LLMs.txt Mozilla, Το πρώτο ηχηρό "όχι" στο CISPA | Techblog.gr

Mozilla, Το πρώτο ηχηρό “όχι” στο CISPA

Internet

Οι άλλοι μεγάλοι του Internet και όχι μόνο (όπως οι Facebook, Microsoft, Oracle) δέχτηκαν την υιοθέτηση του νομοσχεδίου CISPA στις ΗΠΑ, το οποίο και έχει κατηγορηθεί για την προσβολή των ελευθεριών στο Ίντερνετ, ενώ η Mozilla είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που έδειξε τη σαφή αντίθεσή της στην εν λόγω νομοθεσία.

Η δήλωση της εταιρείας είναι ξεκάθαρη, αφού λέει ότι ναι μεν υποστηρίζει τη δημιουργία ενός περισσότερο ασφαλούς Διαδικτύου, αλλά το CISPA ξεπερνά τα όρια και πηγαίνει σε άλλα χωράφια. Η εν λόγω νομοθεσία για τη Mozilla χτυπά την ιδιωτικότητα και βοηθά τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες να κάνουν εσφαλμένη χρήση προσωπικών πληροφοριών, μένοντας ατιμώρητες. Η Mozilla συμβουλεύει ακόμα τον νομοθέτη να επανεξετάσει τις αρχές του νομοθετήματος.

Άλλες τεχνολογικές εταιρείες που έχουν δώσει το “οκ” για την εφαρμογή της νομοθεσίας είναι οι Facebook, Oracle, Symantec, Verizon, AT&T, Intel, ο εμπορικός σύνδεσμος CTIA, ο οποίος απαρτίζεται από μέλη των T-Mobile, Sybase, Nokia και Qualcomm. Για την ιστορία η νομοθεσία πέρασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 248 υπέρ και 168 κατά.

, Mozilla, Το πρώτο ηχηρό “όχι” στο CISPA

Πηγή

What can I find on Techblog?

Techblog offers comprehensive technology coverage with regular updates, detailed analysis, and technical content to keep you informed.

How often is the content updated?

We regularly update our technology content to ensure you have access to the latest and most accurate information available in the industry.

Why choose Techblog for technology?

Techblog is committed to providing reliable, well-researched technology content from experienced contributors and trusted sources.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανάσης

γί αυτό αγαπάω Mozilla Firefox!!!!

Βαγγέλης

Σιγα μην δεν πέρναγε στην βουλή του Ελλαδιστάν, αφου δεν το διάβασαν καν και τους έδωσαν την περίληψη.

Μπράβο στην Mozilla. Μαυρο στις εταιρείες που λένε ναι σε αυτό τον νόμο έκτρωμα.

ιωαννουλα

Go Mozilla, Go Firefox!!!!!!!

ΑρΜΑρΤΩΛΟC

Μπράβο στην Mozilla!!
Μαύρο στίς εταιρείες πού λένε ναί σέ αυτό τόν νόμο έκτρωμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Content written by Νίκος Καϊμακάμης O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr. • Techblog
Reviewed by Techblog Editorial Team Editorial Review & Fact-Checking

References

  1. Wikipedia contributors. (2024). "Techblog." Retrieved from https://en.wikipedia.org/wiki/Techblog
  2. Google. (2024). "Search results for Techblog." Retrieved from https://www.google.com/search?q=Techblog
  3. YouTube. (2024). "Video content about Techblog." Retrieved from https://www.youtube.com/results?search_query=Techblog