Internet

Το Facebook αλλάζει το όνομά του σε “Meta”

Ένα live event προκειμένου να μιλήσει για το “metaverse”, δηλαδή την εξέλιξη της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας της κοινωνικής τεχνολογίας στο μέλλον, πραγματοποίησε την Πέμπτη το Facebook. Κατά τη διάρκεια του, ο CEO της εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε και το νέο όνομά της.

Έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στο μέλλον, ο κολοσσός της τεχνολογίας θα ονομάζεται πλέον “Meta”, ενώ το Facebook θα παραμείνει διαθέσιμο ως προϊόν μέσων κοινωνικής δικτύωσης. To ίδιο θα ισχύει για το WhatsApp και το Instagram.

Ο Ζούκερμπεγκ δήλωσε πως το brand του Facebook είναι πολύ περιορισμένο για να αντιπροσωπεύει αυτό που θέλει να κάνει η εταιρεία στο μέλλον. Το νέο όνομα και brand θα αντιπροσωπεύουν τις εφαρμογές του Facebook και την εξελισσόμενη δουλειά του σε προϊόντα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Το όνομα είναι προορισμένο να «αντανακλά το ποιοι είμαστε και τι ελπίζουμε να φτιάξουμε», είπε χαρακτηριστικά. «Με την πάροδο του χρόνου, ελπίζω να μας βλέπουν ως εταιρεία metaverse», πρόσθεσε.

«Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρωτίστως metaverse, όχι Facebook», σημείωσε ο Ζούκερμπεργκ. «Ελπίζω ότι ο κόσμος θα γνωρίσει το Meta brandκαι το μέλλον που πρεσβεύουμε».

Επεξεργάστηκε την 29 Οκτωβρίου 2021 8:30

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.