Αναβαθμίζεται το face unlock των Pixel 4 και 4XL πέντε μήνες μετά

Με την κυκλοφορία των Pixel 4 και Pixel 4 XL και την απουσία αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος, οι χρήστες έπρεπε να στραφούν στο face unlock. Όμως, όταν κυκλοφόρησε, δεν ήταν και ο πιο ασφαλείς τρόπος προστασίας.

Πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία τους, η Google φαίνεται να άκουσε τα παράπονα των χρηστών Pixel 4 και 4XL και κάνει το face unlock πιο ασφαλές. Με το τελευταίο update το ξεκλείδωμα μέσω προσώπου απαιτεί ο χρήστης να έχει ανοιχτά τα μάτια του, κάτι που δε συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Η μέχρι τώρα έλλειψη είχε ως αποτέλεσμα οι συσκευές των χρηστών να είναι ευάλωτες και να μπορούν να ξεκλειδώσουν, ακόμα και όταν ο χρήστης κοιμάται. Πλέον από προεπιλογή οι χρήστες θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους όταν ενεργοποιούν το face unlock, δίνοντας τους όμως παράλληλα και την επιλογή για απενεργοποίηση αυτού του επιπρόσθετου μέτρου ασφαλείας.

Με την αναβάθμιση λογισμικού Απριλίου έρχονται και άλλες διορθώσεις, όπως τα κολλήματα που υπήρχαν σε κάποιες εφαρμογές όταν ο χρήστης άνοιγε το πληκτρολόγιο και η παύση λειτουργίας ακουστικών Bluetooth στις κλήσεις.

Για την ιστορία να πούμε πως η Google είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Οκτώβριο πως η εν λόγω αναβάθμιση θα έρθει, αλλά άργησε αρκετά. Πόσο μάλλον όταν η Apple προσφέρει αυτό το επίπεδο ασφαλείας στις συσκευές της από την έλευση του iPhone X, δηλαδή από το 2017.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 14:21

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.