Αναβάθμιση Android 4.3, Samsung και HTC δεν αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους

Εχθές ανακοινώθηκε το Android 4.3 Jelly Bean και όπως συμβαίνει κάθε φορά με μια νέα έκδοση του Android ξεκινάει και η συζήτηση για το ποια από τα υπάρχοντα μοντέλα smartphones και tablets θα αναβαθμιστούν. Samsung και HTC έκαναν από μια αρχική τοποθέτηση πολύ γενικόλογη και στις δύο περιπτώσεις ομολογουμένως!

Update: Η Sony Mobile ανακοίνωσε ποια μοντέλα Xperia θα αναβαθμιστούν σε Android 4.3.

Η Samsung Αγγλίας δήλωσε ότι τα σχέδια της εταιρείας για την αναβάθμιση επιλεγμένων Galaxy συσκευών θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες ενώ η HTC μέσω του Jeff Gordon senior global online communications manager δήλωσε ότι διερευνεί για να δει το πως το Android 4.3 ταιριάζει με τα πλάνα της.

Παρακάτω ακολουθούν δυο βίντεο από τη σειρά Adroid developers που αναφέροντας σε δύο από τα νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης Android 4.3, Restricted profiles και Bluetooth Low Energy.

Android 4.3 αναβάθμιση, Αναβάθμιση Android 4.3, Samsung και HTC δεν αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis G.

αυτό που πρέπει να κάνει η Google είναι να κλειδώσει το λειτουργικό σύστημα και όλα τα UI (touchwiz sense etc) να κάθονται πάνω σαν απλή εγκατάσταση ετσι ώστε οι αναβαθμίσεις να γίνονται αμέσως όπως στο iOS και στα WP. Δεν είναι δυνατόν κινητά με 4.0 ή 4.1 να μην μπορούν να πάρουν 4.2 η 4.3. απλά απαράδεκτο. τι θα πει ‘η HTC μέσω του Jeff Gordon senior global online communications manager δήλωσε ότι διερευνεί για να δει το πως το Android 4.3 ταιριάζει με τα πλάνα της.’ ποια πλάνα της; ένα Minor update είναι γαμώτο αφήστε την τεμπελιά και δώστε το στο λαό φέτος.

Μάκης Α.

Και η Sony λέει πως θα μας πει σήμερα… Μάλλον μας δουλεύει! https://developer.sonymobile.com/2013/07/25/android-open-source-project-aosp-4-3-now-running-on-xperia-tablet-z/

dimz

@Panagiotis G: +1

Προσωπικά πάντως, οι αναβαθμίσεις για το SP μου ν’ αρχίσουν να εμφανίζονται θα είμαι ευχαριστημένος. Διαβάζω στο Xperia blog όλο για νέα firmware αλλά παραμένουν άφαντα 🙁

theo

το να βγαλει μια εταιρεία καινούριο version android είναι μια τεράστια δουλειά. πρέπει να κσαναγραφτούν όλα τα drivers τοθ κινητού απο την αρχή να γίνει testing να δουν ότι όλα δουλεύουν και να βελτισοποιηθούν για να μην τρέχουν χειρότερα απο την προηγούμενη έκδοση. και σε όλα αυτά αν απο την αρχή δουν ότι με τη μνήμη μπορούν να τα καταφέρουν (επειδή το touchwiz και σια τρώνε πολλή μνήμη). αυτο κοστίζει σε μια εταιρεία και μιάς και δεν πληρώνουμε όλα τα κινητά 700 ευρό δεν ασχολούνται να βγάλοουν update για τα περισσότερα. έτσι αν θέλεις Update παίρνεις nexus ή κάποια ναυαρχίδα εταιρείας για να πάρεις 2-3 update. δυστηχώς έτσι είναι τα πράματα. όσο αφορά τα apple αυτά τα πληρώνεις περισσότερα για δυο λόγους. 1ο το μήλο και 2ο τα Updates.

dimz

Βασικά, η βλακεία που κάνει η Google είναι, εκτός από τη χρήση της java, που δεν δίνει αρκετό κώδικα πίσο στο linux kernel, και δεν αναγκάζει και τους κατασκευαστές να κάνουν το ίδιο, με αποτέλεσμα σε κάθε αναβάθμιση να ξανανακαλύπτουν το τροχό.

Η Microsoft, για παράδειγμα, έχει κοινή βάση κώδικα για τους οδηγούς και στα RT αλλά και στα WP8, οπότε ο οδηγός για τον, π.χ., Snapdragon 600, γράφεται μια φορά για όλα τα λειτουργικά της.

Jacob

Ναι σιγά που δεν θα αναβαθμίσουν One, one mini, S4 (και τα 200) και S4 mini… Απλά θέλουν να βεβαιωθούν πριν ανακοινώσουν το οτιδήποτε

Darth

+Panagiotis G. και να θέλει δεν μπορεί γιατί θα καταπατήσει όλους τους νόμους σχετικά με ελεύθερο λογισμικο (opensourse) απo την άλλη αν κλειδώσει για τα καλά το λογισμικό τότε θα χάσει όλα τα πλεονεκτήματα που έχει σε σxεση με ios/wp

είναι δίκοπο μαχαίρι κοινός

εγώ προσωπικά δεν καιγομε για αναβαθμίσεις αρκεί η rom να δουλεύει καλά ποιο πολύ με νοιαζουν τα xda και rom όπως cyanogen

+ μια τεράστια βλακεία του android ότι στην ουσία είναι ενα είδους virtual machine πάνω σε linux kernel που κάνει ολη την δουλειά πολύ ποιο δύσκολη

vkrd

Ας περιμένει η Σαμυ να πάει κατ’ευθείαν στην έκδοση 5.0!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.