Internet

Netflix: Φέρνει τα θρυλικά Lost και Prison Break μαζί με 12 ακόμα δημοφιλείς σειρές της Disney

Η Disney σχεδιάζει να κάνει μεγάλες αλλαγές στον τομέα του streaming το επόμενο χρονικό διάστημα και φαίνονται καλές! Αφενός έρχεται συγχώνευση Hulu και Disney+ τον Μάρτιο και αφετέρου θα γίνει διαθέσιμο κάποιο περιεχόμενό της Disney στο Netflix.

Η συνεργασία Disney-Netflix είναι αποτέλεσμα μιας νέας συμφωνίας αδειοδότησης μεταξύ τους. Από την άνοιξη του 2024, το Hulu και το Netflix θα κατέχουν από κοινού τα δικαιώματα ροής στις ΗΠΑ για τις προηγούμενες 19 σεζόν του Grey’s Anatomy. Ωστόσο, μόνο στο Hulu θα προβληθεί η επερχόμενη 20η σεζόν.

Η συμφωνία προβλέπει ακόμα πως το Netflix θα μπορεί να φιλοξενεί για 18 μήνες 13 παλαιότερες σειρές από την ταινιοθήκη της Disney. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει θρυλικές σειρές όπως είναι το Lost, το Prison Break, πολύ δημοφιλείς σειρές όπως το This Is Us και το How I Met Your Mother, καθώς και τα Archer, White Collar, Home Improvement, The Resident, ESPN 30 for 30, My Wife and Kids, Reba, The Bernie Mac Show και Wonder Years.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών Νοεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, είπε στους επενδυτές  ότι η Disney δεν θα χορηγήσει άδεια για «βασικές μάρκες» από την Disney – Pixar, Marvel ή Star Wars – στο Netflix. «Δεν καταλαβαίνω γιατί, απλώς για να κυνηγήσουμε χρήματα, πρέπει να το κάνουμε όταν [τα franchise] είναι πραγματικά, πραγματικά σημαντικά δομικά στοιχεία για το παρόν και το μέλλον των υπηρεσιών streaming μας».

Επεξεργάστηκε την 12 Δεκεμβρίου 2023 10:37

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.