Internet

WIND: Ξεκινάει η κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών

Το γρήγορο Internet με ταχύτητες που θα φτάνουν ως και το 1Gpbs γίνεται πραγματικότητα μέσα από το 3ετές επενδυτικό πλάνου της WIND Ελλάδας για τις οπτικές ίνες. Οι περιοχές στις οποίες η WIND ξεκινάει την κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικής ίνας είναι επιλεγμένες περιοχές Αττικής & Θεσσαλονίκης, Καλαμάτα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το 3ετές επενδυτικό πλάνο της WIND που ενέκρινε η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάθεσης περιοχών για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, η συνολική επένδυση της εταιρείας θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργήσει η WIND Ελλάς την επόμενη τριετία στις περιοχές κάλυψης του πλάνου της θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, super vectoring, G.fast & FttH) και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Επεξεργάστηκε την 7 Ιουνίου 2017 18:30

Σχόλια

  • Είμαι καχύποπτος με την συγκεκριμένη εταιρεία κι όχι άδικα αφού ενω δεν υποστηρίζει σε πολλές περιοχές VDSL, λόγω απόστασης από το καφάο, ότι βασίζεται ΟΧΙ στο δικό της δίκτυο σε αλλά αυτό του ΟΤΕ ... αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ένα σωρό αναλήθειες : ότι έχουν ιδιόκτητο δίκτυο και σε VDSL πράγμα το οποίο είναι αναληθές επίσης. Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι κάνει και σε αυτήν την περίπτωση το ίδιο βάζοντας επιλεκτικά σε ορισμένες περιοχές οπτικές ίνες, αλλά όταν θα τους πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις για την δίκη σου περιοχή θα πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ( δεν έχουν ντροπή )

  • Ότι είπε ο NikosAr... Αυτή η εταιρία ξέρει να κοροϊδεύει τους πελάτες της μέσα στα μούτρα τους!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.