Android 11: Καταργεί το όριο των 4GB στην εγγραφή βίντεο

Android 11, Android 11: Καταργεί το όριο των 4GB στην εγγραφή βίντεο

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα Android smartphones μπορούν να καταγράφουν βίντεο των οποίων τα αρχεία δεν ξεπερνούν τα 4GB. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, ειδικά στην εποχή των υπερβολικά υψηλών αναλύσεων και των 4K βίντεο εγγραφών. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό θα αλλάξει με την έλευση του Android 11.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η κατάργηση του ορίου

Ο συγκεκριμένος περιορισμός χάνει το νόημα του όσο περνά ο καιρός και εξελίσσεται η τεχνολογία των καμερών και της εγγραφής βίντεο. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν smartphones με δυνατότητα εγγραφής 4K στα 30fps ή 60fps, αυτό από μόνο του μεταφράζεται σε αρχεία μεγάλου όγκου. Επιπλέον, σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσουν smartphones με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 8K, όπως τα Samsung Galaxy S11 τα οποία αναμένεται να τρέχουν Android 11.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, τα τελικά αρχεία βίντεο που προκύπτουν γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα. Ήδη τα 4GB είναι ένα σχετικά μικρό μέγεθος για αρχεία βίντεο 4K.

Τη δεδομένη στιγμή, η εφαρμογή κάμερας δεν διακόπτη την εγγραφή του βίντεο, αντιθέτως δημιουργεί ξεχωριστά αρχεία μεγέθους 4GB το κάθε ένα. Οπότε, στο τέλος καταλήγεις με μία σειρά από μεμονωμένα αρχεία, τα οποία πρέπει να ενώσεις αν θες να δημιουργήσεις ένα ενιαίο τελικό βίντεο.

Ο περιορισμός των 4GB τέθηκε το 2014, όπου το hardware και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνταν ήταν αρκετά διαφορετικές. Τότε τα 4GB ίσως ήταν υπεραρκετά, σήμερα όμως είναι πολύ λίγα. Φαίνεται ότι η Google συνειδητοποίησε ότι ο εν λόγω περιορισμός δεν έχει πλέον νόημα ύπαρξης, και θα τον καταργήσει στο Android 11.

Tο XDA Developers ανακάλυψε μία σημείωση στο πρόγραμμα Android Open Source που αναφέρει ότι το λειτουργικό σύστημα στην επόμενη βασική του έκδοση, η οποία θα είναι το Android 11, θα επιτρέπει τη δημιουργία αρχείων μεγαλύτερων των 4GB.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios X

Με open camera εδώ και καιρό γράφεις πλέον σε μέγεθος 9gb! Σε xiaomi redmi note 4x γράφω σε 4k/30fps 100mbps bitrate 12λεπτα σε αυτό το μέγεθος. Συν την συνεχόμενη εγγραφή, μνήμη να έχεις να γράφεις….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.