Οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ θέλουν να τα βάλουν με τους Big Tech κολοσσούς

, Οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ θέλουν να τα βάλουν με τους Big Tech κολοσσούς

Με στόχο τον περιορισμό της δράσης των τεχνολογικών κολοσσών, γνωστών και ως Big Tech, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές συνομιλούν με τον Λευκό Οίκο. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στο ρόλο των social media και την παραπληροφόρηση που γίνεται μέσα από αυτά.

Η πρόσφατη επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ήταν μία από τις αφορμές που έχουν πυροδοτήσει τις σχετικές συζητήσεις, ενώ ο ρόλος των εταιρειών του Big Tech θεωρείται ότι δεν έχει φωτιστεί επαρκώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές κοντά στους Αμερικανούς Γερουσιαστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα 230, στη νομοθεσία του 1996 που ονομάζεται Communication Decency Act, προσατεύει τις πλατφόρμες social media από τις αγωγές που θα μπορούσαν να γίνουν εκ μέρους των πολιτών για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται εκεί.

, Οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ θέλουν να τα βάλουν με τους Big Tech κολοσσούς

Οι Δημοκρατικοί πιέζουν για την αλλαγή της νομοθεσίας, αλλά επί κυβέρνησης Trump αυτό δεν κατέστη εφικτό. Με την ανάληψη της εξουσίας από τον Joe Biden, η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει με τους Δημοκρατικούς να θεωρούν ότι θα πρέπει να ανοίξει ο φάκελος Big Tech στην Αμερική και όχι μόνο. Ο στόχος των Γερουσιαστών είναι να μπορούν να θεωρηθούν οι πλατφόρμες υπεύθυνες για το περιεχόμενο που κυκλοφορεί εκεί, ειδικά εάν το περιεχόμενο αυτό οδηγεί στη βία. Οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με τους πολιτικούς, σε επίπεδο λειτουργίας αλγορίθμου, ο οποίος στοχεύει τον κάθε χρήστη με το ανάλογο περιεχόμενο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις αναζητήσεις του.

Δεν είναι πάντως λίγες οι φωνές που αντιτίθενται σε κάτι τέτοιο, αλλά σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο να γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συζητήσεων που φέρονται να έχουν οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές με τον Λευκό Οίκο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Instagram Meta

Το Facebook και το Instagram σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων

Μετά τις έντονες διαμάχες των τελευταίων εβδομάδων, η Meta αποφάσισε να επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram να απενεργοποιήσουν την παρακολούθηση διαφημίσεων για τους λογαριασμούς τους.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ο Elon Musk το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στην πλατφόρμα

Ο Elon Musk εκθρόνισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barak Obama ως το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στο Twitter.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ανακοίνωσε νέα τιμολόγηση API – Πρόκληση για τους μικρούς προγραμματιστές

Το Twitter ανακοίνωσε επίσημα τις ανανεωμένες βαθμίδες API του ενάμιση μήνα αφότου ο CEO της εταιρίας, Elon Musk υποσχέθηκε μια μεγάλη ανανέωση του συστήματος.