Nokia και Vodafone επιδεικνύουν το broadband των 100 Gbps

, Nokia και Vodafone επιδεικνύουν το broadband των 100 Gbps

H νέα τεχνολογία broadband που δοκιμάζει η Vodafone με τη Nokia φτάνει σε ταχύτητα τα 100 Gbps για τον τελικό χρήστη. Η πρώτη δοκιμή της εν λόγω τεχνολογίας θεωρείται ότι έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο σκοπός της Vodafone και της Nokia που συνεργάζονται σε αυτόν τον τομέα είναι να προσφέρουν την ταχύτητα αυτή στον τελικό καταναλωτή, ενώ όλα δείχνουν ότι θα είναι σύντομα εμπορικά διαθέσιμη, πιθανότατα σε διάφορες αγορές. Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι οι επίγειες συνδέσεις ακόμα μετράνε Mbps, με την οπτική ίνα να φτάνει ακόμα και τα μερικά εκατοντάδες Mbps, αλλά η ταχύτητα των 100 Gbps φαντάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός ακόμα και για υλοποιήσεις του τύπου Google Fiber. Ας μην μιλήσουμε για την κατάσταση των ελληνικών συνδέσεων στο Internet… άλλη πονεμένη ιστορία αυτή…

Για την επίτευξη αυτής της ταχύτητας έγινε χρήση τεχνικών ψηφιακής επεξεργασίας σήματος (DSP), μαζί με τη λειτουργία Passive Optical Network (PON). Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του πειράματος, εάν η συνδεσμολογία αυτή είχε ευρεία εφαρμογή θα μπορούσε να δώσει σε εμπορική μορφή ταχύτητες της τάξης των 50 και των 100 Gbps στο νοικοκυριό.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Νομίζω πως το σχόλιο για τις ταχύτητες στην Ελλάδα είναι πλέον λίγο άστοχο. Πλέον οι πιο πολλοί που γνωρίζω έχουν ftc 50 με 100 mbps και σε έναν γνωστό μου έβαλε η cosmote παρακαλώ fth. Πριν 3 χρόνια πάνω από 12 φάνταζε αδύνατο αλλά πλέον το 50 φαίνεται λίγο σε φυσιολογικές περιπτώσεις..

Doctor

Εδώ έχουμε μόνο 24mbps ήμαστε 1.5χιλιομετρο απο το κέντρο (με τις στροφές κλπ) l, το καφαο δίπλα είναι και ακόμα περιμένουμε για 50αρα έχουμε την δυνατότητα για 30 άρα αλλά λένε δεν είναι διαθέσιμο ξέρεις κάτι για αυτό, μπορείς να με βοηθήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.