Android, Η εξάπλωση της ασθένειας ή της ευλογίας;

Οι ομάδα των Android Developers δημιούργησε ένα βίντεο που περιγράφει οπτικά την ποσότητα των Android smartphones που ενεργοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο από τον Οκτώβριο του 2008 με το πρώτο HTC Dream ή T-Mobile G1 (το έχω ακόμα!) έως και σήμερα με τα Google Nexus S και δεκάδες άλλα μοντέλα smartphones και tablets. Δείτε το βίντεο.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 9:01

Σχόλια

  • Προσέξτε το ξέσπασμα που γίνεται στην Αμερική με την παρουσίαση του Motorola Droid..
    Και το ξέσπασμα στην Ευρώπη το Αύγουστο του 2010..!!

  • Απιστευτο το ποσο γρηγορα εξαπλωνεται !!Πολυ σωστος ο τιτλος (Η εξάπλωση της ασθένειας ή της ευλογίας) και να φανταστειτε οτι ειμαστε μονο στην αρχη !!Πραγματικά έπαθα πλακα !!!Σε 3 χρονια τετοια εξαπλωση και σε αλλα 3 βλεπω μονο Android ..
    Δυσκολα αλλο λειτουργικο να τους σπασει ,πραγματικα απιστευτο !!!
    Αλλωστε μεχρι νεωτερας μονο Android θα εχω ............

  • Πολυ ωραιο βιντεο οντως :) Ημουν και εγω εκει στους λιγους του Μαη(παρεξενευτηκα που ειχε και μια δυο αναλαμπες στην Κυπρο και τοτε :P).

  • Πάντως αυτό που βλέπω εγώ είναι πόσο μικρή αγορά είμαστε σαν Ελλάδα μπροστά σε όλους τους άλλους...

  • 10 εκατομύρια είμαστε και με πολύ μικρότερη αγοραστική δύναμη σε σχέση νε την υπόλοιπη Ευρώπη...και πάλι πολλά smartphones ενεργοποιήθηκαν υπό αυτές τις συνθήκες...

  • Γεια χαρα σε όλους. Να πω κάτι;!
    Μήπως είναι άδικο να συγκρίνουμε τα δυο βασικά λειτουργικά κινητών;!
    Το iPhone βγαίνει απο μια εταιρία και είναι ένα κινητο. Το android υπάρχει σε μια ευρεία γκάμα κινητών. Λογικό και επόμενο δεν είναι να κάνει θραύση...;!
    Μήπως μετρό σύγκρισης δεν υπάρχει;
    Απο ότι καταλαβαίνω απο το βίντεο βλέπουμε μόνο τη διείσδυση του android. Απλά μου ήρθε και εμένα στο μυαλό αμέσως η σύγκριση με το iPhone.

  • ειναι ευλογια για τους κατασκευαστες και τους geeks
    ειναι ασθενεια για τους καταναλωτες...

  • Ρε φίλε ibanakos δεν μίλησε κανείς για iphone και το πετάς στο ασχετο...Και βέβαια υπάρχει μέτρο συγκρισης και λέγεται Symbian ... Δεν περιστρέφεται ολο το σύμπαν γυρω απο το iphone...

  • Παραξενεύμοαι που έχει τόσο μεγάλη εξάπλωση!:S Εδώ πέρα σε κάποιες χώρες το 90% των κινητών που παράγονται(αμερικάνικες κυρίως που έχουν τρομερό πληθυσμό) έχουν ως λειτουργικό το android! Πλάκα μου κάνετε? Δεν έχουν επιλογή οι κακορίζικοι! Όποια εταιρεία δεν μπορεί να αναπτύξει ένα λειτουργικό χώνει το android και ησυχάζει και αυτή και οι android developers! Σε καμία περίπτωση δε λέω πως το ανδροειδές δεν είναι αξιόλογο! Υπάρχουν σίγουρα όμως κι άλλα το ίδιο ή και πιο αξιόλογα(πιο συγκεκριμένα iOS, symbian, webOS)

  • Το ότι το iOS τρέχει μόνο σε iPhone είναι καθαρα επιλογή της Apple αν δεν θέλει να μένει πίσω ας το δώσει και σε άλλη εταιρία μπεας και το διάθεσή ξεκλειδωτο

  • μην ξεχνατε πως και το συμπιαν και ειδικα το ^3 μονο στην νοκια ειναι... αν εξαιρεσεται 2 κινητα απο σονυ ολα τα αλλα ειναι απο νοκια ενω ανδροιδ εχουν 30 εταιρειες !

  • Δεν είπα ότι δεν το έχει μόνο η apple! Η ποσότητα όμως ως προς τους χρήστες android δε δείχνει απαραίτητα και την ποιότητα του λειτουργικού! Ίσα ίσα!

  • Είμαι και εγώ εκεί με το Sony Ericsson Xperia X10 τον Απρίλιο, και το HTC Desire HD στις 28 Δεκεμβρίου 2010! (Ώρα... 3:27 το μεσημέρι...)

  • παιδια ειμαι και εγω εκει μεσα ιουνιου 2010 με το desire και τωρα με htc desire hd.....
    to android ειναι ο βασιλιας και αρχηγος ολων των σημερινων λογισμικων.....

  • Κατά κανόνα τα Android κινητά προσφέρουν πολύ περισσότερα, έχουν καλύτερη τιμή, και κυρίως δεν πάσχουν από τον κάθε παραλογισμό και την κάθε έμμονη ιδέα του ιδιοκτήτη της Apple, Steve Jobs (εν έτει 2011, κινητά χωρίς αναφορά παράδοσης γραπτών μηνυμάτων!).

    Ήμουν κι εγώ χρήστης iphone (μοντέλο 3G) και πολύ ικανοποιημένος από αυτό όσο δεν υπήρχε στην αγορά κάποιο λειτουργικό σύστημα ικανό να το ανταγωνιστεί σε αυτά που έκανε καλά (mobile browsing, εφαρμογές κλπ). Αλλά από την στιγμή που τα Android κινητά έφτασαν σε επίπεδο λειτουργικότητας mobile internet αντάξιας του iphone, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ταλαιπωρούμε με τις στοιχειώδεις ελλείψεις και τις παλαβές επιλογές της Apple. Άλλαξα το iphone 3G μου με ένα Android κινητό και δεν κοίταξα ποτέ ξανά πίσω. :-)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.