NASA: Tο Internet στη Σελήνη είναι σημαντικό για το γήινο WiFi

, NASA: Tο Internet στη Σελήνη είναι σημαντικό για το γήινο WiFi

Ο τρόπος και η λειτουργία του ασύρματου Internet στη Σελήνη, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντικοί τομείς για τη λειτουργία του WiFi στη Γη. H NASA μελετά προσεκτικά το συγκεκριμένο ζήτημα, πιθανότατα για το καλό όλων των κατοίκων της Γης.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις διαστημικές αποστολές, η μελέτη πάνω στην δημιουργία αξιόπιστων και σταθερών συνδέσεων ασύρματου Internet στη Σελήνη εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην εξαγωγή πολύ σημαντικών συμπερασμάτων για τις πρακτικές ασύρματης δικτύωσης στη Γη. Ο στόχος της NASA είναι να τοποθετήσει πολλούς σταθμούς βάσης στη Σελήνη, έτσι ώστε οι αστροναύτες να επικοινωνούν απρόσκοπτα μεταξύ τους.

Η λογική αυτή θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή και στη Γη, με καλύτερες υποδομές για την ασύρματη δικτύωση και εξάλειψη των προβλημάτων. Πολλά από τα στοιχεία που δοκιμάζει η NASA για τη Σελήνη τα δοκιμάζει πιλοτικά στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, όπου υπολογίζεται ότι περίπου 20.000 WiFi Routers διάσπαρτα στην πόλη θα μπορούσαν να προσφέρουν σταθερή και απρόσκοπτη σύνδεση στο Internet.

Μια παρόμοια διάταξη θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στο πεδίο των σεληνιακών επικοινωνιών, σε άλλη κλίμακα, βέβαια. Γη και Σελήνη σε αγαστή ερευνητική συνεργασία, λοιπόν…

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.