O ρόλος της Κίνας στην πτώση του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων

, O ρόλος της Κίνας στην πτώση του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων

Εάν νομίζεις ότι το πρόβλημα στον κόσμο του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων είναι μόνο ο Elon Musk, κάνεις λάθος. Η Κίνα παίζει τον δικό της ρόλο στην κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων, κυρίως με τις απαγορεύσεις που θέτει στην εξόρυξή τους.

Σε μία εποχή που η αξία του Bitcoin έχει πλέον πέσει σε επίπεδα κάτω από τα 30.000 δολάρια, το εύκολο θύμα είναι ο Elon Musk με τα tweets για το Bitcoin, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Η Κίνα ακολουθεί μία πολιτική μεγάλης αυστηρότητας απέναντι στα κρυπτονομίσματα, ενώ τελευταία πιέζει πολύ ως προς την κατεύθυνση του περιορισμού της εξόρυξης των κρυπτονομισμάτων και κυρίως του Bitcoin και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει η διαδικασία εξόρυξής του.

Το παράδειγμα της Κίνας φαίνεται ότι αποφάσισαν να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Αγγλία, η οποία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance να λειτουργεί στο εσωτερικό της χωρίς γραπτή συναίνεση των συναλλασσόμενων. Κινήσεις σαν και αυτή εκτιμάται από τους ειδικούς ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.