Tizen Developer Conference 2013, Το Techblog πάει San Francisco

Το Techblog πάει San Francisco για να παρακολουθήσει το 2ο ετήσιο συνέδριο Tizen Developer Conference που φέτος θα διεξαχθεί μεταξύ 22 και 24 Μαίου. Για τρεις ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το νέο λειτουργικό σύστημα Tizen που βρίσκεται υπό ανάπτυξη και αναμένεται να ενσωματωθεί σε smartphones, tablets, gadgets και συστήματα αυτοκινήτου που θα ξεκινήσουν να παρουσιάζονται τους επόμενους μήνες.

Techblog και Tizen.gr θα σας κρατάνε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Tizen, τις εφαρμογές και τις συσκευές που θα εμφανιστούν στο συνέδριο!

Τι είναι το Tizen
Το Tizen (προφέρεται Tάιζεν) αποτελεί μια προσπάθεια της βιομηχανίας να δημιουργήσει και να αναπτύξει ένα νέο, ανοιχτό και ευέλικτο λειτουργικό σύστημα. Η ευελιξία του Tizen προσφέρει σε κατασκευαστές και προγραμματιστές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εφαρμογές, υπηρεσίες και συσκευές με ανώτερη απόδοση. Σήμερα το λειτουργικό σύστημα Tizen βρίσκεται στην έκδοση 2.0 Magnolia και 2.1 Beta.

Μέλη Tizen Association
Fujitsu, Huawei, Intel, KT, NEC, NTT DoCoMo, Orange, Panasonic, Samsung, SK Telecom, Sprint, Vodafone

Επεξεργάστηκε την 14 Μαΐου 2013 16:59

Σχόλια

  • Πολύ θερμά το έχεις πάρει το όλο θέμα με το Tizen, Κώστα! Πιστεύει πολύ σε αυτό, ε;

    Για να δούμε τι έχει να μας πει και το Tizen. Που ομολογώ δεν με εντυπωσιάζει και τόσο... Μου φαίνεται τετριμμένο, αν και είναι πολύ νωρίς για να αναπτύξουμε τέτοιες γνώμες ακόμη.
    Μπράβο στο Techblog, λοιπόν, που θα μας γνωρίσει το Tizen από κοντά, μέσα στο "σπίτι" του!!!

  • Επειδή οι περισσότεροι δεν θα έχετε δοκιμάσει τον πρόγονο του Tizen, το Bada θα σας πω τη γνώμη ύστερα από 2,5 χρόνια που είχα τις ναυαρχίδες της Samsung με Bada και έχοντας τον τελευταίο χρόνο Android :

    Το Bada λειτουργούσε άψογα και οι εντολές εκτελούνταν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με 4πύρηνα κινητά που φοράνε Android.Πολύ πιο ελαφρύ λειτουργικό σε σχέση με το Android χωρίς να απαιτούσε 2 πυρήνες επεξεργαστή ή μνήμη πάνω από 512mb.Στο μονοπύρηνο 1.4 GHz Scorpion του Wave III των 512mb Ram τα βαριά παιχνίδια έτρεχαν αλαγκάριστα.Επίσης απλές εντολές όπως ο dialer άνοιγαν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το Android.Ως μειονεκτήματα υπήρχαν κάποια λίγα μικροbugs του στυλ να μη δουλεύει πάντα το ξυπνητήρι πχ.

    Το Bada απέτυχε όχι γιατί δεν ήταν καλό λειτουργικό ( προσωπικά το εκτίμησα περισσότερο από το Android γιατί ήταν πιο γρήγορο και ελαφρό λειτουργικό χωρίς υψηλές hardware απαιτήσεις) αλλά γιατί ούτε διαφημίστηκε πολύ και κυρίως γιατί δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα καλό appstore.

    Συμπέρασμα : Αν το παιδί Tizen πάρει την σπιρτάδα και την ελαφρότητα του μπαμπά Bada, αν η Samsung δαπανήσει αρκετά χρήματα για να το διαφημίσει, αν φτιαχτεί ένα πολύ καλό appstore και αν η Samsung βάλει το Tizen σε πολύ καλές συσκευές ( όπως ήταν τα Wave I,II,III ) σε χαμηλή τιμή τότε θα υπάρχει ελπίδα να πάει καλά.

  • Κώστα,άμα θες έρχομαι κοντά σου να σου κρατάω την κάμερα. χε,χε..!

  • Μονο το λειτουργικό θα παρουσιαστεί? Ή να περιμένουμε και συσκευές μαζι του? ;D

  • Panos7GR, Πάω να το δω από κοντά και να εκτιμήσω αν θα πετύχει ή όχι. Πιστεύω σε αυτό επειδή από πίσω βρίσκεται η Samsung και έχει ξεκινήσει να ρίχνει πολύ χρήμα https://www.tizen.gr/tizen-port-a-thon-event-6164 Πρόσφατα άνοιξε και το Tizen Store για τους developers https://www.tizen.gr/tizen-store-for-developers-opening-5252

    Teo, Εύκολα! :) :)

    Ανδρέας, Στο συνέδριο περιμένουμε να ακούσουμε για τις εξελίξεις στο λειτουργικό το ίδιο, όπως πολύ σωστά αναφέρεις αλλά και να δούμε πρωτότυπες συσκευές που θα το τρέχουν. Δεν αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν άμεσα στην αγορά. Τα πρώτα Samsung Tizen smartphones έχει ακουστεί ότι θα παρουσιαστούν αργότερα το καλοκαίρι. Πάντως συσκευή που μέσα της τρέχει Tizen υπάρχει ήδη και είναι η smart φωτογραφική μηχανή ΝΧ300 της Samsung https://www.tizen.gr/samsung-nx300-tizen-camera-3914

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.