Ιδρύεται το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ιδρυθεί επίσημα το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Το καταστατικό του νέου πολιτικού κόμματος είναι έτοιμο και ήδη έχουν προηγηθεί τέσσερις συναντήσεις σε Αθήνα και περιφέρεια. Υπάρχουν 56 ιδρυμένα και τα 21 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο, με εκλεγμένους 2 Ευρωβουλευτές, 15 Βουλευτές και 194 Δημοτικούς Συμβούλους σε όλη την Ευρώπη.

, Ιδρύεται το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Στο Άρθρο 2 του καταστατικού, περιγράφονται οι Αρχές του κόμματος
2.1 Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει ως βασική Αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του, με ψηφιακές διαδικασίες όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του. Το κόμμα λειτουργεί με βάση τις αρχές της Δημοκρατίας, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γ.Σ. του ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), την Ιδρυτική του Διακήρυξη και τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού. Το κόμμα δεν τοποθετείται στον ξεπερασμένο πολιτικό άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά.
2.2 Το κόμμα αποδέχεται τη Διακήρυξη της Uppsala (Διακήρυξη των Ευρωπαϊκών Κομμάτων Πειρατών, Ιούλιος 2008) και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα οργάνωσης της ψηφιακής ζωής της κοινωνίας μας, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα στον 21ο αιώνα. Σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα (Pirate parties) αγωνίζεται για να προωθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο:
2.2.1 Τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
2.2.2 Την προώθηση της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.
2.2.3 Τον σεβασμό στο ιδιωτικό απόρρητο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ταχεία απονομή δικαιοσύνης, το απόρρητο όλων των επικοινωνιών και την πλήρη ελευθερία του λόγου.
2.2.4 Την αποτροπή κάθε είδους Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.
2.2.5 Την τροποποίηση της νομοθεσίας περί “Πνευματικής Ιδιοκτησίας” με δραστικό περιορισμό του μονοπωλίου εμπορικής εκμετάλλευσης, ώστε το κοπυράιτ να περιορίζεται μέσα στα όρια μιας γενιάς. Τον σαφή περιορισμό του κοπυράιτ μόνο σε εμπορικές πράξεις, με συνέπεια τη δωρεάν αντιγραφή και αναπαραγωγή υλικού για μη κερδοσκοπικούς ή μη εμπορικούς σκοπούς. Την προώθηση του μοιράσματος αρχείων και της τεχνολογίας p2p. Την κατάργηση των εφαρμογών τεχνολογιών διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM), καθώς και των όρων χρήσης συμβολαίων που αποσκοπούν στον περιορισμό των νομικών δικαιωμάτων των καταναλωτών.
2.2.6 Την τροποποίηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να υπάρξει μείωση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα. Την απαγόρευση πατεντών σε λογισμικό και ζωντανούς οργανισμούς, σπόρους ή γονίδια.
2.3 Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα (Pirate Parties) και αποτελεί Τακτικό Μέλος της πολιτικής ομάδας “Pirate Parties International”, συμμετέχοντας ενεργά στα όργανα της ένωσης και τη διαμόρφωση των αποφάσεων τους.
2.4 Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα κινήματα που ασπάζονται και υπηρετούν τις βασικές του αξίες.

www.pirateparty.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
STELIOS

Επιτέλους βρήκα τι θα ψηφίσω στις επόμενες εκλογές !!!! (και δεν ειρωνεύομαι)

Staf

Stelios δεν λεω καλο ακουγεται ομως σκεφτομαι, οτι ειναι φτιαχτο επιτηδευμενα, για να φακελωσουν οσους πιο πολλους ”πειρατες” μπορουν.
Ποτε δεν ξερεις ποιος πραγματικα κρυβεται πισω απο το ”””Κόμμα Πειρατών Ελλάδας””” (χαχα).

Paul

Και εγώ!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

“Τον σαφή περιορισμό του κοπυράιτ μόνο σε εμπορικές πράξεις, με συνέπεια τη δωρεάν αντιγραφή και αναπαραγωγή υλικού για μη κερδοσκοπικούς ή μη εμπορικούς σκοπούς”

Το παραπανω σημαινει αν φτιαξεις ενα προγραμμα/app νομιμα οποιοσδηποτε να το διακινει δωρεαν και να το χρησιμοποιει. Υπαρχουν ανθρωποι που ζουν απο τον προγραμματισμο. Σκεφτειτε υπευθυνα

Vasilis_G

Στο site των παιδιών γίνεται καλή δουλειά νομίζω , μάλλον είναι γνήσια προσπάθεια,και όχι κάτι σαν αυτό που λέει ο Stef.
Αφού πρώτα βεβαιωθώ για το καλό των προθέσεων δηλώνω ότι θα ασχοληθώ ενεργά σε τοπικό επίπεδο.
Σαν αρχές αν και έχουν ελλείψεις με αγγίζουν.

customer

Ο μύθος των ανθρώπων που ζούν από τον προγραμματισμό ή από τις δισκογραφικές.

Όσοι είναι μέσα στα επαγγέλματα αυτά ξέρουν πάρα πολύ καλά τί εστί νταβατζιλίκι και εκμετάλλευση του κόπου τους από άλλους, συνήθως “ανώτερες” οντότητες και τυχάρπαστους μανατζεραίους που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο ή με την αντίστοιχη επιστήμη. Αυτό κι αν χρειάζεται υπεύθυνη σκέψη (που κανείς δεν κάνει).

Οπότε μην απορήσετε όταν θα δείτε ότι η ραχοκοκαλιά τέτοιων κινήσεων απαρτίζεται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ από ανθρώπους που ζούν από τον προγραμματισμό. Εξάλλου μην ξεχνάτε ποτέ το παρεμφερές με την ιδεολογία του ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού.

Η κίνηση αυτή, λοιπόν, είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία εδώ και πολύ καιρό στην Ελλάδα με τη σαπίλα που έχει εξαπλωθεί παντού. Ακόμα κι αν δεν είναι τελειοποιημένες οι βασικές ιδέες/αρχές της διακήρυξης, υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας και πάντα περιθώριο για βελτίωση.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@customer Η πειρατεια δεν εχει καμια σχεση με το ανοιχτο λογισμικο. Πειρατεια ειναι η παρανομη διακινηση μη ανοιχτου λογισμικου. Και γιατι λες οτι ειναι μυθος οτι καποιοι ζουν απο προγραμματισμο?! Δεν ειναι ολοι χομπιστες ξερεις, καποιοι εχουν οικογενειες να θρεψουν και υποχρεωσεις

customer

@Anastasios-Antonios Toulkeridis Εκχμ, το πειρατικό κόμμα δεν προωθεί την πειρατεία, όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο. Προωθεί την αλλαγή του σχετικού νόμου περί copyright με τρόπο που να προστατεύει τόσο τους δημιουργούς όσο και τους καταναλωτές και που να είναι εφάμιλλος του 21ου αιώνα και όχι του 15ου.

Ο μύθος δεν είναι ότι κάποιοι ζούν από τον προγραμματισμό, ο μύθος είναι ότι θίγονται τα συμφέροντα όσων περιμένουν να ζήσουν από τα ποσοστά πωλήσεων των τεμαχίων-προϊόντων των εταιρειών διανομών, οι οποίες συνήθως φτάνουν στα άκρα για να το επιτύχουν αυτό. Για παράδειγμα, ακόμα και η Microsoft είναι επιβεβαιωμένο ότι δε βγάζει λεφτά πουλώντας κουτιά στα ράφια, αλλά από διακρατικές συμφωνίες.

Και όσο για το ανοικτό λογισμικό, έχεις δίκιο, ξέχασα να προσθέσω μια λέξη. Είναι το μοντέλο της ανάπτυξης του ανοικτού λογισμικού. Ο δημιουργός πληρώνεται για να παράγει το έργο, αλλά το έργο μένει παρακαταθήκη σε όλους μέσω Δημόσιας Άδειας. Αντίστοιχα το μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί για όλους τους δημιουργούς έργων σχετιζόμενων με πνευματικά δικαιώματα, είτε είναι μουσική, βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, λογισμικό, κλπ …

Πρέπει να το σκεφτείς λίγο σφαιρικά για να δείς το νόημα. Είναι σαν το παράδειγμα με το δέντρο και το δάσος.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΟΥΣΑ

ΕΓΩ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΟΙ ΕΔΩ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ 20 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ. ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500% ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΝΩ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΙΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ – ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Κωστας Κατ’αρχην γιατι γραφεις με κεφαλαια? Σε ΑΚΟΥΣΑΜΕ 🙂 Επι της ουσιας, οταν καθομαι μερες ή και μηνες μπροστα στον υπολογιστη για να φτιαξω μια εφαρμογη θελω αυτος ο χρονος, η επενδυση να μου φερει κατι πισω. Οχι να το χρησιμοποιουν ολοι δωρεαν. Αν ειναι ετσι μπορει και να μην εφτιαχνα την εφαρμογη καθολου. Απο ποτε ειναι μεσαιωνικο το να ανταποδιδουμε μια προσπαθεια?

StratosGK

Δεν μου αρεσει αυτο που διαβαζω. Ισως αν το φτιαξουν λιγο παραπανω και αλλαξουν καποιες φρασεις..
«Τον σαφή περιορισμό του κοπυράιτ μόνο σε εμπορικές πράξεις, με συνέπεια τη δωρεάν αντιγραφή και αναπαραγωγή υλικού για μη κερδοσκοπικούς ή μη εμπορικούς σκοπούς»

Ερωτηση / παραδειγμα για το παραπανω:
Αν ο Δημος μιας πολης στησει σε μια πλατεια ενα πανι, βαλει και 200 θεσεις και αρχιζει αν δειχνει ταινιες που παιζουν στον κινηματογραφο ΤΖΑΜΠΑ και βαλει ομως ο δημαρχος κανα ξαδερφο να στησει την καντινα του εκει διπλα και βγαλει φραγκα. Σε αυτη την περιπτωση τι εχουμε? Δεν ειναι σε βαρος των νομιμων κινηματογραφων με το Φ.Π.Α και τους υπαλληλους? Δεν ειναι σε βαρος των δημιουργων?

Δεν βλεπω τον τροπο με τον οποιο προστατευονται οι δημιουργοι (οχι οι εκδοτες, οι δημιουργοι).

techviewGr (iPhonias)

Να και κατι που θα παει προστα σε αυτην τη χωρα (στα πολιτικα εννοω)

Lefteris

Αμα πτωχευσουμε δε νομιζω να εχουμε ιντερνετ… οποτε το θεωρω ασκοπο, μαλλον πρεπει να τοποθετηθει σε αυτο τον τομεα, τι μπορει να κανει και τι θα κανει… δε νομιζω οτι εχει καποιο νοημα ενα τετοιο κομμα οταν κοβονται μισθοι, συνταξεις. Εκτος και αν υποσχεται τσαμπα ιντερνετ, ακομα και μετα απο πτωχευση!!!!:P 😛

Vasilis

Πολιτικές πρωτοβουλίες χρειάζονται.. Τώρα το αν οι ιδρυτές/κεφάλια έχουν ιδιοτελή κίνητρα πιθανώς να φανεί σύντομα.. Κατά τα άλλα έχουν μερικές πολύ προχωρημένες απόψεις στο καταστατικό τους: “2.2.1 Τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.” (Κάτι το οποίο απεύχονται τα κόμματα ακόμα και τα “αριστερά” στο πανεπιστήμιο.. Γιατί θα χάσουν κάποια από την δύναμη τους..) @StratosGK: Όσο “πονηρός” νομίζεις ότι είσαι γράφοντας πως -πιθανώς- άλλο τόσο πονηροί μπορεί να γίνει ο εκάστοτε νομοθέτης ή δικαστής.. Μπορούν να συγκεκριμενοποιηθούν κάποια πλαίσια.. Το ότι πήρες την αφηρημένη (2 γραμμές) ιδέα και έβγαλες έναν μη θεμιτό τρόπο (σε ακόμα περισσότερες γραμμές), είναι προσπάθεια “λάσπης” προς τον αντίπαλο, παρά προσπάθεια λύσης του προβλήματος.. Πληροφοριακά η πράξη του “ξαδέρφου” στο παράδειγμα σου θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως “εμπορική” (ίσως ακόμα και του δημάρχου, με κάποιες προυποθέσεις) .. @Toulkeridis: Όσο για το ότι πολλοί ζουν από τον προγραμματισμό, δεκτό εν μέρη, αλλά συνήθως δεν ζουν από “προγράμματα” που χρησιμοποιεί ο χρήστης, αλλά από εξειδικευμένες παραγγελίες: πχ σε πληρώνουν για να φτιάξεις ένα site με 5-10 συγκεκριμένες λειτουργίες, ή σε πληρώνουν για να φτιάξεις ή εξελίξεις κάποιο πρόγραμμα… Συνέχεια »

Staf

@Vasilis_G, διαβασα στο site τις αρχες του κομματος και δεν λεω, σωστα οσα λενε..
Αλλα και παλι θελω να παραμεινω καχυποπτος για αρχη..

Φυσικα μου αρεσε σαν ιδεα και εαν βεβαιωθω θα αλλαξω σταση.

StratosGK

@Vasilis
Με παρεξήγησες. Δεν ήθελα να φανώ πονηρός ή κάπως αλλιώς. Αυτό που είπα παραπάνω περί “φτιαξίματος” είναι αυτό που λες εσύ “να συγκεκριμενοποιηθούν κάποια πλαίσια”. Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις τις γραμμές και βρίσκω επιθετική την απάντησή σου χωρίς λόγο γιατί πραγματικά δεν ήθελα να κάνω τον έξυπνο και ο “δήμαρχος” όπως και ο “ξάδερφος” ξέρουμε καλά πως δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, αλλά αν κάποια παράγραφος των νόμων προστατεύει από τέτοιους ανθρώπους ΟΚ.
Επειδή κατάλαβα πως είσαι υπερ αυτού του κόμματος και της ιδέας που έχει (αν κάνω λάθος συγγνώμη) θα ήθελα να μου πεις ή να μου στείλεις κάτι να διαβάσω, για την ιδέα και το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει. Το site τους και αυτό για τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες δεν με κάλυψε, videogames + ταινίες διαφέρουν. Η λέξη “πειρατεία” από παλιά και μέχρι σήμερα έχει άσχημη σημασία, απάτη, κλοπή, απληστία. Σε ένα σύστημα “πειρατικό” κέρδος έχει μόνο ο πειρατής και κανείς άλλος.

Vasilis

Αποκλείεται ακόμα και στο πιο τέλειο σύστημα να συμφωνούν όλοι με όλα.. Γενικότερα με “ενοχλεί” η νοοτροπία που βλέπω (συνεχώς) στην πολιτική τύπου “διαφωνώ με αυτό και το απορρίπτω” (χωρίς καμία προσπάθεια να το “διορθώσω”, απλά μόνο να το “καταστρέψω”). Ίσως έκανα λάθος και δεν το είπες με αυτόν τον σκοπό απ’ ότι καταλαβαίνω. Η απάντηση μου ήταν στα πλαίσια τις τελευταίας φράσης μου: “Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα του ότι όλοι «προσπαθούμε» να δημιουργήσουμε προβλήματα σε όποιον διαφωνεί με αυτά που πιστεύουμε, παρά να τα λύσουμε μαζί..” Αυτό ήθελα να δείξω.. ότι αν υπάρχει θέληση και διάθεση εύρεσης μιας ευρύτερα αποδεκτής λύσης, μπορεί να βρεθεί. Αν δεν υπάρχει, όλοι θα προσπαθούν να “επιβάλλουν” το δικό τους -προσωπικό- συμφέρον σαν “λύση”.. Προσωπικά, υπέρ κανενός κόμματος δεν είμαι μέχρι στιγμής. Και θα δυσκολευτώ πολύ να πω ότι τα πιστεύω μου συμφωνούν τόσο με κάποιο κόμμα ώστε να πω κάτι τέτοιο. Είμαι, όμως, υπέρ κάποιων βασικών αρχών (και σε μερικά είναι οι πρώτοι που διαβάζω να τα λένε) όπως: – διαχωρισμό εξουσιών – ψηφιακή + άμεση δημοκρατία (απαραίτητος ο “ψηφιακός αλφαβητισμός” που γράφουν πρώτα) – περιορισμός copyright, – ελεύθερο & ανοιχτό λογισμικό (το οποίο χρησιμοποιώ όσο μπορώ) Σε μερικά άλλα δεν έχω… Συνέχεια »

StratosGK

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, χαίρομαι να διαβάζω απόψεις άλλων, ειδικά όταν είναι καλογραμμένες. Επειδή ασχολούμαι αρκετά με videogames και είναι το μόνο ψηφιακό προϊόν που αγοράζω και δεν κατεβάζω (μακάρι να μπορούσα να τους πληρώνω όλους), όταν διαβάζω για copyrights το μυαλό μου πάει πρώτα εκεί και μετά στις ταινίες. Εκείνη η φράση για την οποία είπα το χαζό παράδειγμα, αν την εφαρμόσεις ως έχει στον χώρο των videogames, θα φέρει καταστροφή. Πραγματικά δεν ξέρω σε άλλες βιομηχανίες και χώρους τι μπορεί να φέρει. Δεν μου άρεσε γιατί για κάποιο λόγο την σύνδεσα με την βιομηχανία του gaming.

Τώρα όσον αφορά τις αρχές που λες, σε βρίσκω (οπότε και αυτούς) σωστό, αλλά με τον όρο ότι θα εισαχθούν στην παιδεία και όχι στους μεγαλύτερους. Όποιος είναι ανω των 50 και δεν έχει σπουδάσει κάτι, έτσι ώστε το μυαλό του να μην είναι κολλημένο στα χωράφια και πως εκεί είναι η πραγματική δουλειά και όλα τα άλλα είναι απλά αστεία, δεν θα καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ απ όλα αυτά.

Όμως όλα αυτά είναι όνειρο για την χώρα μας αυτή τη στιγμή μιας και δεν θα μπορούσε να μας βγάλει από την τρύπα που σκάψαμε και πέσαμε. Άλλο θέμα όμως με άλλους πόνους…

Vasilis

Και η βιομηχανία των games έχει αρχίσει να πηγαίνει προς το free-to-play + item shop..

Και υπάρχουν πολλές επιτυχημένες απόπειρες..

Βλέπε League Of Leagends, Lord of the Rings Online, Lineage 2 (πλέον)..
( Παρ’ όλο που τα συγκεκριμένα ήταν MMO, έφυγαν από το “κλασσικό” μοντέλο: αγόρασε το game και πλήρωνε ανά μήνα )

Σε κονσόλες ούτως ή άλλως το πρόβλημα λόγω “πειρατείας” είναι πολύ περιορισμένο.

StratosGK

Ναι τα παιχνίδια που ανέφερες είναι MMO όμως… Δες τα νούμερα στα άλλα παιχνίδια πως είναι, αν θες ρίξε μια ματιά.

https://game20.gr/news/most-pirated-games-2011/comment-page-1/#comment-90120

Απλά να ποτέ περάσει κάποιο νομοσχέδιο που θα προστατεύει και τους δημιουργούς, έχει καλώς. Αλλά το να γίνει νόμιμο, να κατεβάζω κόπιες και να παίζω και να μην έχει δικαίωμα ο κατασκευαστής να με μπανάρει από το δίκτυό του ή να πάρει άλλα μέτρα, τότε το βρίσκω άδικο προς τον κατασκευαστή. Αυτά για να μην σας πρίζω άλλο 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.