Alcatel OT-995, Το πρώτο σοβαρό Android smartphone του κινέζου από τη Γαλλία

Η Alcatel κατασκευάζει μεταξύ άλλων και οικονομικά android smartphones στη χαμηλή κατηγορία τιμής όπως το ΟΤ-990 ενώ βρίσκεται πίσω και από αρκετά branded μοντέλα της Vodafone όπως το Chatphone 335. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο πρώτο μοντέλο Alcatel με σοβαρά τεχνικά χαρακτηριστικά το οποίο θα τα βάλει με αυτά των ZTE και Huawei.

Το Alcatel OT-995 έρχεται με οθόνη αφής 4.3 ίντσες, Android 2.3.5 Gingerbread, μονοπύρηνο επεξεργαστή στο 1.4GHz και μνήμη RAM 1GB. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ενώ δεν γνωρίχουμε πότε και αν θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά.

Το τμήμα κινητών τηλεφώνων της γαλλικής εταιρείας Alcatel έχει εξαγοραστεί από την κινέζικη TCL Electronics η οποία έχει διατηρήσει το brand name Alcatel.

, Alcatel OT-995, Το πρώτο σοβαρό Android smartphone του κινέζου από τη Γαλλία

Alcatel OT-995
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3.5 Gingerbread
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon MSM8255T 1.4GHz μονοπύρηνος
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.3 ίντσες, 800×480 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel, LED flash
Δεύτερη κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: ?
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB, Radio FM(;)
Μπαταρία: ? mAh
Διαστάσεις: ? χλστ.
Βάρος: ? γρ.

Kudos to axilleaspe

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis chania

Μαλιστα, εμφανισιακα ειναι αθλιο, πολυ χοντροκομενο.

Techfan

Ναυαρχίδα της alcatel.

Μου φαίνεται περίεργο που προσπαθεί να χτυπησει τα high end μοντέλα, αλλά μένει να δούμε και την τιμή του. Ως alcatel πρέπει να έχει και χαμηλή τιμή, αλλιώς δεν το βλέπω να έχει υψηλές πωλήσεις στην ελλάδα…

Εμφανισιακά είναι πολύ πιο όμορφο από όλα τα alcatel (android) που είδαμε τον τελευταίο καιρό, αλλά μην ξεχνάμε πως προορίζεται σε κοινό με χαμηλό budget και χωρίς τις απαιτήσεις SGS2.

Αν η τιμή του είναι κοντά στα 300 ευρώ, τότε θα χτυπήσει τα μοντέλα αντίστοιχης κλάσης (πχ nokia 701). Ωστόσο, το skroutz θα έχει πάντα κινητά όπως lg optimus 2x και xperia arc κάτω από 350 ευρώ…

Solon

Με αυτά τα χαρακτηριστικά και ποιότητα….Αlcatel δεν θα έδινα πάνω από 250 ευρώ για αυτό το τηλέφωνο.

Saligaros Racing

εεεε kudos to axilleaspe δατς μι 😛

“το πρωτο σοβαρο τηλεφωνο”

εδω διαφονω μιας και το ot 990 για τα λεφτα του ειναι σουπερ!

Alcatel ot-990

Απο την Ολλανδικη ιστοσελιδα, που ειναι δανεισμενο και το video, γινεται αναφορα για 199 ευρω!
Απο Μαρτιο 2012 θα ειναι διαθεσιμο. Περιττο να σχολιασω, πως σε αυτα τα χρηματα και με τη δεδομενη ποιοτητα του OneTouch 990 που ηδη εχω, το ot-995, πολυ απλα…ruleZ.

Δεν ειναι απαραιτητο να εχεις…..V8 κινητηρα 4000 κ.ε. για να κανεις ενα ταξιδι με 160 χλμ/ω…..ουτε χρειαζεσαι αποκλειστικα χρυσο στυλό για να γραψεις μια εργασια.

Η Alcatel εκανε δυναμικη επιστροφη με μια πληρη σειρα Android τηλεφωνων και προπαντων, φθηνα, εφικτα να αγοραστουν απο τον καθενα, που μπορει να συμβιβαστει με τα specs που εχουν μερικα εισαγωγικα laptops.

megadimon

https://www.public.gr/prod/mobile-mp3-gps/mobile-telephony/smartphones/alcatel-ot-995-mayro/prod3100010pp/ δεν ξερω αν ειναι αληθεια η οχι.Και μια ερωτηση το κινητο θα εχει multitouch?Στην ιστοσεληδα εχει την τιμη.

Φωτης

προσοχή: μην αγοράσετε το τηλέφωνο αυτό. δυστυχώς το αγόρασα τον Οκτώβριο και το τηλ. δεν δουλεύει ακόμα ενώ το έστειλα στο σέρβις της εταιρίας και μου άλλαξαν την κεντρική πλακέτα το τηλ. συνεχίζει να μην λειτουργεί με τίποτα. μην το αγοράσει κανείς σας, είναι κρίμα τα λεφτά αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.