Wikipedia: AI θα ενημερώνει αυτόματα τα κείμενα με νέες πληροφορίες

WIkipedia MIT AI Correction

Είναι απόλυτα λογικό κάποιος να είναι σκεπτικός απέναντι σε όσα διαβάζει στη Wikipedia, για πολλούς λόγους. Ίσως ο κυριότερος λόγος να είναι αυτός των μη έγκυρων πληροφοριών ή κειμένων που δεν έχουν ενημερωθεί ώστε να αντικατοπτρίζουν τα νεότερα δεδομένα.

Το AI που ενημερώνει τις πληροφορίες της ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας

Τα άρθρα της Wikipedia τα γράφουν, τα ελέγχουν, τα εγκρίνουν, και τα ενημερώνουν άνθρωποι. Οπότε, είναι λογικό να καθυστερεί η ενημέρωση τους, είτε να περιέχουν ελλιπείς ή και λανθασμένες πληροφορίες.

Αν και υπάρχουν bots τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν τα άρθρα της Wikipedia, συνήθως περιορίζονται σε ενημερωμένα πρότυπα. Κάτι που δεν βοηθά στην άμεση ή γενικά την ενημέρωση των κειμένων.

Οι ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ένα σύστημα AI που ανανεώνει μη ενημερωμένες φράσεις στα άρθρα της Wikipedia, διατηρώντας παράλληλα το ανθρώπινο ύφος γραφής. Το σύστημα του MIT χρησιμοποιεί machine learning και εκπαιδεύεται στην ενημέρωση κειμένων.

Στην ουσία, το AI μπορεί να αναγνωρίσει τις διαφορές μεταξύ μιας φράσης στη Wikipedia και μιας έκφρασης που περιέχει τις νεότερες πληροφορίες για το ίδιο θέμα.

Αν το σύστημα διαπιστώσει ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο κειμένων χρησιμοποιεί μία “μάσκα ουδετερότητας” για να εντοπίσει τόσο τις αντιφατικές λέξεις που χρειάζονται διαγραφή όσο και αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθούν.

Έπειτα, ένα encoder-decoder framework καθορίζει τον τρόπο επανεγγραφής της φράσης στη Wikipedia, χρησιμοποιώντας απλουστευμένες μορφές τόσο της αρχικής φράσης όσο και της νέας πληροφορίας.

Το σύστημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη συμπλήρωση συνόλων δεδομένων που προορίζονται για την εκπαίδευση των ανιχνευτών fake news, ενδεχομένως μειώνοντας τη μεροληψία και βελτιώνοντας την ακρίβεια.

Στη δεδομένη φάση, η τεχνολογία του MIT δεν είναι έτοιμη για εκτενή χρήση. Οι ερευνητές, προς το παρόν, αξιολογούν την ακρίβεια του AI. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ενημερώνει με επιτυχία τις 4 στις 5 αναφορές και η γραμματική του είναι σωστή σε ποσοστό 77%.

Τα ποσοστά αυτά ίσως φαντάζουν μικρά, ειδικά όταν αναφερόμαστε στην ενημέρωση κειμένων που περιέχουν πληθώρα σημαντικών πληροφοριών, αλλά είναι μία καλή αρχή. Αν το MIT καταφέρει να τελειοποιήσει το AI τότε θα μπορούσε να διορθώνει και να ενημερώνει τα κείμενα της Wikipedia, άρθρα, και πολλά άλλα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers ransomware

Συναγερμός στις ΗΠΑ από επίθεση ransomware σε αγωγό

Η Πολιτεία της Κολούμπια στις ΗΠΑ μπήκε σε καθεστώς συναγερμού μετά από την ανακάλυψη επίθεσης ransomware σε αγωγό καυσίμων.

Internet WIND

WIND ONE UNLIMITED: Νέο πρόγραμμα επικοινωνίας από τη WIND

Όπως και να το πει κάποιος «Αμαρκάριστα, αβίαστα, αβασάνιστα, αβέρτα, ανεμπόδιστα, ακατάπαυστα…» το αποτέλεσμα είναι η πλήρης ελευθερία στην επικοινωνία.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: iMac 2021, SpaceX, Bitcoin, Dell, Samsung [S01E33 – 06/05/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για τους αθόρυβους iMac 2021, την επιτυχημένη προσγείωση πυραύλου της SpaceX, τα Bitcoin στην Νέα Υόρκη, τις αναβαθμίσεις της Dell και τη Samsung.

Internet SpaceX Elon Musk

Το ίντερνετ της Starlink δεν πιάνει παντού υψηλές ταχύτητες

Πρόσφατη έρευνα από την Ookla δείχνει ότι δεν παίρνουν όλοι τις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης που διαφημίζει η Starlink.