Netflix: Ο μεγάλος χαμένος των φετινών Oscars παρά το ρεκόρ υποψηφιοτήτων

Netflix, Netflix: Ο μεγάλος χαμένος των φετινών Oscars παρά το ρεκόρ υποψηφιοτήτων

Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τα 92α Oscars, στα οποία όπως κάθε χρόνο υπήρχαν νικητές και ηττημένοι. Το Netflix ήταν υποψήφιο για 24 Oscars, περισσότερα δηλαδή από οποιοδήποτε άλλο στούντιο παραγωγής. Δεύτερο στούντιο ήταν η Disney με 22 υποψηφιότητες και τρίτη η Sony με 20. Ωστόσο, στο τέλος της βραδιάς το Netflix κέρδισε μόνο δύο Oscars.

Η πορεία του Netflix στα Oscars

Το πρώτο Oscar που κέρδισε το Netflix ήταν αυτό του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, για το American Factory, που είναι παραγωγή του στούντιο το οποίο ίδρυσαν ο Barack Obama με τη Michelle Obama. Όσον αφορά το δεύτερο Oscar, αυτό δόθηκε στη Laura Dern για το Β’ Γυναικείο Ρόλο στην ταινία Marriage Story.

Ενδιαφέρον είναι ότι το Netflix ήταν πρώτη φορά υποψήφιο για Oscar το 2014, ενώ το πρώτο Oscar το κέρδισε το 2017. Πέρυσι κατάφερε με 15 υποψηφιότητες να κερδίσει 3 βραβεία.

Ακόμη, το The Irishman που ήταν υποψήφιο για 10 Oscars, καθώς και το The Two Popes με δύο υποψηφιότητες, δεν κέρδισαν κανένα. Πρόκειται για δύο ταινίες που έλαβαν ιδιαίτερη διαφήμιση και προβάλλονταν ακόμη και στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Το Netflix έχει επενδύσει αρκετά χρήματα στα Oscars. Οι ταινίες του τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα πιο ποιοτικές, με σκηνοθέτες όπως ο Martin Scorsese, και όχι απλές τηλεταινίες ή κωμωδίες του Adam Sandler. Ειδικοί εικάζουν ότι συνολικά ο γίγαντας του streaming ξόδεψε για τα φετινά Oscars 70 εκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο στούντιο.

Μία εβδομάδα πριν τα Oscars ο επικεφαλής περιεχομένου του Netflix, Ted Sarandos, δήλωσε στη New York Times ότι δεν θεωρεί πως η έλλειψη κερδισμένων βραβείων αποτελεί κάποιου είδους αντίδραση της επιτροπής προς το Netflix, το οποίο απειλεί το θεσμό του Hollywood και τα κλασικά στούντιο.

Όπως και να έχει μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του στούντιο ύστερα από τα χθεσινά Oscars και αν θα ακολουθήσει αντίστοιχη τακτική για το επόμενο έτος.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Δεν ξέρω τι έχουν να δείξουν οι άλλοι αλλά νομίζω το Netflix θα ήταν καλύτερα να είχε λιγότερες παραγωγές αλλά πιο ποιοτικές
Τόσο πολύ πράγμα αλλά χωρίς να σε κάνει κέφι να θέλεις να τα δεις ποιο είναι το νόημα;

tarif16

το Irishman,ενώ είναι καλή ταινία,καταβαραθρώνεται με τα γερόντια που παίζουν….βαριά ονόματα,σ απαγορευτική ηλικία,που με τεχνάσματα προσπαθούν να το παίξουν τζόβενα!!! ….οι άνθρωποι είναι πλέον για φασκόμηλο η στην καλύτερη κανένα guest star ρόλο παππού….
να είναι ευχαριστημένοι για τις εισπράξεις!!! γιατί τα ονόματα δεν δίνουν βραβεία.

Βασιλης

Οποιος καταφερε και δεν βαρεθηκε την ζωη του βλεποντας το Irishman και μαλιστα το τελειωσε κιολας,νομιζω πως του αξιζει το Οσκαρ υπομονης.

Stav

Irishman: Οι κριτικοί το λάτρεψαν (για κάποιο λόγο…), το ”απλό” κοινό βαρέθηκε. Και καλώς. Κρίμα το cast.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.