Android και iOS οι απόλυτοι κυρίαρχοι με 99.6% της αγοράς [2016Q4]

Android ή iOS; Αυτή είναι μια ερώτηση που έχει διαφορετικές απαντήσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Όμως και τα δυο mobile OS μαζί έχουν ποσοστό που είναι άκρως εντυπωσιακό.

Η εταιρεία ερευνών Gartner, μας δίνει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν στην αγορά των smartphones για το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την Gartner, το 99.6% των smartphones που απεστάλησαν το τέταρτο τρίμηνο του 2016 (Q4 2016), τρέχει είτε Android (81.7%) ή iOS (17.9%). Συγκριτικά με το 2015, το Windows ήταν αυτό που έχασε τα περισσότερα. Tο mobile OS της Microsoft από το 1.1% έπεσε στο 0.3%, όσο για το BlackBerry OS, το ποσοστό είναι και επίσημα στο 0.0%. Τα υπόλοιπα OS έχουν 0.1% των παγκόσμιων αποστολών, ενώ το ίδιο διάστημα το 2015, είχαν 0.2%.

ios android market share, Android και iOS οι απόλυτοι κυρίαρχοι με 99.6% της αγοράς [2016Q4]

Από τα δεδομένα της εταιρείας ερευνών προκύπτει επίσης ότι για πρώτη φορά από το 2014, η Apple απέστειλε περισσότερα κομμάτια από τη Samsung (αν και με πολύ μικρή διαφορά). Η Apple πήρε μερίδιο αγοράς 17.9% (77 εκατ. αποστολές) και η Samsung 17.8% (76.7 εκατ.). Η διαφορά μεταξύ των δυο ήταν μόλις 256.300 κομμάτια, και σε αυτό ίσως να έπαιξε ρόλο η απουσία του Galaxy Note 7.

Φεύγοντας από την κορυφή, η Huawei τα πήγε επίσης πολύ καλά, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με σχεδόν 41 εκατ. smartphones και μερίδιο αγοράς 9.5% για το Q4 2016 (αύξηση 1.5% από το 2015). Τέταρτη είναι η Oppo με 6.2% και πέμπτη η BBK Electronics, που κατασκευάζει OnePlus και Vivo.

ios android market share, Android και iOS οι απόλυτοι κυρίαρχοι με 99.6% της αγοράς [2016Q4]

Συνολικά για το 2016, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Huawei, Oppo και BBK, κράτησαν τις θέσεις που είχαν το τέταρτο τρίμηνο, για όλη τη χρονιά, ενώ η Samsung απέστειλε περισσότερα smartphones από την Apple. Η Samsung πήρε την πρωτιά με 306.5 εκατ. (20.5% των συνολικών αποστολών) και η Apple έφτασε στα 216.1 εκατ. (14.4% ). Συγκριτικά με το 2015 και οι δυο εταιρείες έχασαν ποσοστά, 2% η Samsung και 1.5% η Apple.

ios android market share, Android και iOS οι απόλυτοι κυρίαρχοι με 99.6% της αγοράς [2016Q4]

Samsung και Apple χάνουν μικρά ποσοστά, ενώ η Huawei ανεβαίνει με σταθερά βήματα. Στο παρελθόν η ίδια έχει δηλώσει πως θέλει να αφήσει πίσω Apple και Samsung μέχρι το 2021.

ios android market share, Android και iOS οι απόλυτοι κυρίαρχοι με 99.6% της αγοράς [2016Q4]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

43 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixtri

πολύ καλά πάει το Windows Mobile!

Gvirginia

@mixtri

“Ερχόμαστε!”

JohnWave

@mixtri πως να μην τα πάει χάλια το Windows mobile. Εδώ πήρα πέρυσι για τη μάνα μου το 640 και δεν μπορούσε ούτε ταξί να καλέσει με την taxibeat ( δεν έμπαινε ούτε με επανεγκατάσταση που της έκανα). Καλώ εγώ μια χαρά και μετά μου παραπονιόταν γιατί δεν της πήρα συσκευή με android. Ποιος η μάνα μου…ξεφτίλα store πραγματικά που δεν καλύπτει σωστά ούτε τα βασικά.

nikmour

Ο τίτλος είναι λάθος. Το android είναι ο κυρίαρχος της αγοράς και το ios το υπόλοιπο..

Σ. Ντ

Aλλα αντί αλλων ο τίτλος. 86android-14 ios. Που βλέπουν την συνκυριαρχια; Να μου έλεγες οι δύο πρώτες εταιρείες θα έλεγα Samsung 23 Apple 15, αλλά εδώ μιλάμε για 2 λειτουργικά, έστω το 1ο και το 2ο με τεράστια διαφορά απόσταση.

Αλέξανδρος

@nikmour αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Τώρα στον τίτλο πρέπει να φαίνεται “κομψά”.

Max91

Μάλιστα, ο ένας έχει γράψει 8 από τα 10 στο διαγώνισμα ο άλλος 2 αλλά και οι δύο μαζί είναι οι άριστοι μαθητές…

Ανδρέας Σολωμού

έχουμε και λέμε: sam sung, LG, sony, HTC κ.λ.π android, apple και μόνο apple IOS, τι περιμένατε;

Αλέξανδρος

Δηλαδή @Ανδρέας Σολωμού τα windows mobile με την δική σου λογική γιατί δεν προχώρησαν ( φυσικά είναι γνωστός ο λόγος ) αφού είχε πολλούς κατασκευαστές;
Το iPhone είναι status symbol γι’ αυτό πουλάει και είναι “τόσο υπολογίσιμο” ( και αυτό που του ζητάς να κάνει το κάνει σωστά ).

Το android από την άλλη μεριά έχει αυτό το ποσοστό γιατί και status symbol είναι σε κάποιους κατασκευαστές ( Samsung ) αλλά ΓΙΑΤΙ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ ΓΙΑ MOBILE OS.

Άρα καταλαβαίνεις φίλε Ανδρέα ότι “πολλοί κοκόροι δεν φέρνουν την ….. άνοιξη”.

atix

Όπως πάντα συζητήσεις καφενείου σε ένα άρθρο που ο καθένας μπορεί να χρυσώσει το χάπι του όπως γουστάρει…
Καλό ΣΚ!!!

nik

Μα που είναι όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι του windows mobile να μας πουν πόσο καλά τα πάει το κινητό τους;

Alex

Αντι να σχολιαστεί η άνοδος των συσκευών που υπάρχει το δημοφιλές λειτουργικό ασχολείστε με την κάθοδο ενός άλλου λειτουργικού… Καφενείο δεν λες τπτ εδω μεσα φίλε atix

Γιάννης

Και οι τιμές στον Θεό. Πληρώνετε κορόιδα τον αφανισμό των λειτουργικών Blackberry και Windows Phone, θα δείτε του χρόνου πόσο θα πάνε οι τιμές σε Android και IOS.

nikolasgre

Όταν καταλάβετε πως το mobile δεν είναι ξεχωριστό OS από τα windows 10 ξαναμιλάμε, είμαστε και σε χώρο για ψαγμένους και καλά.

ChristosT

@Γιάννης να κοιτούσαν οι αρμόδιοι να υπήρχαν και εφαρμογές…έλεος δηλαδή…
την αχρηστία της ms πάλι άλλοι θα την επωμιστούνε;
Λογικό ήταν…μετά απο χρόνια έβγαλε τα desktop 10 και τα φλόμωσε στα telemetry…
Eσεί ξηλώνεις,αυτή με επόμενο update βάζει.
Kλέφτες και αστυνόμους έπαιζα στο δημοτικό…όχι να παίζουμε και τώρα και να μας απειλεί κιόλας η Ms.

Γιάννης

@ChristosT

Έχεις δίκιο εν μέρει. Από το 2015 και μετά άρχισε πλέον να φαίνεται έντονα η έλλειψη εφαρμογών στα Windows Phone, και κυρίως παιχνιδιών, σε σύγκριση με Android και IOS. Πιο πριν τα πράγματα ήταν πιο εξισορροπημένα ανάμεσα στα τρία λειτουργικά. Αλλά και για αυτήν την έλλειψη εφαρμογών στην πορεία, ευθύνεται και πάλι ο καταναλωτής, αφού απέρριπτε (πριν το 2015) τα Windows Phone λόγω UI και μόνο, με την δικαιολογία ότι δεν του άρεσε το περιβάλλον χρήσης. Έτσι με τις πωλήσεις να παίρνουν την κατιούσα όλο και περισσότερο, έχασαν το ενδιαφέρον τους οι developers για τα Windows Phone και επικεντρώθηκαν στη δημιουργία εφαρμογών για το IOS και το Android. Το αποτέλεσμα τώρα είναι Google και Apple να είναι μόνες τους χωρίς περεταιρω ανταγωνισμό και έτσι αυξάνουν τις τιμές με μόνα θύματα τους καταναλωτές που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη πιο βαθιά θέλουν δε θέλουν.

Χρήστος Χ.

@Γιάννης
Έχεις δίκιο Γιάννη, αλλά ποιός φταίει που η Ms δεν πήρε τα παραπάνω μηνύματα για να αλλάξει την εμφάνιση του λειτουργικού της ; Οι καταναλωτές αγοράζουν ότι τους αρέσει και οι εταιρίες πρέπει να προσαρμόζουν τα προϊόντα τους για να τους προσελκύσουν ή κατά άλλους να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου για να αγαπήσουν τα προϊόντα τους. Η Ms δεν έκανε το πρώτο (θυμίζω ότι σκότωσε το παραμετροποιήσιμο Windows Mobile 6.5.Χ προς χάριν του απόλυτα ελεγχόμενου από αυτή Windows Phone 7 – 8- 10) ούτε μας τρέλανε στη σωστή διαφήμιση κλπ για να μας πείσει να αγοράσουμε τα προϊόντα της.
Τα υπόλοιπα ήταν επακόλουθα όσων έγραψες

ChristosT

@Γιάννης δηλαδή βρέ Γιάννη με την λογική σου, όταν η ms μετά απο χρόνια (άν δεν κάνω λάθος, και άσχετα αν δεν χρησιμοποιώ και δεν έχω) έβγαλε facebook app ευθυνόταν οι καταναλωτές;
Εντάξει…βγάζεις συσκευή, ανοίγεις appstore και δεν έχεις βασικές εφαρμογές.
Αυτό δεν νομίζω να έγινε πουθενά αλλού…
Ο καταναλωτής για να πάρει ΠΡΕΠΕΙ να βρεί πρώτα…
όχι να περιμένει υψηλά μούμερα πωλήσεων.

ChristosT

@Γιάννης δηλαδή βρέ Γιάννη με την λογική σου, όταν η ms μετά απο χρόνια (άν δεν κάνω λάθος, και άσχετα αν δεν χρησιμοποιώ και δεν έχω) έβγαλε facebook app ευθυνόταν οι καταναλωτές;
Εντάξει…βγάζεις συσκευή, ανοίγεις appstore και δεν έχεις βασικές εφαρμογές.
Αυτό δεν νομίζω να έγινε πουθενά αλλού…
Ο καταναλωτής για να πάρει ΠΡΕΠΕΙ να βρεί πρώτα…
Όχι να περιμένει υψηλά νούμερα πωλήσεων.

Chris

Ο καθενας με το πονο του.
@Γιαννης δηλαδη οι καταναλωτες φταινε που δεν αναπτυσεται το windows mobile ? Δηλαδη μας λες τωρα οτι πρεπει να παρω windows phone για να γινει καλυτερο το λειτουργικο ? Η microsoft ειναι καλη στους υπολογιστες και μονο. Ειναι δυσκολο να παρει καποιο νεο λειτουργικο πολλες πωλησεις σε 2 ή 3 χρονια διοτι οι καταναλωτες εχουν συνιθισει καποιο os το οποιο μπορει και να χρησιμοποιουνε εδω και καιρο.. Φταιει ο καταναλωτης που δεν εχει η microsoft ενα store της προκοπης???? Οταν αλλαζεις λειτουργικο ειναι σαν να εχεις μετακομιση σε αλλη χωρα, δηλαδη να μην ξερεις τι σου γινεται.

Chris

Το μονο λειτουργικο που πιστευω οτι θα καινοτομισει αν το χειριστει σωστα η samsung ειναι το tizen αν και θελει πολυ δουλεια ακομη για να γινει ενα πληρης λειτουργικο.

Γιάννης

@Chris

Τότε πλήρωνε αγόρι μου. Δεν έχεις το περιθώριο να κάνεις διαφορετικά. Α και ξέχασα να σου πω, μόνο δύο συσκευές Windows Phone είχα μέχρι τώρα, όλες οι άλλες ήταν Android, περίπου εφτά στον αριθμό. Αν ο καθένας από εσάς τους κολλημένους είχε την δυνατότητα να δει και πέρα από την μύτη του θα έδινε έστω και μία ευκαιρία στην Microsoft αγοράζοντας μία δύο συσκευές της, ούτως ώστε το λειτουργικό της να μη σβήσει. Περισσότερα λειτουργικά = καλύτερες τιμές για όλους λόγω μεγαλύτερου ανταγωνισμού.

Γιάννης

@ChristosT

Σε λίγο θα μας πείτε ότι τα Windows Phone μετά βίας έπαιρναν και τηλέφωνο. Φυσικά και είχες εφαρμογή για το Facebook. Ποιος διαδίδει αυτές τις ανοησίες ότι δεν είχαν ούτε τις βασικές εφαρμογές? Κουβέντα χωρίς λόγο κάνουμε τώρα. Η Microsoft προς το παρόν στον χώρο των smartphone έχει πεθάνει. Γι αυτό κι εσύ, όπως και όλοι άλλωστε, θα πληρώσεις ακριβότερα την Google και την Apple διότι ο ανταγωνισμός μειώνεται.

Nick_GR

symbian forever

ChristosT

@Γιάννης μην είσαι εγωιστής και ισχυρόγνωμων. Σου λέμε όλοι κάτι απλό και δεν θέλεις να το καταλάβεις…μας λές να πάρουμε 2-3 συσκευές σε ένα ψόφιο λειτουργικό και appstore… δεν έχει λογική η επιμονή σου και ακόμη και έτσι να ήταν τα windows mobile η ίδια η ms τα ψόφησε και τα παράτησε. Nα πάω και να πετάξω 1 χιλιάρικο (2 συσκευές) για μηδέν υποστήριξη δεν έχει νόημα και λογική. Πρώτα κάποιος θα βρεί και μετά θα αγοράσει…αίντε γούρια αγοράζετε συσκευές μπάς και η ms λυπηθεί τον κόσμο και δώσει εφαρμογές ή οτιδήποτε άλλο είναι ανόητο έτσι όπως το τοποθετείς. Ακόμη και Android όταν πήραμε σχεδόν όλοι κάποτε, το playstore είχε χιλιάδες εφαρμογές ήδη και οι βασικές απο αυτές βγήκαν σχεδόν στην στιγμή. Κανείς δεν θα σου πεί οτι ο ανταγωνισμός δεν είναι καλός. Σαφέστατα ρυθμίζει την αγορά, αλλά την κύρια ευθύνη την έχει η εταιρεία και μάλιστα αυτή που συμπεριφέρεται και συμπεριφέρθηκε με τα 10άρια ηλιθιοδέστατα με το θέμα telemetry και τα πλακάκια-default apps. Ο κόσμος πλήρωσε τα Windows και συνεχίζει να τα πληρώνει αδρά. Δεν χρωστάμε στην ms στατιστικά πρός πώληση. Εγώ προσωπικά απο τα Millenium αγοράζω τις άδειες και μάλιστα σε τιμή και τάξη μεγέθους 120εύρου απο τότε… Συνέχεια »

Γιάννης

@ChristosT

Αυτό έπρεπε να το κανεις νωρίτερα, πριν τρία τέσσερα χρόνια, όχι τώρα. Στα δικά μου μάτια μια χαρά ήταν και το λειτουργικό της Microsoft στις εποχές Lumia 930. Δεύτερες συσκευές εσείς δεν χρησιμοποιείτε? Θέλετε μονοπώλειο στο Android? Το θέμα είναι για τα δικά σας κολλημένα μυαλά, την πληρώνει και ο μέσος Έλληνας, που δεν έχει την δική σου μεγάλη τσέπη. Εσείς που λέτε ότι δεν έχετε πρόβλημα να δώσετε και χιλιάρικο είστε μειονότητα, οι περισσότεροι ξέρεις πολύ καλά ότι θα προτιμήσουν τον Κινέζο.

ChristosT

@Γιάννης να κοιτάξεις τον κομπλεξισμό σου…
επειδή ΚΑΙ εσύ έχεις σοβαρό πρόβλημα…
Φιλικά…

Γιάννης

@ChristosT

Πάνε ακουμπα τα στην Sammy σαν καλό πλούσιο Sammy-sheep και μην ασχολείσαι με τον λαουτζίκο ονειροπαρμένε

Gvirginia

@Γιάννης Τα 5+ εκατομμύρια (είχαν φτάσει και 10εκ) που προτίμησαν τη MS την περίοδο 2013-2015, τι ήταν? Όταν η εταιρεία σου λέει ότι θα πάρεις την τελευταία έκδοση και τελικά μένεις με την παλιά δύο φορές, πρέπει να συνεχίσεις να την εμπιστεύεσαι? Όταν ο developer βλέπει ότι η ίδια η εταιρεία, με τις κινήσεις που κάνει, δε μπορεί να κρατήσει μία σταθερή βάση χρηστών στο λειτουργικό της, γιατί να ασχοληθεί? Συγγνώμη αλλά οι καταναλωτές δε φταίνε σε τίποτα. Οι περισσότεροι είχαν αγοράσει ένα Lumia 520 για κύρια / δευτερεύουσα συσκευή. Όλοι περίμεναν νέες εφαρμογές κτλ ή να πάρουν τα W10 και τελικά έμειναν με το… κινητό στο χέρι. Και σε εμένα μια χαρά φαινόντουσαν τα WP (φτάνει τα 3.5 χρόνια το 920), αλλά οι μόνες νέες εφαρμογές (καλές εννοώ) που είδα ήταν το Candy Crush, το οποίο ήταν port από το iOS. Το Android αν γίνει μονοπώλιο σαν OS, έχει πολύ μεγάλο εσωτερικό ανταγωνισμό. Πχ ο μέσος Έλληνας παίρνει S6 ή G5 στα 400€. Παίρνει X Performance στα 350€. Παίρνει Vodafone ή Xperia X κάτω από 300€. Όπως λες, στο τέλος θα προτιμήσουν τον φθηνότερο Κινέζο. Αν γουστάρει ο άλλος να παίρνει Sammy ή iPhone στα 1500€, είναι δικαίωμά του.… Συνέχεια »

ChristosT

@Γιάννης η ηλικία σου είναι εμφανέστατη, οπότε ο καθένας καταλαβαίνει. Η Gvirginia μιά χαρά σου τα είπε και με πρόλαβε. Το πρόβλημά σου συνεχίζει να είναι ο κομπλεξισμός χωρίς να μας λές όταν στα Lumia δίνατε 700άρια και σήμερα σε κάτι δήθεν κινέζους 600 κάθε 2 και 3 χρόνια ΤΙ ΗΤΑΝ; Το κινητό μου εγώ το πήρα κατόπιν έρευνας αγοράς και ζυγίσματος 550. Και ναί είναι το Iphone 6s plus και όχι Sammy όπως το διατυμπανίζεις. Όπως βλέπεις έδωσα λιγότερα απο κάτι ΑΛΛΟΥΣ κινέζους. Το πρόβλημά σου είναι απλά οτι θέλεις ίσως να δώσεις και δεν μπορείς. Αυτό είναι δικό σου. Ή έχεις και ΔΕΝ τα δίνεις. Πάλι προβλήμα σου… Εγώ γιατί πρέπει να απολογηθώ σαν να μιλάω σε πέντε χρονών άνθρωπο ή ποιός σου είπε οτι είμαι επιχειρηματίας επειδή έχω κινητό των 500 ευρώ; Άν είχα των 400 θα άλλαζε κάτι αρκεί να ήταν windows; Η λογική σου είναι πολύ φτωχή και λυπάμαι για αυτό… Εγώ δίνω 500 κάθε 3-4 χρόνια. Άλλοι 200 κάθε χρόνο. Ποιός δίνει περισσότερα; Ονειροπαρμένος όπως βλέπεις είναι άλλος… Μήν δέιχνεις την νευρικότητα σου με αυτόν τον τρόπο επειδή η άχρηστη ms δεν μπόρεσε να κρατήσει ζβντανό και ζωηρό ένα λειτουργικό. Έιναι άκομψο και άδικο… Συνέχεια »

Γιάννης

@Gvirginia @ChristosT @Chris

Εγώ νομίζω ότι είστε το ίδιο πρόσωπο που απλά αλλάζει όνομα. Χάπια και γιατρό γρήγορα

ChristosT

@Γιάννης κάνε πράξη πρώτα εσύ την δική σου συμβουλή και μετά απευθύνσου στους άλλους.
Είναι πιό σοφόν…

Gvirginia

@Γιάννης

Εγώ δε σε πρόσβαλα. Αν δεν έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις πάνω σε αυτά που είπα, τότε ας μην απαντούσες καθόλου καλύτερα.

ΥΓ: Δε νομίζω να απευθυνόμουν στον εαυτό μου ως “Η Gvirginia” και αν είχα ίδια προφίλ τότε οι απόψεις θα συμφωνούσαν. Υπάρχουν άρθρα στα οποία δε συμφωνώ με τις απόψεις του @ChristosT.

ChristosT

@Gvirginia τί του μιλάς του παιδιού…έχει πρόβλημα και φαίνεται.
Είμαι η Gvirginia κατά την λογική του και δεν έχω κάτι άλλο να κάνω παρά να αντιπαραθέτομαι με τον εαυτό μου γιατί έχω και πολλαπλή προσωπικότητα…ότι νάναι…
μάλλον με τα ονόματα τα πολλά κάποιοι άλλοι παίζουν εδώ μέσα…

Gvirginia

@ChristosT

Ρε φίλε έλεος, μόλις τώρα είπα ότι δε θα μίλαγα στον εαυτό μου ως “Η” εννοώντας ότι είμαι άντρας και μου απαντάς πάλι “Είμαι η Gvirginia” χαχαχαχα… (συμβαίνει το μπέρδεμα)

ChristosT

@Gvirginia είναι που είμαστε το ίδιο πρόσωπο…άχαχαχα…
sorry, αλλά το virginia το νόμιζα ώς Βιργινία.
Εκτός και άν είσαι στις ΗΠΑ και στην Virginia.
Who knows…οκ.

Alex

Τι; Τελειώσατε; Τώρα που πήρα Pringles για την συνέχεια; Α δεν ξηγιέστε καλά…

Γιάννης

Μήνυμα προς την διαχείριση του techblog. Παρακαλώ να ελεγχθεί αν κάποια άτομα γράφουν με διπλά ονόματα, επίσης διαβάστε πολύ προσεχτικά τα προσβλητικά σχόλια. Ευχαριστώ

ChristosT

Αυτό ζητάμε όλοι.

Ιωάννης jb

Γιάννης.. Ρε συ μην είσαι τόσο κολλημένος με τα wp!! Εντάξει καλά είναι… Αλλά δεν είναι κ τέλεια.. Αν ήταν τόσο τέλεια δεν θα έκαναν σε ένα ολόκληρο τρίμηνο μόνο 1 εκατομμύριο πωλήσεις!!! Τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές τους είναι κ στο κόστος!!! Θα έκαναν πολύ περισσότερες!!! Στον τομέα ανταγωνισμό είσαι πάλι λάθος διότι δεν θα δούμε κ τρελές διαφορές! Η τεχνολογία προχωράει… Οι τιμές πάντα θα πέφτουν!!! Αφού είναι ηλίθιοι εκεί στην microsoft!!! Αυτό γιατί δε το λες!!! Τόσα χρόνια κ ένα φόντο πίσω από τα άσχημα παράθυρα δε μπορούσες να βάλεις!!! Τραγικό λάθος!!!! Μπορώ να σου πω πολλά τέτοια!!!! Λεπτομέρειες μπορεί για σένα αλλά εκεί είναι το παιχνίδι!!!! Τώρα έχει να βγάλει νέα συσκευή πάνω από ένα χρόνο!!! Γιατί δλδ έτσι??? Χάθηκε να βγάλει καμιά καινούργια?? Το 950 κοντεύει να κλείσει ενάμιση χρόνο στην αγορά.. Έλεος δλδ!!! Το 650 με τον sd212!! Πες μου ποιος ψαγμενος χρήστης θα πάει να το πάρει?? Να σου πω εγώ, ΚΑΝΕΝΑΣ!!!! Πολλά τραγικά πράγματα!!! Αυτές οι βλακείες πληρώνονται!! Τέτοιες χαζομαρες κάνουν κ μετά λένε γιατί δε πουλάνε!!! Πάρε παράδειγμα την sony που μου έβγαλε πριν 2 χρόνια το m4.. Κ του έβαλε 8 άρα μνήμη!! Έγκλημα!!!! Ενώ θα μπορούσε να κάνει… Συνέχεια »

Makis

Καλα άμα έδινε δωρεάν και ελεύθερα το iOS η Apple σε άλλους κατασκευαστές θα μπορούσαμε να μιλάμε για σύγκριση απο την στιγμή που αυτό δεν γίνετε ειναι παιδαριώδες και χαζό να τα συγκρίνετε δεν εχει σταματιμο η τυφλή υποστήριξη έλεος

o.k.man

@ Φίλε Makis αυτό είναι πρόβλημα μόνο της apple για το ios. Αν και μπορώ να σας πώ μεταξύ των συγκρίσεων μεταξύ ios & android ότι πλέον έχουν μηδαμινές διαφορές αν και προσωπικά προτιμώ τα android για πολλούς λόγους και ότι είναι πιο free και παραμετροποιήσιμα. Πιστεύω ότι και σε άλλο κινητό να αφήναν να ήταν το ios πάλι δεν θα έκανε καθόλου ανταγωνίσιμες πωλήσεις. Και μία απόδειξη είναι ότι πλέον υπάρχουν και πολύ φθηνά (ορισμένα μεταχειρισμένα) apple iPhone με ios σε 200 περίπου ευρώ κ.α. και πάλι δεν υπάρχει η τόσο πολύ ζήτηση όπως στο android που το κάνεις ότι θέλεις και οι περισσότερες εφαρμογές-προγράμματα-παιχνίδια της (εν σχέση με την apple) είναι δωρεάν. Βέβαια να προσθέσω και το λυπηρό ότι στο android και σε όσες εφαρμογές της, κ.α. είναι με χρέωση-πληρωμή, ορισμένοι τις βρίσκουν δωρεάν παρανόμως σε διάφορα sites και ίσως να είναι ένας λόγος που επίσης ορισμένοι να την προτιμάνε!
Δεν γνωρίζω εάν αυτό το παράνομο πρόβλημα υπάρχει και στο ios.
Ελπίζω αυτό το παράνομο πράγμα να εκλείψει (αν και πολύ δύσκολο). Ειλικρινά δεν αξίζει και περισσότερο λόγος είναι όταν τα πουλάνε και φθηνά σχεδόν όλα τα προγράμματα από περίπου 0,30 σέντς – έως 5 Ευρώ.

o.k.man

Φίλε @Γίαννη να προσθέσω ότι τα android είναι ΜΟΝΟ δωρεάν σε όλες τις συσκευές που τις υποστηρίζουν σε όλο τον κόσμο. Οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα για ακρίβεια και υψηλή κοστολόγηση σε android μιάς και είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ως λειτουργικό σύστημα! Επίσης επειδή υπάρχουν αν όχι δεκάδες σίγουρα εκατοντάδες εταιρίες που το υποστηρίζουν το android και επειδή είναι όλες ανταγωνίσιμες μεταξύ τους, (με γερές και δυνατές μάχες τιμών αναμεταξύ τους) δεν υπάρχει κανένα θέμα υπερκοστολόγησης, ούτε τώρα ούτε μελλοντικά (εάν πρώτα ο Θεός, ο μη γένοιτο δεν γίνει καμιά παγκόσμια κρίση, πόλεμος κ.α.) Αλλά αντίθετα υπάρχει απίστευτος και μεγάλος ανταγωνισμός τιμών μεταξύ των δεκάδων-εκατοντάδων android συσκευών των εταιριών (δηλαδή και σε smartphones αλλά και σε τάμπλετ). Μάχες μαχών των τιμών τους! και μπορείς ακριβώς να το διαπιστώσεις και στην ιστοσελίδα του skroutz (αλλά και αλλού) μεταξύ των μεγάλων ανταγωνιστικών τους τιμών! Μπορείς να βρείς κορυφαία smartphones και tablets android μόνο με 200-300 Ευρώ (αλλά και αν χρειαστεί ακόμη και μέχρι 400 Ευρώ) με πολύ δυνατά specifications! Και να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ακριβίσουν! Το αντίθετο μάλιστα (αν ο μη γένοιτο δεν προκείψει κάτι αρνητικό) με τόσο χαοτικό παγκόσμιο ανταγωνισμό οι android συσκευές θα γίνονται ακόμα περισσότερο πιο φθηνότερες!… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.