Η NASA ζητά να στείλουμε ηχογραφήσεις των αναμνήσεων μας από την προσσελήνωση του ’69 [βίντεο]

Αν θυμάστε που ήσασταν όταν ο Neil Armstrong πάτησε στην επιφάνεια του φεγγαριού για πρώτη φορά, ή αν ξέρετε κάποιον που θυμάται το καλοκαίρι του ’69, τότε η NASA χρειάζεται τη βοήθεια σας.

Ο διαστημικός οργανισμός ετοιμάζεται για την 50ή επέτειο του Apollo 11, η οποία είναι στις 20 Ιουλίου. Στο πλαίσιο των προετοιμασιών της επετείου ζητά από το κοινό να καταγράψει τις αναμνήσεις του από εκείνη την ιστορική στιγμή.

Η NASA έχει ήδη προφορικές ιστορίες του γεγονότος από άτομα που συμμετείχαν άμεσα στην αποστολή. Ωστόσο, το συγκεκριμένο project επικεντρώνεται σε εκείνους που είδαν το γεγονός και δεν το βίωσαν από πρώτο χέρι.

NASA, Η NASA ζητά να στείλουμε ηχογραφήσεις των αναμνήσεων μας από την προσσελήνωση του ’69 [βίντεο]

Γι’ αυτό επιθυμεί να συγκεντρώσει ηχογραφημένες αναφορές από το κοινό, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα και σε μία ηχητική σειρά που προετοιμάζει, που θα αφορά την εξερεύνηση της Σελήνης και τις αποστολές Apollo.

Σύμφωνα με τη NASA, περίπου 530 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τη ζωντανή εκπομπή της προσσελήνωσης το 1969. Κάποιοι από αυτούς ίσως να ήταν πολύ νέοι για να το θυμούνται και άλλοι ίσως έχουν πεθάνει, αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετοί ακόμη που μπορεί να θυμούνται το γεγονός με κάθε λεπτομέρεια.

Η NASA προτείνει η εγγραφές να πραγματοποιηθούν με τη χρήση smartphone. Επίσης, κάθε ηχογράφηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα δύο λεπτά. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει μπορεί να στείλει το μήνυμα του στην ηλεκτρονική διεύθυνση apollostories@mail.nasa.gov, μαζί με το όνομα και την χώρα διαμονής του.

Το project της NASA ακούει στο όνομα “NASA Explores: Apollo”, και θα κάνει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Η μεγαλύτερη ΜΠΑΡΟΥΦΑ όλων των εποχών …

ΚώσταςD.

Ωραία… Θα τους στείλω και το βίντεο που φαίνεται ξεκάθαρα ότι ότι δεν πήγαν ποτέ στο φεγγάρι με το Χόλιγουντ να δίνει ρέστα… Και μια ωραία ηχογράφηση σίγουρα… Προφανώς με αυτό δοκιμάζουν την νοημοσύνη του κόσμου για να δουν αν μας ταιζουν σωστά το κουτοχορτο… Μιαμ μιαμ… Ευχαριστώ δεν θα πάρω… 😂😂😂😂😂

nektarios

Aχχ θα με κανει να κατουρηθώ απο τα γελια η νασσα και μην πει κανενας μαλ…. οτι ειμαι οπαδος της επίπεδης γης γιατι για να γλιτώσουν το ρεζιλεμα προσπαθουν να τα ενώσουν αυτα τα δυο εβαλαν κατι πληρωμένα τρολλ να το παίζουν επιπεδιστες καμια σχεση το ενα με το αλλο οποιος κανει πραγματικη ερευνα για την προσσελήνωση θα βρει την αληθεια οτι ηταν σκηνοθετημένο οποιος ψαξει για τις μπουρδες τις επίπεδης γης θα δει οτι τιποτα δεν βγαζει νοημα καθαρο false flag

Ανώνυμος Σχολιαστής

Τα σχόλια το ένα χειρότερο από το άλλο. Κρίμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.