Internet

Το Instagram τερματίζει τις ζωντανές αγορές

Η Μeta συνεχίζει να αποσύρει κάποιες από τις δυνατότητες αγορών που προσέφερε. Το Instagram έχει προειδοποιήσει τους χρήστες ότι οι ζωντανές αγορές θα κλείσουν στις 16 Μαρτίου.

Έκτοτε, τα καταστήματα δεν μπορούν να προσθέτουν tags σε προϊόντα κατά τη διάρκεια ενός live streaming. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν να τελειώσει προκειμένου να αγοράσουν το οτιδήποτε ή να πατήσουν σε κάποιο link για να κάνουν τις αγορές τους.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αυτός είναι ένας τρόπος να τη βοηθήσει να επικεντρωθεί σε βασικά χαρακτηριστικά.

Αυτή η κίνηση έρχεται μετά την αφαίρεση της καρτέλας shopping από την αρχική οθόνη και μήνες αφότου το Facebook διέλυσε το Live Shopping.

Οι αγορές συνεχίζουν να είναι κομμάτι των κοινωνικών δικτύων, είτε μέσω Reels είτε μέσω Stories. Το κομμάτι των αγορών αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι άνθρωποι χρειάστηκε να κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, τώρα, φαίνεται πως οι διαδικτυακές αγορές έχουν πτωτική τάση και δε συμφέρει οικονομικά τις πλατφόρμες να επικεντρώνονται σε αυτές.

Επεξεργάστηκε την 15 Φεβρουαρίου 2023 10:15

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.