Android smartphones, Αναβαθμίσεις για τουλάχιστον 18 μήνες

Τέρμα πια στο fragmentation με την έκδοση Ice Cream Sandwich, υπόσχεται η Google για το λειτουργικό σύστημα Android. Δεν μένει όμως εκεί, προσπαθεί να ικανοποιήσει όλους όσους διαμαρτύρονταν όταν αγόραζαν ένα κινητό και αυτό “έμενε πίσω” και έπρεπε να αγοράσουν καινούργιο μετά από λίγους μήνες για να έχουν την καινούργια έκδοση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Sony Ericsson XPERIA X10 Mini και X10 Mini Pro που δεν θα αναβαθμιστούν στην έκδοση 2.2. Οι υπόλοιποι βεβαία αν δεν είχαν το Google Nexus ή το Google Nexus S που έπαιρναν πρώτα τις νέες εκδόσεις, έπρεπε να περιμένουν μήνες από την ανακοίνωση κυκλοφορίας της τελευταίας έκδοσης για να μπορέσουν να την δουν στο κινητό τους καθώς έπρεπε να περιμένουν την κάθε εταιρεία να διαμορφώσει την έκδοση να λειτούργει σωστά στο custom UI της.

Όλα αυτά εκνεύριζαν και δυσαρεστούσαν τους χρήστες του λειτουργικού Android καθώς και απότρεπαν αρκετούς να αγοράσουν κινητό με το συγκεκριμένο λειτουργικό για αυτό το πρόβλημα γνωστό ως fragmentation. Δηλαδή κατακερματισμός των εκδόσεων που απέτρεπε να έχουν όλοι οι χρήστες ένα λειτουργικό “συγχρονισμένο” στην ίδια έκδοση, πράγμα που δυσκολεύει εμάς τους developers ακόμη περισσότερο.

Έτσι η Google, θέλοντας να δώσει ένα τέλος σε όλο αυτό αναγκάζει τους κατασκευαστές και παρόδους των κινητών να επιταχύνουν την διαδικασία αναβάθμισης των κινητών τους στις τελευταίες εκδόσεις και υπόσχεται ότι το κινητό μας πλέον για 18 μήνες από την μέρα κυκλοφορίας του θα παίρνει αναβαθμίσεις.

Ήδη η Samsung παραδέχτηκε το λάθος της και υποσχέθηκε όσο μπορεί βεβαία, να πιέσει και τους παρόχους κινητής βγάζουν πιο σύντομα τις αναβαθμίσεις. Οι εταιρείες που συμφωνήσαν είναι η Verizon, HTC, Samsung, Sprint, Sony Ericsson, LG, T-Mobile, Vodafone, Motorola, και AT&T.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 11 Μαΐου 2011 11:41

Σχόλια

  • οπότε σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να δούμε και 2.4 σε Desire... ναι καλά....

  • αυτο ισχυει για απο δω κ επειτα, η θα ισχυει κ για τισ παλιες συσκευες?? δλδ το desireHD θα την παρει??

  • Από ότι έχω καταλάβει η εγγύηση αναβάθμισης 18 μηνών θα ισχύσει από την έκδοση 3.1 και μετά. Απαραίτητη κίνηση από την Google που φαίνεται να εντοπίζει τις βελτιώσεις του λειτουργικού στα σωστά σημεία και να μαθαίνει από τα λάθη της.
    Αλλά εμένα οι 18 μήνες δεν μου φτάνουν αν και είναι καλό για αρχή. Τουλάχιστον 24 μήνες θα έπρεπε να είναι με επιθυμητή διάρκεια τα 3 χρόνια.

  • Ναι σιγά μην δώσουν και για 3 χρόνια, χαζοί είναι να χάσουν τα κορόιδα που αναβαθμίζονται κάθε εξάμηνο; Δυστυχώς το σύστημα μας πουλάει κινητά των 600€ που είναι για πέταμα μετά από ένα χρόνο και αυτό γιγαντώνει την κάθε Sony, Samsung, HTC και λοιπές...

  • Απλά κατέληξαν ότι οι 18 μήνες είναι ένα χρονικό διάστημα που το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών κρατάει το κινητό του έτσι κι αλλιώς και γι'αυτό συμφώνησαν σ'αυτό. Θα μπορούσε να είναι 3 και 4 χρόνια στο κάτω κάτω, πιο φιλικό στο περιβάλλον και την οικονομία. Αλλά τότε δε θα ήταν αδηφάγες πολυεθνικές ...

  • δηλαδη εμεις που πηραμε το lg optimus 2x δεν θα παιρνουμε για 18 μηνες αναβαθμισεις???
    χαζο μου φαινεται!!

  • @Γιώργος
    Επίσημα δεν έχει βγει καμιά ανακοίνωση αποσο γνωρίζω,ανεπίσημη υπάρχει ........

    @Solon
    Από το τίποτα,1000 φόρες καλύτερα είναι αυτό,μην είμαστε πλεονέκτες!Εξαλου όπως σου απάντησαν και τα παιδιά δεν γίνεται να υποστηρίζουν πάντα το "παλιό" σου κινητό και να μην προωθήσουν το καινούργιο τους,λογικό είναι!

    Τώρα οι υπόλοιποι που ρωτάτε αν θα πάρουν παλιά μοντέλα τις καινούργιες εκδόσεις όπως το DesireHD,το κανονικό Desire,Samsung Galaxy 3 κτλ δεν το νομίζω,,η γνώμη μου είναι ότι φαίνεται πιο λογικό τα καινούργια μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από τώρα και μετά όπως συμβαίνει πάντα με όλες τις σχετικές ανακοινώσεις που βγάζει η Google!Στο κάτω κάτω μην ξεχνάμε ότι το κανονικό Desire έκλεισε ήδη 1 χρόνο από την μέρα κυκλοφορίας του και ακόμη να πάρει την 2,3 οπότε προφανώς δεν θα προλάβει να πάρει πιο καινούργια αναβάθμιση(πρέπει να πάρουμε καινούργιο :P) και το DesireHD ακόμη αναβαθμίζεται στην 2,3.....

    @tasos
    Είναι ένα εύλογο ερώτημά αλλά δυστυχώς δεν το γνωρίζω.....λογικά θα το συμπεριλάβουν,αν μάθεις ενημέρωσε μας...

  • Καλά ρε παιδιά, ηρεμήστε λίγο. Δεν είναι και παλιό το Desire HD. Τον Δεκέμβριο βγήκε. Δηλαδή το Nexus 1 τι είναι; Εγώ πάλι πιστεύω πως το Desire HD, θα πάρει τα 2.4 γιατί πόσες βδομάδες ήταν πρώτο... Το έχουν πάρει πολύ. Και δεν νομίζω η HTC να αφίσει έτσι τόσο γρήγορα την πρώην ναυαρχίδα της. Επιπλέον θεωρείται ακόμα ένα ισχυρό κινητό. Μη σας πω, ότι ακόμα και το απλό Desire πάρει 2.4 αν και είναι λίγο δύσκολο εφόσον δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα update για την 2.3. :)

  • @Γιώργο, δεν πιστεύω πως το Legend θα πάρει την 2.3 γιατί δεν ασχολούνται πολύ μαζί του, εώς και καθόλου! Αλλά να σου θυμίσω ότι υπάρχουν και οι XDA :)

  • Δυστυχώς η 'απάτη' με τις αναβαθμίσεις συνεχίζεται από εποχής WM2002 (windows mobile)

    Εφόσον το hardware καλπάζει, το software μένει συνεχώς πίσω και δεν προλαβαίνει...
    Από την άλλη, σκοπίμως οι εταιρίες κινητών θέλουν να πουλάνε νέα μοντέλα συνέχεια οπότε και παραβλέπουν τους παλιούς αγοραστές. Μονάχα σκέφτονται τις πωλήσεις και όχι το aftersale.

    Το μόνο που μπορούμε εμείς ως καταναλωτές να κάνουμε είναι μην τρέχουμε να αγοράσουμε ό,τι πιο ακριβό και τελευταίο βγαίνει κάθε φορά.

  • τέλεια νέα! γιατί δε θέλω ν'αλλάξω ακόμη κινητό αν και το xperia Arc με δελεάζει

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.