Στη Σελήνη σύντομα θα έχει καλύτερο σήμα 4G από πολλά μέρη της Γης

, Στη Σελήνη σύντομα θα έχει καλύτερο σήμα 4G από πολλά μέρη της Γης

O δορυφόρος της Γης αναμένεται να αποκτήσει καλύτερη σύνδεση 4G από πολλά μέρη της Γης. Αυτό, τουλάχιστον προβλέπεται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει η NASA με τη Nokia, για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Σελήνη.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η κάλυψη 4G εκεί θα είναι απείρως καλύτερη από πολλά μέρη της Γης, όπου το σήμα 4ης Γενιάς το κυνηγάμε… Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μελέτη που έγινε σε κάποιες χώρες, αποδείχθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις η κάλυψη είναι πολύ χειρότερη από αυτή που θα περίμενε κανείς.

Το συμβόλαιο μεταξύ Nokia και NASA δεν είναι κάτι μικρό, αφού μιλούμε για μία επένδυση της τάξης των 14 εκατομμυρίων δολαρίων, με το 4G να αποτελεί το αρχικό στάδιο, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και το 5G. Η Nokia αναλαμβάνει το έργο με την Bell Labs, ενώ όλο το εγχείρημα εκτιμάται ότι θα έχει προχωρήσει αρκετά μέχρι και το 2024 που η NASA φιλοδοξεί να έχει στείλει αστροναύτες στη Σελήνη.

Η μεγάλη πρόκληση είναι τα επίπεδα θερμοκρασίας και ακτινοβολίας στην επιφάνεια της Σελήνης, επομένως ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

4G στη Σεληνη και καλα καλα εδω δεν εχουμε Ζωγραφου….

manolis

Συζητηση Μετα απο 250 χρονια

Αφεντικο πεταγομαι λιγο εξω και ερχομαι
α και που πασ??
στη σεληνη
σεληνη? μα τι να κανεισ εκει
ε εδω δε πιανει σημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.