Η ομιλία του εφευρέτη του Web Tim Berners-Lee στο Web Science Conference 2009

10 εις την 11η είναι ο αριθμός των νευρώνων του ανθρωπίνου εγκεφάλου, όσες δηλαδή είναι και οι ιστοσελίδες σήμερα στο World Wide Web. Ως γνωστών όμως οι νευρώνες μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι ιστοσελίδες αυξάνονται! Παρακολουθήστε την συναρπαστική ομιλία του Sir Tim Berners-Lee του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις του ίντερνετ όπως το γνωρίζουμε σήμερα, πριν από 20 χρόνια, τον Μάρτιο του 1989.

Tim Berners-Lee

Το Web Science Conference 2009: “Society On-Line” ήταν το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο αφιερωμένο στην επιστημονική μελέτη των κοινωνικών και τεχνολογικών διαστάσεων του Διαδικτύου ως αυθύπαρκτου και καινοτόμου δημιουργήματος. Πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο κορυφαίοι επιστήμονες από το χώρο της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των κοινωνικών επιστημών, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και του πολιτισμού, κατέθεσαν τις απόψεις τους για θέματα πολιτισμού και τεχνολογίας, αλλά και για την ανάπτυξη της Επιστήμης του Web (Web Science).

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efthymios

Πολύ καλή προσπάθεια, αν και οι ερωτήσεις από το κοινό ελαφρώς άστοχες. Ο άνθρωπος ήρθε για να προωθήσει το ‘νέο’ του παιδί και όχι να πείσει τον κόσμο ότι θα έιναι ασφαλές.
Αν και παρακολούθησα μόνο την 1η μέρα (Sifakis is the best…) πιστεύω ότι είναι μία καλή αρχή, με προοπτικές για τον συγκεκριμένο σημασιολογικά χώρο και τόπο.

Efthymios

Συμφωνώ και επαυξάνω. Αυτή την ερώτηση περιμέναμε , εύλογα όλοι να ακούσουμε….. και κάτι παραπάνω για την ενηλικίωση του παιδιού. Δεν αμφισβητώ την παρουσίαση του κ. Μητακίδη, αλλά αφού τον αναφέρεις θα πρέπει να τηρεί και το πρόγραμμα της παρουσίασης (σσ. Δεν προτείνουμε ξεκάρφωτα ερωτήσεις… και τρελαίνουμε το backstage φέρει μικρόφωνα….άλλωστε δεν δείχνει και ωραίο στους ξένους σύνεδρους ).

kiriakos

Να τα βλέπαμε και στα ελληνικά….θα ήταν καλύτερα!!!

Efthymios

Συγνώμη, έλειπα για διάφραγμα…. όχι δεν έχω βρει αλλά έχω όλη την παρουσίαση της βραδυάς εάν σε ενδιαφέρει (αμφιβάλω γιατί από ότι είδα έχεις ήδη αποσπάσματα)
Για την Καθημερινή, θα ψαξω να σου πω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Το φαινόμενο Gamestop ενισχύθηκε από τα social media bots

H εταιρεία κυβερνοασφαλείας PiiQ Media σημειώνει ότι τα social media bots ήταν εκείνα που ενίσχυσαν τον ντόρο γύρω από το Gamestop.

Internet Facebook

To Facebook προσφέρει κίνητρα στις μικρές επιχειρήσεις

Το Facebook επιδίδεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αναιρέσει τις συνέπειες από την παύση των προσωποποιημένων διαφημίσεων της Apple.

Internet featured Social Media

Έρευνα: Πόσο κολλημένοι στα social media είναι οι Έλληνες;

Η πανελλήνια Έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari δείχνει την αύξηση της ψηφιακής ενασχόλησης των Ελλήνων κατά 92% σε ηλικίες μεταξύ 16-74 χρονών.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E24 – 25/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για security updates στα smartphone, πλατφόρμα Web OS, Huawei Mate X2, Apple, νέα παρτίδα PlayStation 5 Digital στην Ελλάδα, ελικόπτερο Ingenuity και Bitcoin.