Sony Xperia Z, Xperia Tablet Z, Xperia SP και Ultra θα αναβαθμιστούν σε Android 4.3

Η Sony Mobile ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμιστούν σε Android 4.3 Jelly Bean τα μοντέλα Sony Xperia Z, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z Ultra και Sony Xperia Tablet Z. Μέχρι να συμβεί αυτό από τις αρχές Αυγούστουν θα συνεχιστει η αναβάθμιση σε Android 4.2 για τα Xperia Z και Xperia Tablet Z.

Άλλα μοντέλα Sony Xperia που δεν έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά και θα αναβαθμιστούν σε Android 4.3 είναι τα Xperia ZL και Xperia ZR. Samsung και HTC δεν αποκαλύπτουν ακόμα τα σχέδιά τους.

Sony αναβάθμιση Android 4.3, Sony Xperia Z, Xperia Tablet Z, Xperia SP και Ultra θα αναβαθμιστούν σε Android 4.3

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
torter10

Για τα Xperia T, Xperia S, Xperia Ion, Xperia L, Xperia V νοιαστήκαμε ε;

Panagiotis G,

και εδώ αρχίζουν τα γέλια… καλά έκανα και έφυγα από την Sony. δηλαδή το Τ ΤΧ V τι τους λείπει και δεν μπορούν να πάρουν 4.3; έχει καταντήσει γελοίο το όλο θέμα με τις αναβαθμίσεις στα android. Καλά θα κάνει να το διορθώσει αυτό το πρόβλημα η Google γιατί όσο γρήγορα ανέβηκε άλλο τόσο γρήγορα θα κατέβει το android

Panagiotis G.

και ξέχασα να αναφέρω και το xperia L. το καημένο ούτε 6 μήνες κυκλοφορίας δεν έχει κλείσει και έφαγε πόρτα… και μετά σου λέει 18μηνο support στα updates του android. μάλλον με βλέπω για WP με 36μηνο support να είμαι σίγουρος 🙂

Thanasis K.

Πραγματικά αυτό το θέμα με τα updates έχει καταντήσει γραφικό. Το Xperia T ήταν και καλά το περσινό flagship μοντέλο, και το support του πέθανε σε λιγότερο από χρόνο… Ίσως άρχισα να μετανιώνω που πήρα το Xperia T πριν 1 μήνα…

Antonis

Καλά η Sony έχει προϊστορία σχετικά με τις καθυστερημένες ή τις ανύπαρκτες αναβαθμίσεις στο Android. Προσωπικά μιλώντας, όντας κάτοχος του Xperia P, έλαβα τις αναβαθμίσεις του ICS και του JB 4.1.2. Πέραν αυτών, γνωρίζω και είμαι πεπεισμένος, ότι δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί περαιτέρω. Ευτυχώς, πέρασα πάνω του την PAC MAN ROM με Android 4.2.2 και εν τέλει απολαμβάνω και εγώ κάποια από τα τόσα προνόμια αυτής της έκδοσης. Τέλος, ένα ακόμη θέμα πιστεύω που πρέπει να θιγεί, είναι οι κλειδωμένοι bootloaders της Σονυ, οι οποίοι περιορίζουν τους περισσότερους στην άνευ περιορισμών παραμετροποίηση του smartphone τους.

kotsios1998

αυτο που μου κανει εμενα εντυπωση ειναι οτι η σονυ τοσο καιρο ηταν χαλια στις αναβαθμισεις και τωρα ειναι η πρωτη που ανακοινωνει αναβαθμισεις(μετα τα νεξους βεβαιως)

Jacob

Το πήρε ζεστά λοιπόν φέτος η Sony,
Παιδες όπως παντα έτσι και τώρα πρώτα η εταιρεία ανακοινώνει πια μοντέλα σίγουρα θα πάρουν αναβάθμιση (συνήθως high end gadgets) και στα υπόλοιπα (που πολλά απο αυτά που αναφέρατε θα αποκτήσουν την 4.3) θα πρέπει να γίνουν τα τεστ για να σιγουρευτούν. Θα το δείτε που σιγά σιγά το Techblog θα τα αναγράφει… Δεν θα γίνει πρώτη φορα αναβάθμιση, μην μοιρολογάτε (τουλαχιστον απο τώρα 😛 )

MEDS

Εγώ θα σας έλεγα να μην τρελαίνεστε με τις αναβαθμίσεις, τι πυρετός είναι αυτός που σας (μας) πιάνει; Από τη στιγμή που το κινητό σας δουλεύει μια χαρά, το αν το 4.2.2 γίνει 4.3, σιγά τα ωά. Αν έχετε προβλήματα, τότε αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Πέτρος Π

@MEDS +100000!!

Thanasis K.

Προφανώς @MEDS τα security issues δε σημαίνουν τίποτα για σένα; Δεν έχει να κάνει με το αν έχεις τη τελευταία έκδοση android ή κάτι τέτοιο, αλλά να έχεις διάφορα bug fixes και new features και κυρίως security updates.
Anyway, ας περιμένουμε να δούμε τις νέες ανακοινώσεις και μετά το συζητάμε πάλι.

Stavros

Είμαι κάτοχος του Xperia Z και εδώ και 3 βδομάδες έκανα update και έχω την έκδοση 4.2.2 στο κινητό μου οπότε δεν νομίζω να ισχύει ότι από αρχές Αυγούστου θα ξεκινήσει το update στο Xperia Z. Επίσης ένας φίλος αρχές Ιουλίου έκανε αναβάθμιση και αυτός στην έκδοση 4.2.2

stratos

Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση μοντέλων τα οποία διαθέτουν ήδη την έκδοση 4.1, απευθείας στο 4.3 Jelly Bean, κρατώντας σχετικές ανακοινώσεις στο άμεσο μέλλον και όχι τώρα. Στο μήνυμα που έχει αναρτήσει η εταιρεία στο επίσημο blog της αναφέρει επίσης ότι δέχθηκε σημαντικά σχόλια σχετικά με την αναβάθμιση στην έκδοση 4.1 για τα Xperia μοντέλα που κυκλοφόρησε το 2012 και αντιλαμβάνεται ότι η όλη διαδικασία δεν ήταν τέλεια.

το διαβασα απο ενα site..

XperiakiasT

We’re also looking at uplifting some of our other devices running 4.1 direct to 4.3 – we’ll share more info / deets / timings when we can, so be sure to follow @SonyMobileNews for all the latest.

Δημήτρης

Για το Sony Xperia P ξέρουμε τπτ? Πάντως μετά που έβαλα την δεύτερη έκδοση 4.1.2 που βγάλανε διορθώθηκε το πρόβλημα με το call log που κόλλαγε όταν κάποιος σε έπαιρνε αλλά η μπαταρία φεύγει πολύ γρήγορα δεν μου κρατάει! Γιαυτό το λόγο θα φύγω και εγώ από sony και θα πάρω samsung galaxy s4 mini

ioannis

πρεπει επιτελους η sony να δειξη οτι ειναι large οχι μονο φαινετε ετσι…….πρεπει ολεσ τις συσκευες τις να τις αναβαθμηση

googoo32

έχει πάρει κανείς το ZR γιατί δεν υπάρχει πουθενά ούτε τιμές τίποτα..;;;

Stavros

‘Εχουμε μήπως κάποιο νέο για update σε 4.3 στο Galaxy Note 10.1 ? Κώστα δεν ξέρω αν ήδη υπάρχει, αλλά αν έχεις μια σελίδα στο techblog με μαζεμένα όλα τα updates/rumours, πιστεύω θα βοηθούσε τους αναγνώστες!

Καλό Σ/Κ!

Κίμωνας

Καλημέρα! Μόλις χθες, πήρα αναβάθμιση σε 4.3 στο Samsung Galaxy Nexus 3 που έχω 🙂

stratos

χαιρω πολυ …ολα τα nexus περνουν αναβαθμιση

Μαρία

Εμεις τα xperia e τι να κανουμε;;ουτε σε 4,2 δν μας πανε…. 🙁 Να ελπιζουμε ή μπαα;

xperiaL

για το xperia L δεν ξέρουμε? είναι κρίμα πάντως γιατί το πήρα πριν από περίπου 1 μήνα και άμα δεν αναβαθμίζεται από τώρα…τσάμπα λεφτά! :/

Σταυρος

Κώστα Βλαχάκη ξέρουμε εάν και ποτέ (εάν ναι) θα βγει το 4.3 για το Xperia P? Γιατί έχει καταντήσει αηδία το ότι δεν μπορούμε ομαλά να πραγματοποιήσουμε-δεχτούμε κλήσεις… Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν ανακουφιστική.

ΑΚΗΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ANDROID JELLY BEAN 4.3 ΓIA TO XPERIA SP?????ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ….ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΡΑΨΑ,ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑ…..ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ……

ΝΙΚΟΣ

Εγω πιστευω πως η Sony θα ενημερωσει το Τ,V,TX,L,ion και τα υπολοιπα xperia του ΄12 αλλα δεν ειναι και σιγουρο . πρεπει να αρχισουμε τα σχολια και να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι πρεπει να σκεφτονται τους πελατες τους .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.