Internet

“Ράμπο” του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το Bitcoin

Μία νέα ομάδα εξιχνίασης οικονομικών εγκλημάτων με Bitcoin και κρυπτονομίσματα δημιούργησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η ειδική αυτή ομάδα ονομάζεται National Cryptocurrency Enforcement Team (NCET).

Ο στόχος αυτής της ομάδας των οικονομικών “Ράμπο” για το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα είναι να ανακαλύψει οικονομικά εγκλήματα που γίνονται με όχημα τα κρυπτονομίσματα, όπως είναι το ξέπλυμα χρήματος, ή οι ύποπτες συναλλαγές με εικονικά νομίσματα. Σε πολλές περιπτώσεις επιθέσεων ransomware, οι κυβερνοεγκληματίες ζητούν τα λύτρα να πληρωθούν σε κρυπτονομίσματα, όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση της επίθεσης στον αγωγό Colonial Pipeline στις ΗΠΑ.

Η ομάδα NCET θα μπορέσει να προσφέρει τεχνογνωσία σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, έτσι ώστε να είναι πιο προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργεί η οικονομία του blockchain, ενώ για την στελέχωσή της θα γίνει επιλογή από άτομα σχετικού υποβάθρου από θέσεις σε τμήματα για το ξέπλυμα χρήματος, το ηλεκτρονικό έγκλημα και το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Επεξεργάστηκε την 8 Οκτωβρίου 2021 7:27

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.