Η ομιλία του εφευρέτη του Web Tim Berners-Lee στο Web Science Conference 2009

7

10 εις την 11η είναι ο αριθμός των νευρώνων του ανθρωπίνου εγκεφάλου, όσες δηλαδή είναι και οι ιστοσελίδες σήμερα στο World Wide Web. Ως γνωστών όμως οι νευρώνες μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι ιστοσελίδες αυξάνονται! Παρακολουθήστε την συναρπαστική ομιλία του Sir Tim Berners-Lee του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις του ίντερνετ όπως το γνωρίζουμε σήμερα, πριν από 20 χρόνια, τον Μάρτιο του 1989.

Tim Berners-Lee

Το Web Science Conference 2009: “Society On-Line” ήταν το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο αφιερωμένο στην επιστημονική μελέτη των κοινωνικών και τεχνολογικών διαστάσεων του Διαδικτύου ως αυθύπαρκτου και καινοτόμου δημιουργήματος. Πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο κορυφαίοι επιστήμονες από το χώρο της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των κοινωνικών επιστημών, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και του πολιτισμού, κατέθεσαν τις απόψεις τους για θέματα πολιτισμού και τεχνολογίας, αλλά και για την ανάπτυξη της Επιστήμης του Web (Web Science).

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
7 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Efthymios

Πολύ καλή προσπάθεια, αν και οι ερωτήσεις από το κοινό ελαφρώς άστοχες. Ο άνθρωπος ήρθε για να προωθήσει το ‘νέο’ του παιδί και όχι να πείσει τον κόσμο ότι θα έιναι ασφαλές.
Αν και παρακολούθησα μόνο την 1η μέρα (Sifakis is the best…) πιστεύω ότι είναι μία καλή αρχή, με προοπτικές για τον συγκεκριμένο σημασιολογικά χώρο και τόπο.

Efthymios

Συμφωνώ και επαυξάνω. Αυτή την ερώτηση περιμέναμε , εύλογα όλοι να ακούσουμε….. και κάτι παραπάνω για την ενηλικίωση του παιδιού. Δεν αμφισβητώ την παρουσίαση του κ. Μητακίδη, αλλά αφού τον αναφέρεις θα πρέπει να τηρεί και το πρόγραμμα της παρουσίασης (σσ. Δεν προτείνουμε ξεκάρφωτα ερωτήσεις… και τρελαίνουμε το backstage φέρει μικρόφωνα….άλλωστε δεν δείχνει και ωραίο στους ξένους σύνεδρους ).

kiriakos

Να τα βλέπαμε και στα ελληνικά….θα ήταν καλύτερα!!!

Efthymios

Συγνώμη, έλειπα για διάφραγμα…. όχι δεν έχω βρει αλλά έχω όλη την παρουσίαση της βραδυάς εάν σε ενδιαφέρει (αμφιβάλω γιατί από ότι είδα έχεις ήδη αποσπάσματα)
Για την Καθημερινή, θα ψαξω να σου πω.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα