Twitter, Δικαστικός πυρετός για τα tweets διαδηλωτή του Occupy Wall Street

Οι οργανώσεις προστασίας της ελεύθερης έκφρασης και της καταπολέμησης της λογοκρισίας εξεγείρονται ενάντια σε δικαστική κλήτευση που ζητά να εξεταστούν τα tweets που έστελνε ο Malcolm Harris, ένας διαδηλωτής του κινήματος Occupy Wall Street στις ΗΠΑ. Αρχίζουμε να κολυμπάμε σε επικίνδυνα νερά…

Η Ένωση Ελευθέρων Αμερικανών Πολιτών, το Electronic Frontier Foundation και άλλες οργανώσεις υποστηρίζουν την άποψη που έχει και το ίδιο το Twitter, ότι δηλαδή τα tweets ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο τον πολίτη που τα έστειλε και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει το κοινωνικό δίκτυο για όλα όσα λέγονται μέσω αυτού. Ο φόβος τους είναι ότι αν προχωρήσουν οι δικαστικές αρχές στην κλήτευσή τους, ενδέχεται να παραβιαστεί η βασική αρχή της ελευθερίας του Διαδικτύου, η οποία λέει ότι δεν είναι το μέσο που φταίει για όσα διακινούνται από αυτό, παρά μόνο ο κάτοχος του εκάστοτε προφίλ.

Μάλιστα, η παρακολούθηση της πορείας του tweeting κάποιου, ενδέχεται -σύμφωνα με τις οργανώσεις προστασίας της έκφρασης- να οδηγήσει τις Αρχές στον εντοπισμό του. Για την ιστορία, Ο Malcolm Harris είναι ένας από τους 700 διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street που είχαν συλληφθεί στη γέφυρα του Μπρούκλιν τον περασμένο Οκτώβρη.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 20:07

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.