Visa Europe και University College του Δουβλίνου ενάντια στο διαδικτυακό έγκλημα

Η Visa Europe ανακοίνωσε τη συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο του University College του Δουβλίνου με αντικείμενο τη διεξαγωγή εγκληματολογικής έρευνας υψηλής τεχνολογίας για οικονομικά και ηλεκτρονικά εγκλήματα. Μέσω αυτής της συνεργασίας, το Κέντρο μεταξύ άλλων θα βοηθήσει τη Visa Europe στην ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία η κυρία Valerie Dias, Chief Risk Officer της Visa Europe, δήλωσε: «Η ασφάλεια είναι θεμελιώδης για τη Visa Europe. Διατηρώντας το σύστημα πληρωμών ασφαλές, προστατεύουμε τους κατόχους καρτών, τους εμπόρους και τα μέλη μας. Η απάτη και το επιχειρηματικό ρίσκο αλλάζουν συνεχώς, αλλά κερδίζουμε τον πόλεμο κατά της απάτης, προσφέροντας πολλαπλά επίπεδα προστασίας. Ως αποτέλεσμα, έχουμε παρατηρήσει μείωση της τάξεως του 19% μέσα στο 2009 (ποσοστό απάτης σε σχέση με τις πωλήσεις, Ετήσια Αποτελέσματα της Visa Europe για το 2009)».

Το διαδικτυακό και το οικονομικό έγκλημα με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας αποτελούν νέες προκλήσεις για τις αρχές και τα δικαστικά συστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η σύμπραξη αυτή έπεται της ανάπτυξης ενός Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος του University College με θέμα την έρευνα του διαδικτυακού εγκλήματος. Το Κέντρο θα συνεργαστεί με τη Visa Europe στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών μαθημάτων για δικαστές και εισαγγελείς.

Επεξεργάστηκε την 25 Νοεμβρίου 2010 9:36

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.