Activation Lock, Αδρανοποιεί το iPhone εφόσον αυτό κλαπεί

Αν κάποιος μας κλέψει το iPhone (χτύπα ξύλο), εκτός από των πόνο των χαμένων 600+ ευρώ, ο κλέφτης επιπλέον έχει στα χέρια του διάφορα απόρρητα προσωπικά δεδομένα. Ένα από αυτά μπορεί να είναι π.χ. ο αριθμός πιστωτικής μας κάρτας ή η πρόσβαση στο ππροσωπικό μας email και τα social media.

Έπειτα από πολλές συστάσεις και της Αμερικανικής κυβέρνησης στην Apple, η εταιρεία αποφάσισε να συμπεριλάβει ένα πρόγραμμα το οποίο “αδρανοποιεί” το iPhone εφόσον αυτό κλαπεί. Το όνομα του; “Activation Lock”.

Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 22:15

Σχόλια

  • δεν εχω ασχοληθει ποτε με ιφον περα απο τα βασικα του αλλα αναρωτιεμαι ποσο δυνατες και ανεγγιχτες ειναι τετοιου τυπου εφαρμογες..δεκαδες φορες με φλασ και ρουτ κοντρολ εχω δει και κανει override στα παντα χωρις καμια αντισταση απο "προστατευμενες" εφαρμογες σε πολλες συσκευες, μαζι και ανντροιντ..μηπως αυτα ειναι καθησυχαστικα για απειρους χρηστες και μη ενημερωμενους "κλεφτες".. ή οντως κανουν σοβαρη δουλεια? καποιος με πειρα σε ιφον?

  • Συγγνώμη κιόλας αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά το ίδιο πράγμα δεν κάνει τι Find my phone απο το iCloud?

  • Εκτός την ώρα που το κλέψει ,εάν σβήσει τον λογαριασμό του iCloud και μετά άντε βρες το !!
    Εχω πουλήσει ένα iPhone 4 και το ψάχνω αλλά επειδή δεν υπάρχει ο λογαριασμος δεν το βλέπει !

  • δεν μπορεί ο κλέφτης με ένα πρόγραμμα να το ξεκλειδώσει?χωρίς να αναφέρομαι συγκεκριμένα στην apple μου φαίνεται ουτοπικό να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος το κινητό...

  • Μήπως η apple να σκεφτεί την αυτοκαταστροφή του κινητού στα χέρια του επίδοξου κλέφτη!!!!!κάτι από mission impossible και ταυτόχρονα της ρήσης "κλέβει κινητό ....κόβει χέρι..."

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.