωνία και η παράμετρος αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την Αποστολή στην Σελήνη, ενώ αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία υποδομής επικοινωνιών για τις μελλοντικές αποστολές.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tzonaros

αντι να δινουν λεφτα για σημαντικά ζητήματα δινουν για μα%#$ιες

ourttt

Με τη δικιά σου λογική θα ζούσαμε ακόμα στις σπηλιές, δεν θα δίναμε ποτέ λεφτά για να ανακαλύψουμε πχ την Αμερική και όλον τον υπόλοιπο κόσμο κτλ κτλ

Επίσης να φανταστώ οτι δεν θα σε χάλαγε καθόλου αν σου λέγανε οτι θα ξόδευαν 1εκ ευρώ για αναβάθμιση των γραμμών του ίντερνετ αντί να τα δώσουν τα λεφτά για πιο σημαντικό ρόλο όπως σε παιδιά της Αφρικής

Και στην τελική όπως βλέπεις είναι ιδιωτικές εταιρίες και όπως εσύ τα λεφτά σου τα κάνεις ότι θες έτσι και αυτοί τα κάνουν ότι θέλουν

Darth

@tzonaros οπος?

Kostas-DOHA

ΤΕΛΕΙΟ…ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ….το επομενο βημα ειναι να στησουν και αφορολογητες εταιρειες στο φεγγαρι….cayman και λοιποι συγγενεις ”βρωμησαν” τους εμαθαν μεχρι και ιδιοκτητες μπουτικ κρεατων στο μπραχαμι

tzonaros

στις σπηλιες δεν θα ζουσαμε αγορι μου. απλα ειπα οτι πρεπει να δαπανούν λεφτα σε σημαντικά θεματα. ας λύσουν ολα τα προβληματα εδω και μετα ας πανε και στον ήλιο. Η δικη σου λογικη εφτασε την ελλαδα στο σημερα. πεταγανε λεφτα για ασήμαντα πραγματα

Ourrrrrrrt

Όταν λεμε οτι να’ναι πραγματικά οτι να’ναι!!

Οτι στην Ελλάδα πετούσαν τα λεφτα σε διαστημικές αποστολές…

Μακάρι να τα “πετούσαν” εκεί!!

Να σου πω επίσης οτι στην αρχαία Ελλάδα “πέταξαν” λεφτά σε εναν Παρθενώνα, σε εναν κολοσσό της Ρόδου και και και και να φανταστώ είσαι κατά και αυτών;

Όταν καταλάβεις γτ είμαστε εδω που είμαστε ελα να μιλήσουμε ξανά, για να σε βοηθήσω πάντως δεν είναι επειδή πετάξαμε λεφτά σε επιστήμη, τέχνη και παιδεία

tzonaros

καλα εσυ μαθε να διαβαζεις και να καταλαβαινεις τις γραφει ο αλλος και ελα να ξαναμιλήσεις.

ourttt

Λες δεν ξέρω να διαβάζω τι έγραψες, ας το δούμε λοιπόν. Αν διαβάζω σωστα, γράφεις ότι δαπανούν τα λεφτά σε μ…ες, και σου απαντάω οτι με την ίδια λογική ήταν χαζό που οι αρχαίοι Έλληνες κάνανε τον Παρθενώνα ενω θα μπορούσαν με αυτά τα λεφτά να λύσουν προβλήματα της καθημερινοτητας όπως πχ θα μπορούσαν να κάνουν νοσοκομεία, δρόμους κτλ, ή κάναν χαζομάρα οι Αιγύπτιοι με τις πυραμίδες ενώ θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα αρδευτικο σύστημα ή οτιδήποτε άλλο, ή για να το παμε πιο κοντα μας, ο Αϊνστάιν έχασε τον χρόνο του με όλες αυτές τις άχρηστες αρλουμπες με τον χωροχρόνο ενω θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μυαλό του σε πιο σημαντικά πράγματα όπως τον καρκίνο, το hiv κτλ Αυτό που σου λέω λοιπόν είναι το οτι για σενα μπορει να είναι ασήμαντο αλλα για άλλους είναι σημαντικό. Επειδή όμως δεν είμαι τόσο “ρομαντικος”, είπα απο την αρχη οτι μιλάμε για μια ιδιωτική εταιρία άρα το μόνο που τη νοιάζει είναι το κέρδος! Όπως εσυ αν αυριο κερδίσεις στο τζοκερ θα κοιτάξεις να λυσεις τα δικα σου προβλήματα και το πως θα διασφαλίσεις το μελλον σου και οχι του υπόλοιπου κόσμου, ετσι κ αυτες οι εταιριες κανουν το ιδιο, αν… Συνέχεια »

panagiotis kostagianns

Ευτηχως γιατι ελεγα να παω του χρονου ενα ταξιδακι στη σεληνη για να στησω μια offshore εταιρια αλλα ανησυχούσα για το ιντερνετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.