Android 4.1 Jelly Bean, Οι XDA Developers μας δείχνουν τη δυνατότητα πολλαπλών χρηστών

Όταν λέμε ότι τα σύγχρονα smartphones δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα desktop δεν αστειευόμαστε και η καλύτερη απόδειξη αυτού είναι το video που συνοδεύει αυτό το post και προέρχεται από την ομάδα των XDA Developers, οι οποίοι μας δείχνουν ότι μπορούμε να έχουμε πολλαπλούς χρήστες σε ένα κινητό με λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν λογαριασμούς στους οποίους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση από το κεντρικό μενού, με έναν τρόπο που θυμίζει πολύ έναν υπολογιστή. Σύμφωνα με τους XDA Developers ο δεύτερος λογαριασμός έχει περιορισμένη πρόσβαση μόνο σε βασικές λειτουργίες του τηλεφώνου.

Το στοιχείο αυτό του Jelly Bean είναι ένα από εκείνα που βρίσκονται “κρυμμένα” στο νέο λειτουργικό, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά. Μπορείτε να δείτε το video tutorial παρακάτω που δείχνει πώς μπορείτε να έχετε πολλαπλούς λογαριασμούς στο ζελεδάκι σας.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 17:45

Σχόλια

  • Μα λεει οτι τρεχει cm10... Δεν φοραει επισημη ρομ. Αλλα για τα galaxy εξαιτιας της διαδοσης εχουν βγει και πολυ καλυτερες ρομ απο cm ανετα.

  • θέλω να δώ τι απάντηση θα δώσει η Apple στο multiuser... βλέπω να λέει οτι είναι άχρηστο, και μετά απο 3-4 εκδόσεις iOS, να το βάζει και αυτή αφού θα την έχει κράξει και ο πιο άσχετος χρήστης idevice

  • στάνταρ είχε γκόμενα στα πόδια του ο τύπος..δεν εξηγείται αλλιώς τέτοιο πήγαινε-έλα !!!

  • Υπάρχει εδώ και καιρό εφαρμογή στο PlayStore που κάνει αυτή την δουλειά αλλα δουλεύει μονο σε "ρουταρισμενες" συσκευές:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=fahrbot.apps.switchme&hl=el

    Πάντως καλο είναι να προσθέτουν νέες λειτουργίες άσχετος αν θα τις χρησιμοποιήσουμε η όχι...

  • Καλημέρα κ καλό μήνα σε όλους!Θα θέλα να ρωτήσω σε ποια κινητά θα βγει το καινούργιο λογισμικό?Πήρα πριν καννένα μήνα το experia arc s κ είμαι πολυ ευχαριστημένη!Δεν του χω περάσει το IC,γιατί δεν μ'αρεσε.Αξίζει?

  • Το καινουργιο λογοσμικο εχει βγει μονο στα 2 google branded τηλεφωνα: το nexus s και το galaxy nexus. Που ειναι και τα 2 της samsung, για τους αλλους κατασκευαστες ειναι στον καθενα ποσο γρηγορα και ποτε ακριβως θα αναβαθμισει τις συσκευες του. Μερικοι δε θα τις αναβαθμισουν καθολου ή θα το καθυστερησουν τρομερα.

    Το jb aξιζει μονο και μονο απο αποψη αποκρισης καθως οι συσκευες γινονται απιστευτα smooth, αλλα υπαρχουν και βελτιωμενες δυνατοτητες ασφαλειας. Το jb με το ics μοιαζουν εμφανισιακα (ειναι ιδια για την ακριβεια) αλλα υπαρχουν διαφορες σε λεπτομεριες για αυτους που ψαχνουν πολυ. Το ics απο gb-2.3 εχει διαφορες μεγαλυτερες, παραδειγμα αν η συσκευη σου εχει nfc αποκτας android beam κ.α.

    Γενικα το εχω ξανακουσει απο κοπελα οτι δε της αρεσει το ics αλλα αν εχει βγει στη συσκευη σου πρεπει να το δοκιμασεις πρωτα για να βγαλεις συμπερασμα. Επισης εχε υποψη σου οτι σε πολλες συσκευες οπως se επειδη εχεις launcher-λογισμικο αρχικης επιφανειας της σονυ, δε θα εχεις παρα πολλες διαφορες εμφανισιακα απο οτι εχεις τωρα και ειναι πολυ διαφορετικο απο οτι βλεπεις παραπανω στο βιντεο η απο το καθαρο android που εχουν τα google branded κινητα.

  • Σε ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση!Δεν ξέρω,το χω δει στο experia mini κ δεν μου άρεσε στο interface.Δεν αμφισβητώ τις δυνατότητες του,γιατί δεν έχω τεχνικές γνψσεις.Πάντως έχω διαβάσει οτι δεν είναι πάντα φρόνιμο να κάνουμε τις αναβαθμίσεις,δεν έχουν όλεςοι συσκευές την απόκριση!Να το δοκιμάσω,όπως λες....μου χον πει οτι αν θέλω ν α επιστρέψω στη προηγούμενη έκδοση δεν θα μπορω!Εκεί τι κάνω?Δεν ξέρω...το θέλω αλλα είμαι πολυ διστακτική!Κ αφού δεν αρέσει σε άλλες κοπέλες,γιατίνα το ρισκάρω

  • Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να πας σε μαγαζι κινητης τηλεφωνιας (cosmote, vodafone κ.α) ή αλυσιδα καταστηματων (πλαισιο, γερμανος κ.α) να το δεις σε demo με την αναβαθμιση και το επεξεργαστεις με την ωρα σου. Ειδαλλως το βλεπεις σε βιντεακια στο youtube αν δε μπορεις να το βρεις με την αναβαθμιση κοντα σου.

    Με το interface, αν πιθανως εννοεις τον launcher κατα 99%, να ξερεις οτι αυτο μπορει να αλλαξει ευκολα και χωρις καμια διαδικασια γνωσεων (οπως ροοτ). Απλως κατεβασε ενα free launcher απο το play store που σου αρεσει εμφανισιακα. Αν θες κατεβασε και πολλους να τους δοκιμασεις και βαλε και ενα αππ για να ρυθμισεις ποιον θα εχεις default καθε φορα. Στο τελος κρατα αυτον που σου αρεσει. Συνεπως θα εχεις αλλη αρχικη οθονη, εμφανιση μενου και διαφορετικες ρυθμισεις για αυτα. Θα χασεις παντως καποια widget της σονυ που ειναι "μαζι" με το εργοστασιακο launcher. Δε μπορεις να βγαλεις τον εργοστασιακο, απλως θα χρησιμοποιεις αλλο που σου αρεσει και θα ειναι ολα διαφορετικα.

    Για την αποκριση δε ξερω, γιατι δεν εχω ή δεν ξερω καποιον με την ιδια συσκευη. Αλλα ειναι αρκετα τα αρνητικα σχολια απο κατοχους κυριως για την μνημη που καταναλωνει ο εργοστασιακος launcher. Ειναι γενικα παραπανο των χρηστων της σονυ σε αρκετες συσκευες, δεν ειναι για τη δικη σου συσκευη μονο. Δε ξερω τι χρηση κανεις αλλα σε γενικες γραμμες δε νομιζω με την αναβαθμιση να εχεις προβλημα.

    Αν σε νοιαζει κυριως η ταχυτητα και η αποκριση και εχεις κανα φιλο που ασχολειται παραπανω, μπορεις να του ζητησεις να σου περασει custom rom. Τοτε μονο θεμα με την εγγυηση θα εχεις καθως πριν παει σε σερβις -αν χρειαστει- θα πρεπει να ξαναβαλετε εργοστασιακη ρομ. Μπορεις να ξαναγυρισεις σε οποια εκδοση θες, αλλα οχι απο το επισημο προγραμμα της sony.

  • Φίλε Γιάννη,σε εύχαριστώ πάρα πολυ για την ενημέρωση!Θα το κοιτάξω κ αν βρω άκρη θα την κάνω!Να σαι καλά κ πάλι σε ευχαριστω,καλό μεσημέρι:-)

  • Έτσι και καταφέρουν και βάλουν Cubase Nuendo AfterEffects Premier σε υπολογιστή Android για να τα σηκώνει κιόλας ... Γιατί όχι και να παρκάρω τα Windows PC !!! Αν και τώρα θα μου πεις ότι αυτό εξαρτάτε από τις εταιρίες αλά αφού το πράγμα προχωράει πολύ γιατί όχι ??? Προσωπικά πιστεύω ότι τα Android θα αντικαταστήσουν τα Windows για Desctop μιλάω ... αυτό θα γίνει γιατί τα Android μπαίνουν παντού !!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.