Η ομιλία του εφευρέτη του Web Tim Berners-Lee στο Web Science Conference 2009

10 εις την 11η είναι ο αριθμός των νευρώνων του ανθρωπίνου εγκεφάλου, όσες δηλαδή είναι και οι ιστοσελίδες σήμερα στο World Wide Web. Ως γνωστών όμως οι νευρώνες μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι ιστοσελίδες αυξάνονται! Παρακολουθήστε την συναρπαστική ομιλία του Sir Tim Berners-Lee του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις του ίντερνετ όπως το γνωρίζουμε σήμερα, πριν από 20 χρόνια, τον Μάρτιο του 1989.

Το Web Science Conference 2009: “Society On-Line” ήταν το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο αφιερωμένο στην επιστημονική μελέτη των κοινωνικών και τεχνολογικών διαστάσεων του Διαδικτύου ως αυθύπαρκτου και καινοτόμου δημιουργήματος. Πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο κορυφαίοι επιστήμονες από το χώρο της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των κοινωνικών επιστημών, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και του πολιτισμού, κατέθεσαν τις απόψεις τους για θέματα πολιτισμού και τεχνολογίας, αλλά και για την ανάπτυξη της Επιστήμης του Web (Web Science).

Σχόλια

  • Πολύ καλή προσπάθεια, αν και οι ερωτήσεις από το κοινό ελαφρώς άστοχες. Ο άνθρωπος ήρθε για να προωθήσει το 'νέο' του παιδί και όχι να πείσει τον κόσμο ότι θα έιναι ασφαλές.
    Αν και παρακολούθησα μόνο την 1η μέρα (Sifakis is the best...) πιστεύω ότι είναι μία καλή αρχή, με προοπτικές για τον συγκεκριμένο σημασιολογικά χώρο και τόπο.

  • Efhymios, ερωτήσεις όλες και όλες 3 άφησαν. Μετά που πήγα προσωπικά να τον ρωτήσω για το πως θα είναι το Web σε 10 χρόνια από σήμερα, έφυγε άρον άρον γιατί είχε την αποκλειστικότητα για συνέντευξη η εφημερίδα Καθημερινή που ήταν και χορηγός επικοινωνίας.

    Προτιμώ καθηγητή Γιώργο Μητακίδη!! Όλα τα λεφτά ο άνθρωπος!

  • Συμφωνώ και επαυξάνω. Αυτή την ερώτηση περιμέναμε , εύλογα όλοι να ακούσουμε….. και κάτι παραπάνω για την ενηλικίωση του παιδιού. Δεν αμφισβητώ την παρουσίαση του κ. Μητακίδη, αλλά αφού τον αναφέρεις θα πρέπει να τηρεί και το πρόγραμμα της παρουσίασης (σσ. Δεν προτείνουμε ξεκάρφωτα ερωτήσεις… και τρελαίνουμε το backstage φέρει μικρόφωνα….άλλωστε δεν δείχνει και ωραίο στους ξένους σύνεδρους ).

  • Ήταν απολαυστική η παρουσίαση των συνέδρων από τον καθηγητή Μητακίδη. Συμφωνώ με αυτό που λες με τις ερωτήσεις που πρότεινε. Διάβασες κάποια συνέντευξη του Tim Berners-Lee στην Καθημερινή (εγώ δεν την έχω βρει), του έκαναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις ή μόνο πάσες για να διαφημίσει τον οργανισμό W3C;

  • Συγνώμη, έλειπα για διάφραγμα.... όχι δεν έχω βρει αλλά έχω όλη την παρουσίαση της βραδυάς εάν σε ενδιαφέρει (αμφιβάλω γιατί από ότι είδα έχεις ήδη αποσπάσματα)
    Για την Καθημερινή, θα ψαξω να σου πω.

  • Eftymios, ολόκληρη είναι η ομιλία του Tim Berners-Lee (λίγο παραπάνω από 30 λεπτά), απλά την ανέβασα σε 4 μέρη γιατι δεν αφήνει το YouTube τόσο μεγάλα αρχεία και με διάρκεια πάνω από 10 λεπτά.
    Διάφραγμα? Ελπίζω να είσαι πολύ οκ τώρα! :)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.