NASA: Ολόκληρο το σχέδιο του ταξιδιού μας στον Κόκκινο Πλανήτη

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα ένα έγγραφο με την ονομασία “NASA’s journey to Mars: Pioneering next steps in Space Exploration”, στο οποίο περιγράφει τα στάδια μιας επανδρωμένης αποστολής για να φτάσει στον Άρη. Η αποστολή θα αποτελείται από 3 βασικά μέρη, και η NASA δείχνει τι απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η NASA έχει φιλοδοξίες για μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, και για αυτό τον λόγο μελετά αδιάκοπα πως θα τα καταφέρει. Φυσικά για να επιτύχει αυτό κανείς χρειάζεται ένα σχέδιο και πολλούς υπολογισμούς. Επίσης νέες τεχνολογίες πρέπει να αναπτυχθούν, ώστε ένα τέτοιο ταξίδι να είναι βιώσιμο και ασφαλές για τους επιβαίνοντες.

Ο William Gerstenmaier, ο οποίος είναι συνεργάτης διαχειριστής του Human Exploration and Operations της NASA, συνδέει τις βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες και την ανάπτυξη τεχνολογιών για το ταξίδι στον Άρη με το μέλλον ώστε κάποια στιγμή να έχουμε μια βιώσιμη ανθρώπινη παρουσία στο βαθύ διάστημα και όχι μόνο στον Άρη.

Βήμα πρώτο: Earth Reliant

Το πρώτο βήμα της NASA ονομάζεται “Earth Reliant” και κάνει αναφορά στην έρευνα που γίνεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Σε αυτό το περιβάλλον μικροβαρύτητας δοκιμάζουν τεχνολογίες που έχουν ως σκοπό να προστατεύσουν την υγεία των αστροναυτών σε αυτό το μακρινό ταξίδι και να τους προετοιμάσουν κατάλληλα.

Βήμα δεύτερο: Proving Ground

Το δεύτερο βήμα αφορά στην διεξαγωγή επανδρωμένων αποστολών ανάμεσα στο φεγγάρι και την Γη ή σε τροχιά στο φεγγάρι. Το δεύτερο βήμα, το οποίο έχουν ονομάσει “Proving Ground”, θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες του ανθρώπου και τις συνθήκες που χρειάζονται για να ζήσουν μακριά από την Γη.

Βήμα τρίτο: Earth Independence

Το τρίτο και τελευταίο βήμα ονομάζεται “Earth Independence”, και σκοπεύει να δοκιμάσει την γνώση και την τεχνολογία που θα έχει αναπτυχθεί στα προηγούμενα βήματα. Σε αυτό το βήμα θα προσπαθήσουν να φέρουν ανθρώπους κοντά στον Άρη, πρώτα σε χαμηλή τροχιά, ίσως σε κάποιο από τα φεγγάρια του Άρη και τέλος προσεδάφιση στον κόκκινο πλανήτη.

Στην ουσία σε αυτά τα 3 βήματα η NASA θέλει να λύσει κάποια βασικά προβλήματα. Την μεταφορά, δηλαδή την ικανότητα να μεταφέρουν με ασφάλεια ανθρώπους και εφόδια στον Άρη, το πως να κάνουν εργασίες στο διάστημα τα μέλη του πληρώματος με τη βοήθεια ρομπότ και τέλος το πως να παραμείνουν υγιείς, ταξιδεύοντας σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν παρέχει καμία προστασία απο ακτινοβολία.

Τις επόμενες εβδομάδες η NASA θα συζητήσει το σχέδιο με το Κογκρέσο και τους συνεργάτες της. Ολόκληρο το project μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η NASA ανακοίνωσε ότι βρήκε νερό στον Άρη.

Πως σας φαίνεται η ιδέα για ένα τέτοιο ταξίδι;

NASA: Ολόκληρο το σχέδιο του ταξιδιού μας στον Κόκκινο Πλανήτη, NASA: Ολόκληρο το σχέδιο του ταξιδιού μας στον Κόκκινο Πλανήτη

NASA: Ολόκληρο το σχέδιο του ταξιδιού μας στον Κόκκινο Πλανήτη, NASA: Ολόκληρο το σχέδιο του ταξιδιού μας στον Κόκκινο Πλανήτη

NASA: Ολόκληρο το σχέδιο του ταξιδιού μας στον Κόκκινο Πλανήτη, NASA: Ολόκληρο το σχέδιο του ταξιδιού μας στον Κόκκινο Πλανήτη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

Ειναι ωραιο παντως που ανεβαζεται και αλλα θεματα εκτος smartphone.
@λωρενα ακουραστη εισαι ? .. ; )

Themazerunner

Η ιδεα για ενα τετοιο ταξιδακι δεν με βρισκει καθολου αντιθετο αρκει…να μην παω εγω αλλα να ξαποστειλουμε εκει ολους οσους μας πινουν το αιμα καθημερινα.Τους δινω οτι εχω και δεν εχω αρκει να υπογραψουν οτι δεν θα επιστρεψουν ποτε και θα παιρνουν μαζι τους οσους επισης θα εξελισονται σε ακριβως το ιδιο οπως αυτους.Ελπιζω να μην θελει κανεις αναλυση για το ποιους εννοω…:)
Μου αρεσει η Γη,θελω να την διαφυλαξουμε οσο το δυνατον καλυτερα και υγιης.Επειδη μαλιστα τον τελευταιο αιωνα την εχουμε βιασει κυριολεκτικα ας πανε στον κοκκινο πλανητη οσοι δεν τους αρεσει εδω.

akis

είμαι ανάμεσα σε αυτά τα άτομα που θα έχουνε την τιμή να ταξιδέψουνε Αρη…!!!!

ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή…! όσοι το επιλέξαμε ήμασταν σίγουρη για την νέα μας ζωή εκεί.. φυσικά και ύπαρxει επιβίωση… θα έχουμε και internet…! όταν με το καλο πάμε θα κανονίσουμε με το techblog ένα live streaming

Bloodmaster

@Themazerunner
Θα ξεφυτρωσουν αλλοι. Αδικος κοπος

popeye

Γουστάρουμε να ανεβάζετε και άλλα άρθρα τεχνολογίας γενικότερα…Δεν μπορεί κάθε φορά τα 11 από τα 13 αρθρά της αρχικής σελίδας να αφορούν smartphones!!! Φιλικά

Man

Συμφωνώ ότι είναι ωραίο να βάζετε και τέτοιου είδους άρθρα!! 😊

viel

το Matt Damon θα στειλουνε?

Ekimolaos

@akis
Για όταν πας σου δίνω μια συμβουλή:
Πατάτες. Κράτα πατάτες μαζί σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.