Xbox Music, Θα έρθει σε Xbox, Windows 8, αλλά και σε Android και iOS λίαν συντόμως

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει την υπηρεσία Xbox Music όχι μόνο για τις Windows συσκευές της, αλλά και για τα smartphones και tablets που τρέχουν Android και iOS. Πρόκειται για μία μουσική υπηρεσία παρόμοια με το Spotify και το iTunes, η οποία θα βρίσκεται προεγκατεστημένη στις συσκευές με λειτουργικό Windows 8, η οποία θα επιτρέπει την αναπαραγωγή και το download ψηφιακής μουσικής.

Θα προηγηθεί το Xbox όλων των άλλων συσκευών, καθώς η κονσόλα της Microsoft μετατρέπεται σταδιακά σε ολοκληρωμένο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας. Το μεγάλο πλεονέκτημα της υπηρεσίας, σύμφωνα με την Microsoft είναι η δυνατότητα του streaming περιεχομένου σε όλες τις συσκευές. Η υπηρεσία θα είναι όλα σε ένα, καθώς θα επιτρέπει το streaming playlists από τον χρήστη, τη δημιουργία συνδρομών για να κατεβάζει τη μουσική του, μέσα από έναν κατάλογο 30 εκατομμυρίων τραγουδιών.

Ένα από τα στοιχεία που μας φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθεί είναι το smart DJ το οποίο θα δημιουργεί μικρούς “ραδιοφωνικούς σταθμούς” από τους χρήστες, καθώς θα επιτρέπει την αυτόματη δημιουργία playlists, με βάση το ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που ακούει ο χρήστης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τιμή 10 δολαρίων το μήνα, για την έκδοση χωρίς καμία διαφήμιση στις Windows 8 συσκευές, ενώ δεν έγιναν γνωστές πληροφορίες για την τιμολόγηση στις συσκευές που τρέχουν άλλα λειτουργικά. Η έκδοση με διαφημίσεις θα είναι δωρεάν για τις συσκευές με Windows 8.

Update: Η Microsoft επιβεβαίωσε στο Verge ότι η νέα υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη στα Windows Phone 7.x, τουλάχιστον ως προς τα νέα της χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το δωρεάν streaming.

Πηγή: 1,2,3

Επεξεργάστηκε την 15 Οκτωβρίου 2012 13:16

Σχόλια

  • Ωραία σαν υπηρεσία αλλά στην Ελλάδα το πιο πιθανό να μη μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Η μόνη εταιρεία αυτή τη στιγμή που σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράζεις εφαρμογές, μουσική, ταινίες, βιβλία κλπ (ελληνικά και ξένα) είναι η Apple. Κρίμα θα ήθελα να δω και τις άλλες εταιρείες να ανοίγουν ολοκληρωμένα stores και για την Ελλάδα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.